in

Apple Vision Pro και γιατί το Goovis G3 Max μπορεί να είναι καλύτερο

Όπως πολλοί από εσάς, με γοήτευσε η κεφαλή οθόνη Apple Vision Pro όταν ανακοινώθηκε, αλλά, για τύχη, είχα ήδη παραγγείλει το Goovis G3 Max στο Indiegogo. Το χρησιμοποιώ εδώ και αρκετές εβδομάδες. Είναι φοβερό για αυτό που κάνει και σχεδόν κάνει αυτό που έδειξε ο Tim Cook στη σκηνή για το Vision Pro.

Η τεράστια διαφορά είναι ότι το Vision Pro κοστίζει 3.499 $ ενώ το G3 Max πωλείται μόνο 869 $ έναντι τιμής καταλόγου 1.299 $. Ως πρώτος αγοραστής, πήρα το δικό μου για λιγότερο από $800, κάτι που ήταν μια καλή συμφωνία.

Ας μιλήσουμε για την εμπειρία μου με το Goovis G3 Max και πώς μπορεί να συγκριθεί με το Apple Vision Pro όταν φτάσει.

Θα κλείσουμε με το προϊόν μου της εβδομάδας, ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού που μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που παρήγγειλε ο γιατρός για τις ανάγκες σας για τηλεδιάσκεψη επιτραπέζιου υπολογιστή.

Apple Vision Pro
Η Apple παρουσίασε το Vision Pro ως προϊόν επαγγελματικού επιπέδου με όλη την τεχνολογία ενσωματωμένη στη συσκευή. Είναι πλήρως αυτόνομο και δεν φαίνεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη για το φορητό υπολογιστή ή το iPhone σας. Ωστόσο, η παρουσίαση WWDC της Apple έδειξε πώς οι εφαρμογές, οι ταινίες και οι εικόνες iOS θα εμφανίζονταν πάνω στο περιβάλλον κάποιου χρησιμοποιώντας το Vision Pro.

Η στρατηγική της Apple είναι πάντα να προσπαθεί να σας πουλήσει ένα επιπλέον ακριβό προϊόν. Για παράδειγμα, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ φορητό υπολογιστή all-in-one που θα ήταν επίσης tablet. Εάν θέλατε ένα tablet, αγοράσατε ένα iPad. αν ήθελες ένα notebook, αγόρασες ένα MacBook.

Αρχικά, η Apple τόνισε κυρίως τις δυνατότητες και την εμπειρία αναπαραγωγής βίντεο του Vision Pro. Η συσκευή έχει δυνατότητα εικονικής πραγματικότητας και παιχνιδιού, αλλά η Apple δεν διαθέτει ακόμη περιεχόμενο VR και οι πλατφόρμες της δεν είναι γνωστές για την ικανότητα παιχνιδιού. Το Vision Pro χρησιμοποιεί χειρονομίες για να λειτουργήσει, χωρίς χειριστήριο, κάτι που υποδηλώνει ότι εάν η Apple ασχοληθεί με τα παιχνίδια, θα πρέπει να αγοράσετε ένα αξεσουάρ χειριστηρίου για να λειτουργήσει.

Το φωνητικό μέρος του Vision Pro, το οποίο θα είναι κρίσιμο, δεν έχει μαγειρευτεί ακόμα. Δεδομένου ότι η Apple δεν βρίσκεται ακόμη στην πρώτη γραμμή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, θα περίμενα κάποια προβλήματα που βοηθούν αυτή τη δυνατότητα να λειτουργήσει. Ωστόσο, τα στοιχεία των ματιών και των χεριών φαίνεται να είναι ώριμα σε σύγκριση.

Το Vision Pro δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά με τα γυαλιά, αν και οι επαφές θα είναι καλές και η τιμή για έναν προσαρμοστικό φακό για τη συσκευή εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 300 και 600 $ επιπλέον, εάν χρειάζεστε διόρθωση όρασης.

Εφαρμόζει πολύ σφιχτά στο πρόσωπό σας. Δεν υπάρχει κορυφαία υποστήριξη, αλλά οι αρχικοί δοκιμαστές παραπονέθηκαν ότι τα μαξιλαράκια μπορεί να σημαδεύουν το πρόσωπό σας και η πίεση μπορεί να γίνει ενοχλητική μετά από παρατεταμένη χρήση, όπως όταν παρακολουθείτε μια ταινία.

