in ,

wowwow loveditlovedit sadsad This is helpfullThis is helpfull

Γιατί δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες αποφάσεις σταδιοδρομίας

Δεν αφορά μόνο τους εφήβους

Πρόσφατα έλαβα μια κλήση από έναν αναξιοπαθούντα πρώην μεταπτυχιακό βοηθό που εργαζόταν σε μια νέα εργασία πλήρους απασχόλησης Με μια υποτιμημένη φωνή μου είπε, «Έκανα ένα τεράστιο λάθος να αποδεχτώ αυτήν τη δουλειά.”

Μεταξύ πολλών ανησυχιών, δεν έκανε αυτό που προσλήφθηκε να κάνει και ήταν – κατανοητά – δυστυχισμένη Ακόμα κι έτσι, δεν είδα την απόφασή της ως λάθος και της είπα τόσο πολύ. Της υπενθύμισα ότι πήρε την καλύτερη απόφαση που μπορούσε με τις πληροφορίες που είχε. Ήταν σε θέση να φτάσει στη γεωγραφική περιοχή όπου ήθελε να είναι, και είχε την ευκαιρία να μάθει και να χτίσει την εμπειρία της στο ρόλο. «Γνωρίστε ανθρώπους, δοκιμάστε πράγματα και μάθετε ό, τι μπορείτε», της είπα. «Αλλά συνεχίστε να ψάχνετε την επόμενη ευκαιρία. Αυτή είναι η πρώτη στάση στην καριέρα σας! ”

Συχνά συναντώ ανθρώπους που αγωνίζονται με μια απόφαση σταδιοδρομίας που πιστεύουν ότι πρέπει να πάρουν «σωστά» ή η καταστροφή είναι σίγουρα επικείμενη.

Τι γίνεται αν πάρω αυτή τη δουλειά και μισώ;

Τι γίνεται αν επιλέξω αυτό το μεγάλο και αργότερα καταλάβω ότι θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό;

Τι γίνεται αν κάνω μια ευκαιρία με αυτήν την εταιρεία, ενώ ο φίλος μου παίρνει μια ευκαιρία με μια άλλη εταιρεία – και η ζωή της είναι πολύ καλύτερη από τη δική μου;

Αλλά αυτή η ιδέα του σωστού και του λάθους στην καριέρα σας είναι μια πλάνη. Υπάρχουν μόνο επιλογές, και με κάθε επιλογή έρχεται μια ευκαιρία. Η απόφαση να συμμετάσχετε σε μια επιτροπή μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να δικτυωθείτε. Αν αποφασίσετε να υποβάλετε αίτηση για άλλη θέση στην τρέχουσα εταιρεία σας, θα μπορούσατε να έχετε την ευκαιρία να προχωρήσετε πιο γρήγορα από ό, τι παραμείνετε στον τρέχοντα ρόλο σας. Αν αποφασίσετε να υποβάλετε αίτηση για μια θέση με μια νέα εταιρεία, θα μπορούσατε να έχετε την ευκαιρία να μετακινηθείτε σε μια υπέροχη νέα γεωγραφική τοποθεσία. Η απόφαση να αποκτήσετε MBA θα μπορούσε να σας δώσει την ευκαιρία να αυξήσετε τις κερδοφόρες δυνατότητές σας.

Βλέπω? Όποια και αν είναι η απόφαση που πρέπει να λάβετε, το πιο σημαντικό είναι να το αξιοποιήσετε στο έπακρο, αντί να εστιάσετε στη λήψη της «σωστής» απόφασης. Λοιπόν, πώς αξιοποιείτε αυτήν τη φιλοσοφία «όχι σωστό ή λάθος»; Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για να ξεκινήσετε.

1. Αποδεχτείτε ότι ο καθένας δεν έχει γραμμική πορεία σταδιοδρομίας
Η θεωρία χάους σταδιοδρομίας (μερικές φορές γνωστή ως θεωρία Happenstance) υποστηρίζει ότι πολλοί άνθρωποι ακολουθούν μη γραμμικές πορείες σταδιοδρομίας λόγω των απρόβλεπτων συνθηκών που επηρεάζουν τα μονοπάτια μας. Πιθανότατα γνωρίζετε πολλά παραδείγματα: ο λογιστής που απολύεται και γίνεται επιχειρηματίας, ο εταιρικός διευθύνων σύμβουλος που ακολουθεί το πάθος της ζωής του για να γίνει υπουργός ή ο επιμελητής του μουσείου που μετακομίζει στο σπίτι για να φροντίσει έναν άρρωστο γονέα και βρίσκει μια θέση στον επιχειρηματικό κόσμο.

