in

wowwow

Wolverine, το μυστικό έργο του Google X θα μας δώσει εξαιρετική ακοή;

Επιτρέπει την απομόνωση της φωνής ενός ατόμου σε ένα πολυπληθές χώρο

Το X, το σούπερ μυστικό εργαστήριο της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, όπου μελετώνται τεχνολογικές καινοτομίες με μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία, θα εργαζόταν πάνω  σε ένα gadget ονόματι “Wolverine“, ένα wearable ικανό να βελτιώσει την ανθρώπινη ακοή. Η “σούπερ ακρόαση” α λα Superman, ή άλλων υπερηρώων, θα μπορούσε επομένως να γίνει πραγματικότητα στο μέλλον.

 

Σύμφωνα με το Business Insider, το Division X ξεκίνησε να εργάζεται σε αυτό το έργο το 2018 με σκοπό να επιτρέψει σε ένα άτομο να “επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο ομιλητή σε ένα περιβάλλον ομάδας όπου υπάρχουν αλληλεπικαλυπτόμενες συνομιλίες”.

 

Οι ερευνητές στοχεύουν να δημιουργήσουν μια συσκευή εντός του αυτιού, επομένως να εισαχθεί στο αυτί όπως τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας (εκ των οποίων βασικά θα ήταν μια εξέλιξη), «πλούσια σε αισθητήρες» και μικρόφωνα, αν και μεταξύ πολλών τεχνικών δυσκολιών. Ο Wolverine έχει υποστεί πολλαπλές αλλαγές με την πάροδο των ετών, πηγαίνοντας από πρώτες εκδόσεις που κάλυπταν ολόκληρη την πλευρά του αυτιού σε άλλες που προεξέχονταν από πάνω από το αυτί.

 

“Πηγές λένε ότι το Wolverine μπορεί να μην είναι μια μεμονωμένη συσκευή ή εφαρμογή εάν γίνει μία επιτυχημένη επιχείρηση“, διαβάζει το Business Insider. “Ένα μέλος της ομάδας επισήμανε σε μια συνάντηση ότι ο Wolverine έπρεπε να ξεπεράσει τη γλωσσική απομόνωση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι άλλες εφαρμογές”.

 

Το Alphabet επιβεβαίωσε ότι «εξερευνά» ιδέες για το «μέλλον της ακρόασης» και φήμες λένε ότι στελέχη όπως ο επικεφαλής του X Astro Teller και ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, θα παρευρισκόντουσαν σε ορισμένες διαδηλώσεις το 2019. Ωστόσο, όπως και σε άλλες δοκιμές πρώιμου σταδίου, η wearable συσκευή Wolverine ίσως να μην φτάσει ποτέ στην αγορά, εκτός εάν εμφανιστεί μια βιώσιμη επιχείρηση.

 

Γενικότερα, το άρθρο αναφέρει ότι το Alphabet X εργάζεται επίσης πάνω σε άλλες wearable συσκευές. Το έργο Glass ξεκίνησε απευθείας από το “Moonshot Factory” και παρόλο που δεν βρήκε τη μαζική επιτυχία που ελπίστηκε στην αρχή, συγκέντρωσε περισσότερη υποστήριξη στον βιομηχανικό τομέα και μεταφέρθηκε στο τμήμα AR και VR της Google πριν από δύο χρόνια.

 

Το άρθρο αποκαλύπτει ότι “μια άλλη ομάδα εργάζεται σε μια συσκευή για το πρόσωπο με κωδικό όνομα Heimdallr“, που πήρε το όνομά του από τον Νορβηγό θεό που βλέπει τα πάντα και ακούει τα πάντα.” Δεν έχουν δοθεί άλλες λεπτομέρειες, αλλά φημολογείται ότι αυτό το προϊόν έχει σχέση με την επαυξημένη πραγματικότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Philips TV range 2021- Δυνατή η προσαρμογή του ήχου μέσω ακουστικού τεστ

Πως να αξιοποιήσετε στο έπακρο την Alexa!