in

omgomg

Τελεσίγραφο Microsoft σε Xbox – Κλείνει το 2027 αν δεν πιάσει αυτό τον στόχο!

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που διέρρευσαν

Microsoft έχει κάνει μέσα στα τελευταία χρόνια δύο από τις μεγαλύτερες επενδύσεις όλων των εποχών όσον αφορά τη gaming βιομηχανία, αποκτώντας τη Bethesda έναντι 8.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την αγορά της Activision Blizzard έναντι 68.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς.

  • Παρόλα αυτά όμως, μια εικασία που πολλοί έκαναν το 2013, μετά το καταστροφικό ντεμπούτο του Xbox One, επανήλθε τώρα στο προσκήνιο: Ενδέχεται η Microsoft να κλείσει ή να πουλήσει το Xbox τμήμα της;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, η απάντηση είναι, ναι!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πριν μερικές ώρες συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα leaks που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του gaming. Ειδικότερα, αμέτρητα εμπιστευτικά έγγραφα και e-mails στελεχών της Microsoft ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας, εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης της με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Στο πλαίσιο αυτό, το γύρο του διαδικτύου έκανε και μια δήλωση του Phil Spencer που υποδηλώνει ότι αν δεν μεγαλώσει σημαντικά το Game Pass μέσα στα επόμενα χρόνια, η Microsoft μπορεί να εγκαταλείψει εντελώς το gaming.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Wccftech, κατά τη διάρκεια μιας ερευνητικής ακρόασης, όταν του έδειξε η FTC μια εσωτερική διαφάνεια της Microsoft που προέβλεπε την ανάπτυξη του Game Pass τα επόμενα χρόνια, ο Spencer δήλωσε ότι η Microsoft περίμενε στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη και πολύ ταχύτερη ανάπτυξη από αυτή που φαίνεται στο διάγραμμα, ειδικά όσον αφορά τους αριθμούς συνδρομητών του Game Pass στο cloud και στο PC. Τόνισε μάλιστα ότι αν μέχρι το 2027 η εταιρεία δεν έχει πετύχει τις εσωτερικές της προβλέψεις, μπορεί κάλλιστα να εγκαταλείψει το gaming!

Οι δηλώσεις του ακολουθούν παρακάτω:

Δεν πιστεύω ότι έτσι θα είναι το μέλλον της Xbox επιχείρησης. Αυτή είναι μια παρουσίαση από την ομάδα των συσκευών μας στους επικεφαλής του gaming τμήματος, οπότε αυτή είναι η άποψη της ομάδας που έχει αναλάβει την κατασκευή του hardware μας σχετικά με το πώς θα μοιάζει η επιχείρηση στο μέλλον.

Μπορώ να πω με αρκετή ασφάλεια ότι αν δεν σημειώσουμε μεγαλύτερη πρόοδο εκτός των κονσολών, θα εγκαταλείψουμε την gaming βιομηχανία. Αν αυτό ήταν το αποτέλεσμα, δεν πιστεύω ότι θα εξακολουθούσαμε να δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο.

Η πλειονότητα των πελατών μας βρίσκεται εκτός του δικού μας hardware, ελπίζω νωρίτερα από το 2030. Έτσι, όταν με ρωτήσατε αν συμφωνώ με αυτό το διάγραμμα ότι το ανοιχτό πράσινο και το μπλε, ανάλογα με το τι χρώματα βλέπετε εκεί, θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο πολύ νωρίτερα: Θα έλεγα ότι μέχρι το οικονομικό έτος 26, 27 θα πρέπει να είμαστε σε αυτή τη θέση, αλλιώς θα πρέπει να πάρουμε μια διαφορετική απόφαση για την επιχείρηση.

Φυσικά, ο Spencer μπορεί να ήταν κάπως υπερβολικώς στην απάντησή του στο FTC, αλλά και στο παρελθόν είχε τονίσει πολλές φορές πως η εξαγορά της Activision Blizzard είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Xbox.

Βέβαια, αν η εξαγορά πράγματι ολοκληρωθεί, είναι μάλλον απίθανο ο αμερικανικός κολοσσός να προβεί σε κάποια τόσο δραματική ενέργεια το 2027, πριν τουλάχιστον δώσει κάποιο χρόνο για να δει στην πράξη την απόδοση της επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ευχάριστα νέα από Samsung – Η beta του Android 14 και One UI 6 έφτασε στα Galaxy S22