in ,

Το παιχνίδι Star Wars ακυρώνεται καθώς η EA μειώνει 670 θέσεις εργασίας!

Η Electronic Arts (EA) ακυρώνει ένα επερχόμενο παιχνίδι Star Wars και θα απολύσει το 5% των υπαλλήλων της παγκοσμίως – περίπου 670 άτομα.

Το παιχνίδι, το οποίο βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, θα ήταν ένα shooter πρώτου προσώπου που θα διαδραματιζόταν στο σύμπαν του Star Wars.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ο “εξορθολογισμός” θα “προσφέρει βαθύτερες, πιο συνδεδεμένες εμπειρίες για τους οπαδούς”.

Πρόκειται για το τελευταίο παράδειγμα των περικοπών θέσεων εργασίας που σαρώνουν τη βιομηχανία παιχνιδιών.

“Με την εποχή που είναι εξαιρετικά δύσκολη η εξεύρεση χρηματοδότησης για την έναρξη ενός νέου στούντιο παιχνιδιών και με χιλιάδες απολύσεις ανά μήνα, τα βιντεοπαιχνίδια διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να χάσουν κορυφαία ταλέντα εκτός του κλάδου και να επηρεαστούν για χρόνια”, δήλωσε ο Rich Barham, πρώην στέλεχος του στούντιο παιχνιδιών, Blizzard.

Η EA ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2023 ότι θα απολύσει προσωπικό στη βρετανική εταιρεία ανάπτυξης Codemasters, γνωστή για τα αγωνιστικά παιχνίδια F1 23 και EA Sports WRC.

Σε επιστολή προς το προσωπικό, το αφεντικό Andrew Wilson δήλωσε ότι η εταιρεία είχε αρχίσει να επικοινωνεί με τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους, ενώ οι απολύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Εξήγησε επίσης την απόφαση να αναπτυχθούν λιγότεροι νέοι τίτλοι.

“Επίσης, τερματίζουμε παιχνίδια και απομακρυνόμαστε από την ανάπτυξη μελλοντικών αδειοδοτημένων IP που δεν πιστεύουμε ότι θα είναι επιτυχημένα στη μεταβαλλόμενη βιομηχανία μας”, έγραψε.

“Αυτή η μεγαλύτερη εστίαση μας επιτρέπει να προωθήσουμε τη δημιουργικότητα, να επιταχύνουμε την καινοτομία και να διπλασιάσουμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες μας – συμπεριλαμβανομένων των ιδιόκτητων IP, των αθλητικών και των μαζικών online κοινοτήτων – για να προσφέρουμε την ψυχαγωγία που θέλουν οι παίκτες σήμερα και αύριο”.

Σε ένα επακόλουθο email προς το προσωπικό, η επικεφαλής του τμήματος ψυχαγωγίας της EA, Laura Miele, ανέφερε ότι αυτό σήμαινε την ακύρωση του επερχόμενου τίτλου Star Wars που επεξεργαζόταν η θυγατρική Respawn Entertainment. Αυτή ήταν υπεύθυνη για το Star Wars Jedi: Survivor, το οποίο είχε “γενικά ευνοϊκές” κριτικές σύμφωνα με τον συγκεντρωτή Metacritic.

“Καθώς εξετάσαμε το χαρτοφυλάκιο της Respawn τους τελευταίους μήνες, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι τα παιχνίδια για τα οποία οι παίκτες μας είναι πιο ενθουσιασμένοι είναι το Jedi και η πλούσια βιβλιοθήκη της Respawn με τα ιδιόκτητα εμπορικά σήματα”, δήλωσε.

“Είναι πάντα δύσκολο να εγκαταλείπεις ένα project και αυτή η απόφαση δεν αντικατοπτρίζει το ταλέντο, την επιμονή ή το πάθος της ομάδας για το παιχνίδι”.

Ακόμη περισσότερες απολύσεις

Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος περικοπών που πλήττει τη βιομηχανία παιχνιδιών, η οποία τον Ιανουάριο είδε τη Microsoft να αποκαλύπτει σχέδια για την απόλυση 1.900 ατόμων στο τμήμα παιχνιδιών της, συμπεριλαμβανομένων κάποιων από την πρόσφατα εξαγορασθείσα Activision-Blizzard.

Και έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου η Sony ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει 900 υπαλλήλους, καθώς και να κλείσει το γνωστό της στούντιο στο Λονδίνο.

“Ο αντίκτυπος των μαζικών απολύσεων βρίσκει βαθιά απήχηση στην κοινότητα του gaming, ιδιαίτερα για τα ταλαντούχα άτομα που επηρεάζονται”, δήλωσε η Sarah Stevens, επικεφαλής της εταιρείας HR gaming e-volveHR.

“Πάνω απ’ όλα, η ανθρωπιά και η καλοσύνη είναι τα πιο σημαντικά συστατικά για όσους πλέουν σε αυτά τα ταραγμένα νερά”.

Ο Karol Severin, ανώτερος αναλυτής της Midia Research, δήλωσε ότι οι τελευταίες περικοπές δείχνουν πώς ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο έντονος στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα, απλώς εισέρχεται σε ένα νέο, πιο ώριμο κεφάλαιο της ζωής του – ένα κεφάλαιο όπου η αποτελεσματικότητα, η κερδοφορία και οι ανταγωνιστικές ικανότητες είναι το όνομα του παιχνιδιού.

“Η βιομηχανία παιχνιδιών εξακολουθεί να είναι μια βιομηχανία αξίας 223 δισ. δολαρίων (176 δισ. λιρών) και θα αυξηθεί κατά περίπου άλλα 78 δισ. δολάρια μέχρι το 2030”, δήλωσε.

“Για λόγους συγκυρίας, αυτό είναι περισσότερο από το σημερινό μέγεθος ολόκληρης της παγκόσμιας βιομηχανίας ηχογραφημένης μουσικής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα διαρροή της Apple – Tα μοντέλα M3 MacBook Air και iPad Pro θα “προσγειωθούν” πολύ σύντομα

Το Mystery Chromebook με αποκλειστικό κουμπί AI θα μπορούσε να είναι ένα νέο Samsung Galaxy Chromebook Plus