in , , ,

This is helpfullThis is helpfull wowwow loveditlovedit

15 τρόποι μείωσης του ενεργειακού σας λογαριασμού το 2020

Όχι στην κατασπατάληση ρεύματος

Το να διατηρείτε αναμμένα τα φώτα δεν είναι φθηνό – μην πειράζετε τον κλιματισμό, το φούρνο και το θερμοσίφωνα. Στην πραγματικότητα, η τυπική οικογένεια ξοδεύει περισσότερα από 1.400 $ ετησίως για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας.

Η προσαρμογή της χρήσης σας μπορεί να μειώσει το λογαριασμό σας έως και 25%. Δοκιμάστε αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων:

 • Ελέγξτε τις σφραγίδες στα παράθυρα, τις πόρτες και τις συσκευές.
 • Διορθώστε τη διαρροή αγωγών.
 • Δώστε ώθηση στον θερμοστάτη σας.
 • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία ψυγείου και καταψύκτη.
 • Πιο σύντομα ντους.
 • Αντικαταστήστε το ντους σας.
 • Μην πλένετε ρούχα σε ζεστό νερό.
 • Διορθώστε τις διαρροές βρύσες.
 • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο θερμοσίφωνα σας.
 • Αγοράστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές.
 • Ρωτήστε για μειωμένες τιμές.
 • Ανταλλάξτε τους λαμπτήρες σας.
 • Εγκαταστήστε διακόπτες dimmer.
 • Χρησιμοποιήστε έξυπνες λωρίδες τροφοδοσίας.
 • Κάντε έναν ενεργειακό έλεγχο.

Θέρμανση και ψύξη
Η θέρμανση και η ψύξη στο σπίτι είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι πίσω από τους μεγάλους λογαριασμούς χρησιμότητας – και τα καλύτερα μέρη για να αναζητήσετε ευκαιρίες μείωσης κόστους.

1. Ελέγξτε τις σφραγίδες στα παράθυρα, τις πόρτες και τις συσκευές: Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο και ο καταψύκτης σας είναι καλά σφραγισμένα για να διατηρήσετε τον κρύο αέρα όπου ανήκει. Το ίδιο ισχύει και για πόρτες και παράθυρα. Μια κακή σφραγίδα επιτρέπει την ενέργεια να διαρρεύσει, στραγγίζοντας το πορτοφόλι σας κατά τη διαδικασία.

2. Διορθώστε τους αγωγούς διαρροής: Βελτιώστε την απόδοση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης επισκευάζοντας αγωγούς θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού που έχουν διαρροή.

3. Δώστε ώθηση στον θερμοστάτη σας: Επαναφέρετε τον θερμοστάτη σας 10 έως 15 μοίρες όταν κοιμάστε ή μακριά από το σπίτι. Κάτι τέτοιο για οκτώ ώρες μπορεί να μειώσει το ετήσιο κόστος θέρμανσης και ψύξης κατά περίπου 10%. Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης λειτουργεί για εσάς.

4. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ψυγείου και του καταψύκτη σας: Ρυθμίστε το ψυγείο σας σε 38 μοίρες και στον καταψύκτη σας μεταξύ 0 και 5 μοίρες. Αυτό θα διατηρήσει το φαγητό σας φρέσκο, αλλά το ψυγείο και ο καταψύκτης σας δεν θα χρειαστεί να εργαστούν τόσο σκληρά για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία.

Νερό
Το ζεστό νερό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη για την τροφοδοσία των περισσότερων σπιτιών, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας. Η μείωση της χρήσης ζεστού νερού – στο ντους, στο πλυντήριο ρούχων και στο πλυντήριο πιάτων – μπορεί να κάνει ένα αρκετά μεγάλο χτύπημα στο συνολικό ενεργειακό λογαριασμό σας.

5. Πάρτε βραχύτερα ντους: Το κόψιμο δύο λεπτών από το χρόνο ντους μπορεί να μειώσει τη χρήση του νερού σας κατά πέντε γαλόνια.

6. Αντικαταστήστε την κεφαλή ντους: Μια αποτελεσματική κεφαλή ντους μπορεί να μειώσει τη χρήση νερού κατά 2.700 γαλόνια το χρόνο. Αναζητήστε ένα με την ετικέτα WaterSense, η οποία είναι πιστοποιημένη ότι πληροί τα κριτήρια απόδοσης που ορίζονται από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος.