Τα βίντεο θα πρέπει να είναι εντυπωσιακά με οθόνες 4K για κάθε μάτι και αυτή η σφιχτή εφαρμογή κρατά μακριά το φως του περιβάλλοντος. Έχει μια ψηφιακή κορώνα, σαν ρολόι, που σας επιτρέπει να ελέγχετε το επίπεδο βύθισής σας και ενδεχομένως συνδυάζει αυτό που βλέπουν οι κάμερες στη συσκευή με το περιεχόμενο, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι συμβαίνει γύρω σας — αν και δεν θα φορούσα αυτά το περπάτημα ή την οδήγηση.

Το μόνο εξωτερικό πράγμα είναι η μπαταρία που αναμένεται να διαρκέσει για δύο ώρες και μπορείτε να την συνδέσετε αν βρίσκεστε στο σπίτι, σε αεροπλάνο ή σε αυτοκίνητο.

Τέλος, το Apple Vision Pro είναι μια από τις ωραιότερες οθόνες που έχουν τοποθετηθεί στο κεφάλι που έχω δει μέχρι στιγμής.

Goovis G3 Max
Αν και το Goovis G3 Max δεν είναι τόσο όμορφο όσο το Vision Pro, διαθέτει κορυφαία υποστήριξη για να απομακρύνει την πίεση από το πρόσωπό σας.

Το συμβιβασμό είναι ότι δεν σφραγίζει το πρόσωπό σας τόσο σφιχτά, επομένως μπορεί να εμφανίσετε κάποια εξωτερική ελαφριά αιμορραγία. Το έκανα, αλλά δεν το βρήκα τόσο ενοχλητικό, ακόμη και όταν χρησιμοποιούσα τη συσκευή έξω.

Θα πρέπει να είναι πολύ πιο άνετο στη χρήση από το Vision Pro, και έχω χρησιμοποιήσει το Goovis για αρκετές ώρες χωρίς να αφήνω σημάδια στο πρόσωπό μου ή να νιώθω άβολα.

Το Goovis έχει οθόνες υψηλότερης ανάλυσης και καλύτερη χρωματική γκάμα από το Vision Pro (3.528 έναντι 3.400 dpi και >95% έναντι >90% DCI-P3), αλλά αμφιβάλλω ότι θα παρατηρούσατε τη διαφορά.

Από μόνο του, το Goovis είναι απλώς μια οθόνη, αλλά συνοδεύεται από ένα streaming media player με μπαταρία που τροφοδοτεί τη συσκευή. Ωστόσο, θα συνδεθεί επίσης σε αποκωδικοποιητή, κονσόλα παιχνιδιών, smartphone ή υπολογιστή με καλώδιο USB-C ή HDMI, εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων είναι περίπου 3 ώρες και μπορεί να φορτιστεί κατά την αναπαραγωγή, εάν χρησιμοποιήσετε το μακρύτερο καλώδιο USB-C που συνοδεύει για να συνδεθείτε σε μια πηγή τροφοδοσίας.

Το Goovis δεν έχει εξωτερικές κάμερες, αλλά συνοδεύεται από ένα χειριστήριο που μοιάζει με τηλεόραση για να ελέγχει τη ροή σας. Δεδομένου ότι εκτελεί Android TV, θα πρέπει να φορτώνει τις περισσότερες εφαρμογές ροής τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του Apple TV+ (αν και δεν προσπάθησα να το φορτώσω).

Φόρτωσα το YouTube Premium, το Netflix και το Amazon Prime, τα οποία όλα λειτουργούσαν καλά με τη συσκευή. Στην πραγματικότητα, πέρασα το απόγευμα βλέποντας ταινίες στο μπαλκόνι μου, χωρίς να συνειδητοποιήσω μέχρι που σταμάτησα ότι ο ήλιος είχε δύσει.

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού διαθέτει είσοδο HDMI και προσαρμογέα για USB-C, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιείται με οτιδήποτε διαθέτει έξοδο USB-C ή HDMI. Για παράδειγμα, αν θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι, μπορείτε να το συνδέσετε σε ένα Xbox, PlayStation ή Nintendo Switch και να έχετε τη δική σας εμπειρία παιχνιδιού σε τεράστια οθόνη — κάτι που μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε με το Vision Pro.