Αυτές οι ανατροπές μπορεί να φαίνονται χαοτικές στην επιφάνεια, αλλά αν σκάψετε λίγο, συχνά θα διαπιστώσετε ότι το άτομο μπόρεσε να πάρει μαθήματα και δεξιότητες από μια περίσταση και να τα μεταφέρει με επιτυχία σε μια άλλη – με το να είναι ευέλικτη και ανοιχτή στην αλλαγή .

Ένα εξαιρετικό θεμελιώδες έγγραφο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό είναι το «The Happenstance Learning Theory» του John Krumboltz, το οποίο περιέχει ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα που σχετίζονται με την καριέρα όλων των εποχών: ), μην αποκαλείσαι αναποφάσιστος. καλέστε τον εαυτό σας ανοιχτόμυαλο. ”

Μια άλλη ισχυρή ανάγνωση είναι το You Majored in What ;: Χαρτογράφηση της πορείας σας από το χάος στην καριέρα της Katharine Brooks. Το βιβλίο απευθύνεται σε φιλελεύθερες μεγάλες τέχνες των οποίων η πορεία της σταδιοδρομίας είναι συχνά λιγότερο προφανής από κάποιους από τους ομολόγους τους που ασχολούνται με τη μηχανική ή τη νοσηλευτική. Ανεξάρτητα από το ιστορικό σας, ωστόσο, το βιβλίο μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε πώς να συνδυάσετε και να αξιοποιήσετε ποικίλα ενδιαφέροντα και δεξιότητες.

Αυτά τα έργα θα σας βοηθήσουν να μετατοπίσετε τη νοοτροπία σας από την πανικοβλητή σκέψη σχετικά με τις αποφάσεις σταδιοδρομίας σε μια προσαρμοστική νοοτροπία που αναγνωρίζει και βασίζεται σε ευκαιρίες – ανεξάρτητα από την επιλογή που κάνετε.

2. Ενσωματώστε τη λέξη «και» στη συλλογιστική σας
Όταν σκέφτεστε ή μιλάτε για μια σημαντική απόφαση, σταματήστε να χρησιμοποιείτε “ή” και “αλλά” — λέξεις που περιορίζουν τις επιλογές σας. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τη λέξη «και», η οποία ανοίγει δυνατότητες.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για νέα θέση. Με περιορισμένη νοοτροπία, μπορεί να σκεφτείτε: «Με ενδιαφέρει αυτή η νέα θέση, αλλά έχω ασφάλεια όπου βρίσκομαι. Μπορώ να κάνω αίτηση για αυτή τη δουλειά ή μπορώ να μείνω εκεί που ξέρω ότι έχω έναν σταθερό μισθό και είμαι σε καλό δρόμο για αύξηση τον επόμενο χρόνο. ” Όταν αντικαθιστάτε το “και”, ακούγεται έτσι: “Με ενδιαφέρει αυτή η νέα θέση και μου αρέσει η ασφάλεια της τρέχουσας θέσης μου.” Από αυτήν τη μετατόπιση, συνειδητοποιείτε ότι θα πρέπει να θέσετε κάποιες αιχμηρές ερωτήσεις σχετικά με τον μισθό και να προετοιμαστείτε να διαπραγματευτείτε εάν ακολουθήσετε τη νέα θέση. Ξαφνικά, η εξέταση του ρόλου δεν χρειάζεται να θυσιάζει τη σταθερότητα.

Αυτή η απλή αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεστε και μιλάτε για τις επιλογές σας αφαιρεί τους περιορισμούς και ανοίγει τα μάτια σας σε νέες δυνατότητες.

3. Επωφεληθείτε απόλυτα από κάθε απόφαση που λαμβάνετε
Κάθε φορά που παίρνετε μια απόφαση, ρίξτε τον εαυτό σας σε αυτό με πλήρη δύναμη. Σε τελική ανάλυση, μια απόφαση που απαιτεί τόση σκέψη και ενέργεια είναι μια απόφαση που αξίζει υψηλού επιπέδου δέσμευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άτμισμα, τι πρέπει να γνωρίζετε

Facebook ΤΩΡΑ – Έτσι θα προστατέψετε το προφίλ σας απο χάκερς και λαμόγια