in

Πώς να επιλέξετε ένα φτηνό φορητό υπολογιστή παιχνιδιών που δεν θα μετανιώσετε

Δεν έχουμε όλοι έναν τεράστιο προϋπολογισμό για να αγοράσουμε τον καλύτερο φορητό υπολογιστή παιχνιδιών με όλες τις καμπάνες και σφυρίχτρες. Για πολλούς ανθρώπους, είναι εξίσου, ή ακόμα πιο σημαντικό, να βρουν έναν φορητό υπολογιστή παιχνιδιών που να είναι και οικονομικός και να μπορεί να χειριστεί το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης του υπολογιστή τους. Και παρόλο που αυτή η γενιά έχει δει μια απότομη αύξηση στην απόδοση και τις τιμές του υπολογιστή, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές χαμηλότερου κόστους.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο να βρείτε τον καλύτερο φθηνό φορητό υπολογιστή παιχνιδιών στη σωστή τιμή. Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε τι να αναζητήσετε σε έναν φθηνότερο φορητό υπολογιστή παιχνιδιών, όπως προδιαγραφές, αγορά μεταχειρισμένου έναντι νέου, διάρκεια ζωής μπαταρίας και άλλες πτυχές. Ενώ οι περισσότερες καταχωρήσεις λιανικής είναι νόμιμες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου ένας φορητός υπολογιστής εμφανίζεται για μια τιμή που φαίνεται λογική με την πρώτη ματιά, αλλά μετά την έρευνα, οι ρωγμές θα αρχίσουν να εμφανίζονται.

Και εδώ ερχόμαστε, για να σας δώσουμε επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με το τι να αναζητάτε όταν αναζητάτε τον κατάλληλο φορητό υπολογιστή παιχνιδιών στη σωστή τιμή. Μπορούμε να σας πούμε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα, καθώς και τι πρέπει να αποφύγετε.

Καθορίστε έναν προϋπολογισμό εκ των προτέρων
Πριν αρχίσετε να ψωνίζετε για τον οικονομικό φορητό υπολογιστή παιχνιδιών των ονείρων σας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό εξαρχής. Και δεν χρειάζεται να είναι ένα ακριβές ποσό. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι δύο τιμές: το γενικό ανώτατο όριο αυτού που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και η απόλυτη υψηλότερη τιμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε.

Για το πρώτο, αυτό είναι το τίμημα που αν πληρώσετε για φορητό υπολογιστή δεν θα σπάσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Αυτά μπορεί να είναι χρήματα που μόλις λάβατε από μισθό ή όσα εξοικονομήσατε για αυτήν την αγορά. Η δεύτερη επιλογή είναι περισσότερο για όσους βρίσκουν τη μηχανή των ονείρων τους και είναι 200 ​​$ πάνω από τον προϋπολογισμό. Σε αυτό το σημείο μπορείτε είτε να περιμένετε για μια πώληση ή, εάν αυτή η τιμή ταιριάζει στον δεύτερο αριθμό που επιλέξατε, προχωρήστε και αγοράστε το.

Επειδή καθορίσατε αυτούς τους αριθμούς εκ των προτέρων, μπορείτε να φιλτράρετε καλύτερα φορητούς υπολογιστές που είναι πολύ πάνω από τον προϋπολογισμό σας και να εστιάσετε μόνο σε αυτούς που ταιριάζουν σε αυτόν. Αυτό περιορίζει τις επιλογές σας, διευκολύνοντας τις αγορές σας.

Επιλέγοντας τις σωστές προδιαγραφές
Αφού καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας και περιορίσετε τις επιλογές σας σε φορητούς υπολογιστές που ταιριάζουν σε αυτόν, ήρθε η ώρα να εξετάσετε τις προδιαγραφές. Πριν αποφασίσετε ποιες προδιαγραφές χρειάζεστε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αποκλείσετε αμέσως.

Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για μια αποκλειστική μηχανή παιχνιδιών, η CPU είναι πολύ λιγότερο σημαντική από την GPU. Ακόμα κι αν ψάχνετε για κάτι που μπορεί να λειτουργήσει και ως φορητός υπολογιστής παραγωγικότητας, μπορείτε εύκολα να τα βγάλετε πέρα ​​είτε με έναν Intel Core i5 είτε με έναν AMD Ryzen 5. Οι Core i7 και Ryzen 7 είναι υπέροχοι, αλλά μόνο αν μπορείτε να βρείτε φορητό υπολογιστή σε λογική τιμή μαζί του. Μην σκέφτεστε καν τους επεξεργαστές Intel Core i9 ή Ryzen 9, καθώς αυτοί προορίζονται για πιο δημιουργικές εργασίες και εργασίες επεξεργασίας και προσθέτουν υπερβολικό κόστος.