Ανέφερα ότι είχα παρακολουθήσει μια ταινία στο Goovis G3 Max. Ήταν η νέα ταινία Flash που μου άρεσε πάρα πολύ και η εμπειρία ήταν σαν να είχα τη δική μου οθόνη IMAX που μπορούσα να χρησιμοποιήσω οπουδήποτε.

Το Goovis έχει ενσωματωμένα ηχεία, αλλά είναι αρκετά αδύναμα, επομένως δεν θα πρότεινα να τα χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, ένα καλό, ενσύρματο σετ ακουστικών κάνει τη διαφορά. Με τα ακουστικά και αυτήν την οθόνη στο πρόσωπό σας, μπορεί κάλλιστα να βρίσκεστε σε μια κινηματογραφική αίθουσα όπου οι άνθρωποι είναι πραγματικά ήσυχοι και μπορείτε να απολαύσετε την ταινία με την ησυχία σας.

Δεν χρειάζεστε ειδικούς φακούς γιατί το σετ μικροφώνου-ακουστικού έχει ενσωματωμένη ρύθμιση διόπτρας για κάθε μάτι, επομένως δεν χρειάζεστε συνταγογραφούμενους φακούς όταν το χρησιμοποιείτε.

Τελειώνοντας: Τι είναι καλύτερο;
Δεδομένου ότι το Goovis G3 Max είναι στην αγορά και το Apple Vision Pro όχι, αυτή τη στιγμή, το Goovis είναι καλύτερο επειδή μπορείτε να το αποκτήσετε.

Ωστόσο, το Apple Vision Pro θα είναι τελικά πιο ικανό λόγω των καμερών και του προηγμένου λογισμικού του από το Goovis μόνο. Ωστόσο, όταν λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να συνδεθείτε με περισσότερα πράγματα όπως κονσόλες παιχνιδιών, smartphone και υπολογιστές, το πλεονέκτημα περιεχομένου μεταφέρεται στο Goovis.

Δεδομένου ότι το Vision Pro έχει αρχικά το ίδιο περιεχόμενο, το Goovis θα πρέπει αρχικά να κερδίσει, ακόμη και χωρίς το τεράστιο πλεονέκτημα τιμής. Δεδομένων των περιορισμών της Apple, αυτό το δέλτα των 2.000 $ μεταξύ των δύο συσκευών θα μου έδινε μια παύση.

Στο τέλος, το Goovis G3 Max θα πρέπει να κάνει τα περισσότερα από αυτά που κάνει αρχικά το Apple Vision Pro και το Goovis μπορεί να βελτιωθεί συνδέοντας διαφορετικά πράγματα όπως κονσόλες παιχνιδιών, βάζοντάς σας βαθύτερα στη δράση και συνδέοντάς σας με καλύτερες επιδόσεις παιχνιδιού από θα μπορούσατε να μπείτε σε μια συσκευή σε αυτήν την κατηγορία.

Έτσι, για τα χρήματα και για το τι θα μπορούν αρχικά να κάνουν και οι δύο συσκευές, το Goovis είναι η καλύτερη προσφορά, ειδικά επειδή δεν θα μπορείτε να αγοράσετε τη συσκευή Apple μέχρι κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Αν και, δεδομένης της ανακοίνωσης της Apple, αναμένω ότι ενδέχεται να δούμε μερικά ακόμη προϊόντα να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Σε μια προσωπική σημείωση, χρησιμοποιώ τα προϊόντα Goovis από τότε που ξεκίνησε η εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια. Εκτός από το να έχω ένα πέταγμα από την κορυφή του αυτοκινήτου μου (το άφησα στην οροφή), τα έχω απολαύσει όλα, με αυτό το τελευταίο να είναι σαφώς το καλύτερο.

Εάν θέλετε να απολαύσετε περιεχόμενο σε αεροπλάνο, αυτοκίνητο, λεωφορείο, σκάφος ή οποιοδήποτε μέρος αισθάνεστε άνετα να βυθιστείτε πλήρως σε μια ταινία, τηλεοπτική εκπομπή ή εκδήλωση ιστού, θυμηθείτε απλώς να χρησιμοποιείτε ακουστικά για να μην ενοχλείτε τους ανθρώπους γύρω σας .

Λατρεύω τα ακουστικά. Τα χρησιμοποιώ πολύ όταν ταξιδεύω ή τις σπάνιες φορές που πρέπει να δουλέψω σε καμπίνα ή άλλο κοινόχρηστο χώρο.

