in

Όλα όσα θα ήθελα να ήξερα για τα smart rings πριν το αποκτήσω

Ένα έξυπνο δαχτυλίδι μπορεί να παρακολουθεί την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση χωρίς να είναι τόσο ενοχλητικό όσο ένα έξυπνο ρολόι ή μια ζώνη γυμναστικής. Ένα έξυπνο δαχτυλίδι είναι μικρό και εκπληκτικά ισχυρό, αλλά προτού κάνετε το βήμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το να το φοράτε.
Αρχικά ήμουν δύσπιστος σχετικά με την κατηγορία έξυπνων δαχτυλιδιών μέχρι που άρχισα να φοράω ένα δαχτυλίδι Oura. Ωστόσο, αφού φοράω ένα καθημερινά τους τελευταίους έξι μήνες, είμαι πιο πωλημένος από ποτέ. Το δαχτυλίδι Oura έχει ρίξει φως συγκεκριμένα στο τι είδους δεδομένα υγείας μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια μικρή συσκευή. Αν και το Oura είναι η κορυφαία επιλογή αυτή τη στιγμή, η Samsung πρόκειται να μπει στη μάχη με το Galaxy Ring της. Υπάρχει ακόμη και μια φήμη ότι η Apple μπορεί επίσης να μπει στο διάστημα.
Τα έξυπνα δαχτυλίδια πρέπει να φοριούνται συνεχώς για να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό τους
Κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με το έξυπνο δαχτυλίδι της Oura, μπόρεσα να το συγκρίνω με άλλα φορητά, όπως το Apple Watch Ultra 2 και το Withings ScanWatch Light. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές που έχω παρατηρήσει είναι ότι, ακόμη περισσότερο από τα έξυπνα ρολόγια, το δαχτυλίδι Oura θέλει να φοριέται συνεχώς, 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να μπορεί να έχει ένα συνεχές βασικό επίπεδο για διαφορετικές μετρήσεις, όπως το άγχος.
Το φορούσα όλη μέρα, κάθε μέρα για αρκετούς μήνες, αλλά τελικά χρειάστηκε να το βγάλω ενώ κοιμόμουν λόγω ενός άσχετου θέματος στο χέρι μου. Διαπίστωσα ότι παρόλο που φορούσα το δαχτυλίδι όλη την ώρα που ήμουν ξύπνιος, σταμάτησα να έχω την ολιστική εικόνα που ήθελε να πει.
Ένα μεγάλο μέρος του μετρικού συστήματος της Oura αναλύει τον προηγούμενο ύπνο και την καθημερινή δραστηριότητα για να σας ενημερώσει πόσο σκληρά μπορείτε να πιέσετε την άσκηση της τρέχουσας ημέρας. Όταν σταμάτησα να φοράω το δαχτυλίδι το βράδυ, άρχισα να χάνω πολλά από αυτά τα δεδομένα. Εάν σχεδιάζετε να φοράτε το δαχτυλίδι μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης ή μέρος της ημέρας, να γνωρίζετε ότι μπορεί να χάσετε πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένα δαχτυλίδι.
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πολλών ημερών μπορεί να είναι δύσκολη
Παρά το γεγονός ότι ο δακτύλιος Oura είχε διάρκεια ζωής μπαταρίας περίπου μίας εβδομάδας, εξακολουθούσα να αντιμετωπίζω πρόβλημα να το κρατήσω φορτισμένο. Επειδή δεν χρειάζεται να τροφοδοτείται κάθε μέρα, τείνω να ξεχνάω να το κολλάω στον φορτιστή του για μία ή δύο ώρες κάθε τόσο.
Για μένα, η λύση ήταν να κάνω μια επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση υποχρεώσεων, οπότε κάθε τέσσερις μέρες περίπου, περίπου μια συγκεκριμένη ώρα που θα έπρεπε να κάθομαι στο γραφείο μου και να πληκτρολογώ, μπορώ να βάλω το δαχτυλίδι στην κούνια του για να του δίνω περισσότερο χυμό.
