in

Ανασκόπηση Asus ROG Strix XG27ACS: απόδοση gaming με προϋπολογισμό

Η ανάλυση 1440p σε πάνελ 27 ιντσών εξακολουθεί να είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή για mainstream gaming υπολογιστή.
Το Asus ROG Strix XG27ACS έχει μια αρκετά ισχυρή λίστα προδιαγραφών με την οποία μπορείτε να πολεμήσετε με τις καλύτερες οθόνες gaming . Πέρα από τα 1440p, 27 ιντσών, λαμβάνετε ανανέωση 180 Hz αντί των 144 Hz που είναι πιο συνηθισμένα σε φθηνότερα μοντέλα, συν απόκριση GtG 1 ms. Αυτό το μεταγενέστερο σχήμα υποδηλώνει ότι πρόκειται πιθανώς για πίνακα IPS και όχι VA, και αυτό είναι πράγματι έτσι.
Επιπλέον, έρχεται με υποστήριξη HDR 400 και έτσι μπορεί να επιτύχει μέγιστη φωτεινότητα 400 nits. Το HDR400 είναι το χαμηλότερο επίπεδο συμμόρφωσης HDR, επομένως πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι μπορεί να επιτύχει αυτό το είδος οθόνης. Αλλά είναι καλύτερο από το να μην υπάρχει καθόλου υποστήριξη HDR.
Στη συνέχεια, προσθέστε το USB-C με παροχή ρεύματος και μια βάση που προσαρμόζεται με κάθε τρόπο, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι πρόκειται για μια οθόνη από μια από τις καλύτερες μάρκες στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και έχετε μια πολύ ελκυστική συνολική πρόταση. Σίγουρα, δεν είναι το φθηνότερο πάνελ 1440p που κυκλοφορεί. Αλλά είναι αρκετά λογική τιμή και πολλά υποσχόμενη στα χαρτιά.
Ως μέλος της πιο προσιτής σειράς Asus ROG Strix, σε αντίθεση με την πιο premium σειρά ROG Swift, δεν αποτελεί ίσως μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι το Asus ROG Strix XG27ACS δεν είναι διακοσμημένο με πολλά φώτα RGB. Ωστόσο, έχετε μια υψηλής ποιότητας και πλήρως ρυθμιζόμενη βάση, συμπεριλαμβανομένου του ύψους, της κλίσης, της περιστροφής και της περιστροφής σε λειτουργία κατακόρυφης λειτουργίας.

Γενικά, φαίνεται και αισθάνεται μια περικοπή πάνω από πιο προσιτές επιλογές 1440p. Αυτό επεκτείνεται στη συνδεσιμότητα, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο DisplayPort και HDMI, αλλά και USB-C με παροχή ρεύματος. Εάν το τελευταίο αποτελεί εντυπωσιακό συμπέρασμα σε αυτό το σημείο τιμής, το σημαντικό είναι ότι λαμβάνετε μόνο 7,5 W παροχής ισχύος. Έτσι, μπορείτε να ξεχάσετε να διατηρήσετε ένα φορητό υπολογιστή σε λειτουργία σε ένα σενάριο με ένα καλώδιο, αυτό δεν είναι αρκετή ισχύ.

Αντίθετα, η Asus προβλέπει ότι θα το χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε το smartphone σας, για το οποίο υπάρχει μια υποδοχή στο μπροστινό μέρος της βάσης βάσης. Αυτό είναι σχεδόν εύλογο, αλλά δεν είναι πραγματικά ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε σχέση με το να συνδέσετε απλώς το τηλέφωνό σας στον τοίχο. Εάν η βάση έκανε ασύρματη φόρτιση ή η διεπαφή USB-C έκανε πολύ περισσότερα από 7,5 W, τότε το βοηθητικό πρόγραμμα που προσφέρεται θα ήταν πολύ καλύτερο.

Πέρα από τα βασικά 1440p και 27 ιντσών, το Asus ROG Strix XG27ACS προσφέρει ένα πολύ σταθερό σύνολο προδιαγραφών. Λαμβάνετε ανανέωση 180 Hz, η οποία είναι άφθονη για όλους εκτός από τους πιο σοβαρούς εθισμένους στα ηλεκτρονικά αθλήματα, συν 1ms χρόνους απόκρισης. Αυτό είναι περίπου τόσο καλό όσο για μια οθόνη παιχνιδιών IPS και αυτός ο πίνακας είναι άνετα πιο γρήγορος από τα φθηνότερα μοντέλα που βασίζονται σε τεχνολογία οθόνης VA αντί IPS. Για απτά καλύτερη απόκριση, θα χρειαστεί να επιταχύνετε σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη σε μια οθόνη OLED.

Όσο για το HDR, υπάρχει πιστοποίηση DisplayHDR 400, που σημαίνει φωτεινότητα 400 nits. Δεν υπάρχει τοπική μείωση της φωτεινότητας, επομένως αυτή δεν είναι πραγματική οθόνη HDR. Ωστόσο, με ισχυρή κάλυψη 97% του χρωματικού χώρου DCI-P3, αυτή είναι μια οθόνη αρκετά υψηλής πιστότητας.

Ναι, υπάρχουν οθόνες παιχνιδιών υψηλότερων προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων 1440p. Ωστόσο, οι προδιαγραφές του Asus ROG Strix XG27ACS σημειώνουν όλα τα σημαντικά κουτιά για μια εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Google μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος ότι το Pixel 8a θα κυκλοφορήσει σύντομα

Πώς προστατεύεις το iPhone σου από κλοπή, ενεργοποιώντας το Stolen Device Protection του iOS