Η ποιότητα ήχου των επιτραπέζιων ακουστικών συχνά αφήνει κάτι το επιθυμητό, ​​επειδή τείνουν να χρησιμοποιούν ηχεία βελτιστοποιημένα για φωνή και δεν είναι τόσο ιδανικά για μουσική ή άλλες μορφές ήχου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ταξιδέψω με δύο σετ ακουστικών, ένα για ψυχαγωγία και ένα για δουλειά.

Στη λίστα των 430 $ περίπου (θα μπορείτε να τα βρείτε με λιγότερο κόστος), αυτά τα ακουστικά δεν είναι φθηνά ραντεβού. Ωστόσο, έχουν κάποια χαρακτηριστικά που μου αρέσουν πολύ. Για παράδειγμα, φορτίζουν επαγωγικά στη βάση τους όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Τα ακουστικά που χρησιμοποιώ συνήθως έχουν φυσική σύνδεση, επομένως συχνά μου παίρνει λίγο χρόνο για να τα τοποθετήσω σωστά ώστε να φορτιστούν. Τα ακουστικά EPOS Impact 1000 δεν έχουν αυτό το μειονέκτημα. Απλώς τα τοποθετείτε στο σταντ και πηγαίνετε.

Κατά τη χρήση, αυτά εξακολουθούν να ευνοούν τη φωνή, πράγμα που σημαίνει ότι τα φωνητικά της μουσικής είναι εξαιρετικά καθαρά, αλλά τα χαμηλά και το βάθος της μουσικής είναι περιορισμένα. Εν ολίγοις, εάν σας δοθεί η δυνατότητα επιλογής, τα ακουστικά που έχουν σχεδιαστεί για μουσική θα έχουν καλύτερη απόδοση, ενώ θα έχουν καλύτερη απόδοση για εφαρμογές που εστιάζουν στη φωνή, όπως η τηλεδιάσκεψη και οι κλήσεις Διαδικτύου.

Αυτά τα ακουστικά EPOS διαθέτουν δυνατότητα Bluetooth, επομένως θα λειτουργούν με smartphone, tablet, υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται αξεσουάρ Bluetooth. Έρχεται με ένα USB dongle Bluetooth για επιτραπέζιο υπολογιστή που λειτουργεί άψογα με PC και smartphone Bluetooth, καλώδιο USB-C, βάση/φορτιστή και θήκη μεταφοράς. Το μικρόφωνο περιστρέφεται για να μπορείτε να το τοποθετήσετε και στις δύο πλευρές του κεφαλιού σας.

Η καταστολή θορύβου είναι εξαιρετικά καλή, ιδιαίτερα για ακουστικά που έχουν σχεδιαστεί πάνω από το αυτί και το EPOS Impact 1000 μπορεί να συνδυαστεί με έως και τρεις συσκευές. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εξαιρετική. Αυτή η συσκευή μπορεί να μείνει μέρες χωρίς φόρτιση για κανονική χρήση. Μπορείτε να τα φορτίσετε με ένα καλώδιο USB-C εάν δεν θέλετε να συσκευάσετε τη βάση των ακουστικών, η οποία είναι όμορφα σχεδιασμένη αλλά μεγάλη.

Έρχονται σε διάφορες εκδόσεις, όπως:

1061 ακουστικά χωρίς ακύρωση θορύβου.
1061T με πιστοποίηση Microsoft Teams και χωρίς ακύρωση θορύβου.
1061 ANC με ακύρωση θορύβου — όπως αυτό που δοκίμασα. και
1061T με πιστοποίηση Microsoft Teams και ενεργή ακύρωση θορύβου.
Οι εκδόσεις χωρίς ακύρωση θορύβου κοστίζουν περίπου 80 $ λιγότερο, αλλά αξίζει τα επιπλέον χρήματα για να αποκτήσετε αυτή τη δυνατότητα. Μπορείτε να τα συγκρίνετε όλα στον ιστότοπο της EPOS.

Φοράω αυτά τα ακουστικά καθώς το γράφω ενώ ακούω μουσική — και η έκδοση EPOS Impact 1000 1061 ANC είναι το προϊόν της εβδομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η κάμερα Noorio B310 με τεχνητή νοημοσύνη προβάλλει καλύτερη ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους

Το φορητό πάνελ 15,6 ιντσών 4K του InnoView θα μπορούσε να είναι το απόλυτο αξεσουάρ οθόνης αφής