Το Apple Watch μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του ύπνου, ώστε να έχετε ήδη μια λύση για τους μη ημερήσιους χρόνους φόρτισης. Αλλά προερχόμενος από ένα Apple Watch που φορτίζω κάθε βράδυ, η φόρτιση ενός δαχτυλιδιού χρειάστηκε λίγη εξοικείωση.
Πρέπει να ανοίγετε συνεχώς την εφαρμογή για συγχρονισμό
Όπως και να θυμάμαι να φορτίζω το δαχτυλίδι σε περίεργο χρονοδιάγραμμα, περιστασιακά βρήκα τον εαυτό μου να ξεχνώ να ανοίγω τακτικά την εφαρμογή για να συγχρονίζω τα δεδομένα της. Ένα Apple Watch ή ακόμα και ένα Pixel Watch στο Android θα μεταφέρει απρόσκοπτα δεδομένα υγείας εμπρός και πίσω στο κέντρο του στο παρασκήνιο με μικρή αλληλεπίδραση με τον χρήστη. Το ίδιο δεν ισχύει πραγματικά για φορητές συσκευές τρίτων, όπως ένα δαχτυλίδι από την Oura. Οι χρήστες θα πρέπει να ανοίγουν τακτικά την εφαρμογή για να συγχρονίζουν τα δεδομένα της. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς συγχρονισμό, τα προηγούμενα δεδομένα μπορεί να αντικατασταθούν ή να χαθούν.
Εάν έχετε εμμονή να ελέγχετε την ετοιμότητά σας και άλλες καθημερινές πληροφορίες, δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα με αυτό. Αλλά αν τείνετε να είστε πιο παθητικοί σχετικά με την παρακολούθηση δεδομένων, θα θελήσετε να ρυθμίσετε μια υπενθύμιση και για αυτό.
Τα δεδομένα ενός δαχτυλιδιού ενδέχεται να διαφέρουν από αυτά ενός έξυπνου ρολογιού
Εξακολουθώ να χρησιμοποιώ ένα Apple Watch μαζί με το δαχτυλίδι Oura. Υπάρχουν πράγματα που ο καθένας μπορεί να κάνει και ο άλλος δεν μπορεί. Είναι εντάξει. Απλώς να γνωρίζετε ότι για τις περιοχές που επικαλύπτονται, τα δεδομένα που συλλέγει το καθένα πιθανότατα δεν θα ταιριάζουν απόλυτα.
Ο μεγαλύτερος λόγος που τα δεδομένα είναι διαφορετικά είναι ότι κάθε συσκευή τα συλλέγει από διαφορετικά μέρη του σώματός σας. Κάθε κατασκευαστής λαμβάνει μετρήσεις, είτε στο δάχτυλό σας είτε στον καρπό σας, και στη συνέχεια κάνει τους δικούς του υπολογισμούς για το πώς αυτές οι πληροφορίες μεταφράζονται σε πιο εφαρμόσιμες μετρήσεις.
Αφήνω όλες τις πληροφορίες να συγχρονίζονται με το Apple Health και από τις δύο συσκευές, αλλά αν δεν θέλετε να καταγράφονται ορισμένα στοιχεία, τότε μέσα στην εφαρμογή Apple Health μπορείτε να αλλάξετε ποια στοιχεία δεν θέλετε να αποθηκεύονται στο κεντρικό αποθετήριο. Περισσότερο από συγκεκριμένους αριθμούς, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη συνέπεια παρακολούθησης της συσκευής σας. Προσωπικά, έχω ενθουσιαστεί από την ικανότητα του δακτυλίου Oura να ανιχνεύει αυτόματα τρεξίματα και να είναι συνεπής με την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης από το δάχτυλό μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να παρακολουθείτε τον ύπνο σας με το Apple Watch

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας με το Time Machine