7. Μην πλένετε τα ρούχα σε ζεστό νερό: Κολλήστε σε ζεστό ή κρύο νερό όταν κάνετε πλυντήριο και μειώστε την κατανάλωση ενέργειας ανά φορτίο τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

8. Διορθώστε τις διαρροές βρύσες: Αυτή η στάγδην, στάγδην, στάγδην δεν είναι μόνο ενοχλητική, σπαταλά γαλόνια νερού.

9. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο θερμοσίφωνα σας: Η προεπιλεγμένη ρύθμιση θερμοκρασίας στους θερμοσίφωνες είναι συνήθως 140 μοίρες. Αν το μειώσετε στους 120 βαθμούς, μπορείτε να μειώσετε το κόστος θέρμανσης νερού έως και 10%. Αναχώρηση από την πόλη για λίγες μέρες; Γυρίστε το θερμοσίφωνα σας στη χαμηλότερη ρύθμιση για εξοικονόμηση ενέργειας.

10. Αγοράστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές: Εάν είστε στην αγορά για ένα νέο πλυντήριο, πλυντήριο πιάτων ή θερμοσίφωνα, αγοράστε ένα ενεργειακά αποδοτικό μοντέλο για να αποδώσετε μακροπρόθεσμες εξοικονομήσεις. Απαιτείται πλυντήριο πιάτων με την ετικέτα Energy Star για χρήση 3,5 γαλόνια νερού ή λιγότερο ανά κύκλο, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 10 γαλόνια που χρησιμοποιούνται από ορισμένα παλαιότερα μοντέλα. Προτεραιότητα στις συσκευές που λειτουργούν πιο συχνά, όπως ψυγείο, σύστημα HVAC, θερμοσίφωνας, αφυγραντήρας, τηλεόραση, πλυντήριο και στεγνωτήριο.

11. Ρωτήστε σχετικά με τις μειωμένες τιμές: Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών κοινής ωφέλειας προσφέρουν φθηνότερες τιμές κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας, καθιστώντας το πλυντήριο και άλλες δουλειές έντασης ενέργειας 5% έως 25% λιγότερο ακριβές κατά τις ώρες εκτός αιχμής.

Ισχύς και φωτισμός
Το να διατηρείτε τα φώτα και τα ηλεκτρονικά στοιχεία αντιπροσωπεύουν περίπου το 11% ή περισσότερο της ενεργειακής χρήσης ενός σπιτιού.

12. Ανταλλάξτε τους λαμπτήρες σας: Εξοικονομήστε 75 ευρώ ετησίως, αλλάζοντας τους λαμπτήρες στα πέντε πιο χρησιμοποιημένα φωτιστικά σας με συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού ή LED που φέρουν την ετικέτα Energy Star.

13. Εγκαταστήστε διακόπτες dimmer: Οι Dimmers σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα σε ένα δωμάτιο για να ταιριάζει στις ανάγκες σας, ρυθμίζοντας τη διάθεση και εξοικονομώντας ηλεκτρικό ρεύμα.

14. Χρησιμοποιήστε έξυπνες λωρίδες τροφοδοσίας: Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές ποτέ δεν απενεργοποιούνται πραγματικά. Αντ ‘αυτού, κάθονται σε κατάσταση αναμονής χρησιμοποιώντας ένα ρεύμα ισχύος που μπορεί να προσθέσει πάνω από συσκευές και χρόνο. Αυτά είναι συνήθως – αλλά όχι αποκλειστικά – αντικείμενα με τηλεχειριστήριο, επειδή ο αισθητήρας τηλεχειρισμού χρειάζεται ενέργεια ενώ περιμένει την είσοδο σας. Συνδέστε αυτά τα ηλεκτρονικά σε μια έξυπνη λωρίδα τροφοδοσίας, η οποία διακόπτει το ρεύμα όταν οι συσκευές δεν χρησιμοποιούνται.

15. Κάντε έναν ενεργειακό έλεγχο: Οι πάροχοι υπηρεσιών κοινής ωφελείας θα διενεργούν συχνά έναν οικιακό ενεργειακό έλεγχο, μερικές φορές δωρεάν, και μπορούν να προσδιορίσουν πρόσθετους τρόπους για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημόσιες Σχέσεις, πώς να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας

Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε ένα «υπέροχο» άρθρο που λαμβάνει 0 επισκεψιμότητα;