Σας εγγυώμαι επίσης ότι δεν χρειάζεστε αυτήν την οθόνη 4K, καθώς τα περισσότερα παιχνίδια φαίνονται τέλεια με οθόνη ανάλυσης 1080p σε φορητό υπολογιστή και οτιδήποτε υψηλότερο είναι για εκείνους με πιο παχύ πορτοφόλι.

Εστιάζοντας σε ό,τι είναι πιο σημαντικό να επενδύσετε, χρειάζεστε μια GPU με προστασία του μέλλοντος, καθώς χρειάζεστε αυτόν τον φορητό υπολογιστή να διαρκέσει αρκετά χρόνια και δεν θα μπορείτε να αναβαθμίσετε μόνοι σας τη GPU. Θα συνιστούσα τουλάχιστον μια Nvidia GeForce RTX 3050 ή AMD Radeon RX 6500 XT, καθώς αυτές είναι σταθερές GPU σε επίπεδο προϋπολογισμού που εξακολουθούν να μπορούν να παίζουν τα καλύτερα παιχνίδια υπολογιστή σε υψηλές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών υπολογιστή υψηλότερης ποιότητας.

Όσον αφορά τη μνήμη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο, τα 8 GB RAM για το πρώτο είναι εντάξει για πολλά παιχνίδια, αλλά τα 16 GB RAM είναι καλύτερα αν μπορείτε να το αποκτήσετε, ενώ για το δεύτερο τουλάχιστον 512 GB είναι αρκετά για τις ανάγκες σας. Οτιδήποτε υψηλότερο είναι ένα μπόνους, αλλά μην τα σπάσετε και τα χρήματα.

Αξίζει να πάρω κάτι μεταχειρισμένο;
Όσο για την παλιά ερώτηση – είναι καινούργιο ή χρησιμοποιείται καλύτερα – η απάντηση είναι εκπληκτική. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που μπορούν να αγοραστούν με ασφάλεια νέα λόγω έλλειψης φθοράς, τα προϊόντα τεχνολογίας έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής προτού αρχίσουν να υποβαθμίζονται αμετάκλητα. Μπορείτε να παρατείνετε αυτή τη διάρκεια ζωής, αλλά τελικά, ο φορητός υπολογιστής σας θα αποτύχει.

Όταν αγοράζετε καινούργιο, μπορείτε να κρίνετε από τη στιγμή της αγοράς πότε θα χρειαστεί να το αντικαταστήσετε. Αλλά παρόλο που η αγορά μεταχειρισμένων μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, υπάρχουν επίσης πολλά άγνωστα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Δεν ξέρετε πόσο καιρό το είχε ο προηγούμενος κάτοχος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να καταλήξει να πεθάνει σε ένα χρόνο, και δεν γνωρίζετε την αρχική κατάσταση του φορητού υπολογιστή (ή εξακολουθεί να είναι) στην οποία σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό θα καταλήξει να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στη συνέχεια.

Οι ανακαινισμένοι φορητοί υπολογιστές είναι μια ασφαλέστερη επιλογή, καθώς αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής τους έκανε σέρβις πριν τους μεταπωλήσει. Αν και η διάρκεια ζωής εξακολουθεί να είναι μικρότερη από έναν ολοκαίνουργιο φορητό υπολογιστή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τυχόν σημαντικά προβλήματα έχουν διορθωθεί και δεν θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Μην ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Υπάρχει μια προδιαγραφή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ποιότητα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πολύ λίγοι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών έχουν μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και αυτοί που όντως είναι τείνουν να είναι εξαιρετικά ακριβοί και δεν αξίζει να ληφθούν υπόψη.

Για να μην αναφέρουμε, είναι γνωστό ότι οι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένοι, καθώς έτσι θα έχετε την καλύτερη απόδοση. Ειδικά αν φροντίσετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση και τη σταθερότητα του παιχνιδιού. Μην κοιτάτε καν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, απλά βεβαιωθείτε ότι ο μετασχηματιστής AC λειτουργεί και φορτίζει πλήρως τον φορητό υπολογιστή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να κάνετε ασύρματα τα ενσύρματα ηχεία σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google My Maps για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας