in ,

Πού είναι το “Suicide Squad: Kill the Justice League”?

Μετά από χρόνια ανάπτυξης, το Suicide Squad: αλλά πού είναι οι κριτικές;

Το τελευταίο παιχνίδι από την εταιρεία ανάπτυξης Rocksteady, δημιουργούς της φημισμένης σειράς Batman: Arkham, είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα.

Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο της Suicide Squad – της Harley Quinn, του Deadshot, του King Shark και του Captain Boomerang – τεσσάρων επικίνδυνων κακοποιών στο σύμπαν των DC Comics.

Στόχος τους είναι οι υπερήρωες της Justice League, όπως ο Superman, ο Flash και ο ίδιος ο Batman.

Αφού οι πρώτες προεπισκοπήσεις του παιχνιδιού δεν ήταν και τόσο θετικές, η μεγάλη ιστοσελίδα παιχνιδιών IGN, η οποία δημοσίευσε μία από αυτές, δήλωσε ότι της αρνήθηκαν ένα αντίγραφο αναθεώρησης.

Δεν ήταν η μόνη – οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έλαβαν κωδικούς μόλις την Τρίτη, όταν ενεργοποιήθηκαν οι διακομιστές του διαδικτυακού παιχνιδιού.

Συνήθως, οι ιστότοποι και οι streamers λαμβάνουν εκ των προτέρων αντίγραφα πολύ νωρίτερα, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να γράψουν μια ολοκληρωμένη κριτική.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, και το ίδιο το IGN επεσήμανε ότι ο εκδότης Warner Bros Games δεν είχε καμία υποχρέωση να του στείλει δωρεάν αντίγραφο.

Αλλά η Victoria Phillips Kennedy, η οποία εργάζεται για τον ιστότοπο παιχνιδιών Eurogamer με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, λέει: “Αισθάνομαι ότι είναι μια ελαφρώς ασυνήθιστη απάντηση”.

Λέει στο BBC Newsbeat ότι πιστεύει ότι οι “χλιαρές” προεπισκοπήσεις “πιθανώς επηρέασαν την απόφασή τους να αναβάλουν τον κωδικό αναθεώρησης”.

Αλλά η Victoria επισημαίνει ότι οι προεπισκοπήσεις – ακόμη και το “We Played it and Didn’t Like It” του IGN – δεν ήταν τρομερές. Απλά δεν ήταν σπουδαίες.

“Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έλεγαν ότι υπήρχε ένα καλό παιχνίδι εκεί, αλλά δεν επρόκειτο να ταρακουνήσει τη βιομηχανία”, λέει.

“Δεν είναι αυτή η αντίδραση που ήθελε η Rocksteady”.

Το BBC Newsbeat ζήτησε από την WB Games να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ότι παρακράτησε κωδικούς αναθεώρησης ως απάντηση στις αρνητικές προεπισκοπήσεις.

Το “Kill the Justice League” είναι μια δύσκολη συνέχεια για το στούντιο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – η τριλογία Arkham των παιχνιδιών Batman ήταν καινοτόμα, είχαν επιρροή και θεωρούνται από ορισμένους ως οι καλύτεροι τίτλοι υπερηρώων όλων των εποχών.

Και οι οπαδοί αυτών των περιπετειών για έναν παίκτη δεν εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα όταν το Kill the Justice League – ένα shooter ομάδας με επίκεντρο τον multiplayer – αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2020.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για πολλούς ήταν η στροφή του στούντιο από τα παιχνίδια ενός παίκτη σε ένα μοντέλο multiplayer “ζωντανής υπηρεσίας”, όπου μια ροή νέου περιεχομένου – συνήθως με επιπλέον χρέωση – προστίθεται τακτικά στο παιχνίδι.

Αυτό υποτίθεται ότι θα το κάνει να αισθάνεται φρέσκο και θα κρατήσει τους ανθρώπους να παίζουν για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Όμως το είδος αυτό έχει πέσει σε δυσμένεια πρόσφατα και συχνά επικρίνεται ως ένα είδος που φέρνει χρήματα στις εταιρείες.

Αυτό δεν έχει απομακρύνει όλους από το Kill the Justice League και πολλοί άνθρωποι πλήρωσαν 100 λίρες – 40 λίρες πάνω από την αρχική τιμή αγοράς – για την πρώιμη πρόσβαση στο παιχνίδι όταν οι διακομιστές του τέθηκαν σε λειτουργία τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Τουλάχιστον, αυτό ήταν το σχέδιο.

Η Victoria λέει ότι οι παίκτες στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία συνδέθηκαν πρώτοι και χτυπήθηκαν από ένα σφάλμα που ολοκλήρωσε αμέσως το παιχνίδι.

Αμέσως μετά, εμφανίστηκαν spoilers στο διαδίκτυο και η Rocksteady αναγκάστηκε να θέσει προσωρινά εκτός λειτουργίας το παιχνίδι για να αποκαταστήσει το πρόβλημα, δίνοντας στους πληγέντες παίκτες 20 δολάρια (16 λίρες) πίστωση στο παιχνίδι.

Αυτό προκάλεσε περισσότερες διαδικτυακές αντιδράσεις και κακό Τύπο, με τους κριτικούς να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι αποτυχία πριν καν κυκλοφορήσει. Υπάρχουν όμως πολλοί οπαδοί της Rocksteady που υπερασπίζονται το παιχνίδι, ειδικά στην επίσημη σελίδα του παιχνιδιού στο Reddit και στο κανάλι Discord.

Ο Tom, από το Νότιο Γιορκσάιρ, λέει στο Newsbeat ότι “ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το τι λέει το διαδίκτυο”.

“Μερικά από αυτά τα παιχνίδια του Batman ήταν από τα αγαπημένα μου παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ”, λέει.

“Ανυπομονώ για μια νέα κυκλοφορία από τη Rocksteady από τότε που κυκλοφόρησε το Arkham Knight”.

Ο Tom αγόρασε την early access έκδοση του παιχνιδιού και λέει ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τους διακομιστές και περνάει καλά μέχρι στιγμής.

Έχουν λοιπόν σημασία οι κριτικές;

Ένα άτομο που πιστεύει ότι έχουν σημασία είναι ο Milo, γνωστός ως MrRoflWaffles στο YouTube.

Μεταδίδει τακτικά περιεχόμενο gaming σε σχεδόν δύο εκατομμύρια συνδρομητές και έχει κάνει αμειβόμενη δουλειά για τον εκδότη Warner Bros Games – συμπεριλαμβανομένου του Suicide Squad.

Αλλά λέει στο Newsbeat ότι, αν είναι αλήθεια ότι οι κωδικοί αναθεώρησης κρατήθηκαν πίσω λόγω αρνητικών προεπισκοπήσεων, πρόκειται για μια “επιβλαβή προσέγγιση”.

“Δημιουργείται αυτή η αφήγηση μεταξύ των οπαδών που λέει – “Ω, αυτή η έξοδος δεν παίρνει κωδικό επειδή μίλησε άσχημα για ένα παιχνίδι”, λέει.

“Αλλά είναι μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία αυτού που συμβαίνει”.

Λέει ότι “ο καταναλωτής χάνει όταν ο Τύπος είναι εκτός αίθουσας”.

“Χρειάζεστε αυτούς τους ανθρώπους που ασκούν κριτική ως μέρος της συζήτησης για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο περιβάλλον για τους καταναλωτές”, λέει.

Κατά την άποψη του Milo, όταν οι κριτικές βγαίνουν αργά “οι οπαδοί μένουν μετέωροι ως προς το αν το παιχνίδι αξίζει να αγοραστεί κατά την κυκλοφορία του”.

“Νομίζω ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν προσπαθείς να πάρεις μια τεκμηριωμένη απόφαση για ένα αρκετά ακριβό βιντεοπαιχνίδι”.

Όσον αφορά το Suicide Squad, ο Milo λέει ότι αγόρασε ένα αντίγραφο για τον εαυτό του και το βρήκε “ανάμεικτο”.

“Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πραγματικά μου αρέσουν”, λέει.

“Υπάρχουν επίσης κάποια κάπως ταλαντευόμενα μέρη του, θα έλεγα. Αλλά σε γενικές γραμμές περνάω καλά με αυτό”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα μυστήρια της Ανταρκτικής θα χαρτογραφηθούν από ρομποτικό αεροπλάνο

Brianna Ghey: Η μητέρα της λέει ότι απαγορεύεται η πρόσβαση των παιδιών στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης