in , ,

Το Map View της Amazon έρχεται για να δημιουργήσει ψηφιακό χάρτη του smart home σας

Επιτέλους, δεν χρειάζεται πια να κυλάτε μέσα από μια ατελείωτη λίστα συσκευών με ονόματα όπως “Αισθητήρας Κίνησης Πρώτος” ή “Τέταρτο Φως” στην εφαρμογή Alexa της Amazon. Ο ελεγκτής έξυπνου σπιτιού λαμβάνει την επιλογή μιας νέας διεπαφής χρήστη – το Map View.

Ξεκινώντας τη δημόσια προεπισκόπηση στις 14 Νοεμβρίου, η νέα διεπαφή χάρτη επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ψηφιακή έκδοση του διακομιστή του σπιτιού σας και να καρφιτσώσετε τις συσκευές που συνδέονται με την Alexa σε κάθε δωμάτιο. “Τώρα έχετε έναν μόνο χώρο όπου μπορείτε γρήγορα να ελέγξετε την κατάσταση όλων, να δείτε ποιο Echo παίζει μουσική, να δείτε τη θερμοκρασία, να ελέγξετε αν τα φώτα είναι ανοιχτά ή κλειστά, και όλα είναι ελέγξιμα από τον χάρτη,” εξηγεί ο Charlie French της Amazon, διευθυντής έξυπνου σπιτιού, σε συνέντευξη πριν από την εκκίνηση.

Πρωτοανακοινώθηκε στο φθινοπωρινό γεγονός υλικού της Amazon τον Σεπτέμβριο, το Map View είναι προαιρετικό, και αν εγγραφήκατε για να ενημερωθείτε γι’ αυτό, πρέπει να λάβετε email για να το δοκιμάσετε αυτή την εβδομάδα, λέει ο French. Η προεπισκόπηση είναι προς το παρόν κλειστή, οπότε αν την χάσατε, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι η Amazon να την ανοίξει ξανά.

Η διεπαφή ξεκινά πρώτα στην εφαρμογή Alexa για κινητά και θα έρθει στο νέο Echo Hub ελεγκτή έξυπνου σπιτιού στις αρχές του 2024. Αυτή η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Μόλις δημιουργηθεί ο χάρτης, θα πρέπει να μπορείτε να μετακινείτε τις συσκευές σας σε κάθε δωμάτιο και να τις ελέγχετε από εκεί μέσω της εφαρμογής. Ο Charlie French αναφέρει ότι χρειάζεται να κατασκευάσετε το χάρτη μόνο μια φορά, αλλά μπορείτε να προσθέτετε και να διαγράφετε συσκευές οποτεδήποτε.

Ο French λέει ότι το Map View θα λειτουργεί με τις περισσότερες συσκευές που μπορείτε να συνδέσετε με την Alexa, συμπεριλαμβανομένων των φώτων, έξυπνων πρίζων, θερμοστάτων, συμβατών καμερών και συσκευών Echo. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα ενός φωτός, να το ανοίξετε ή να το κλείσετε, να ρυθμίσετε ένα θερμοστάτη, να αυξήσετε την ένταση σε μια συσκευή Echo και να δείτε ζωντανή προβολή από μια κάμερα στο χάρτη. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα με έναν έλεγχο “όλα ανοιχτά, όλα κλειστά” για κάθε δωμάτιο.

Για να ρυθμίσετε το Map View, χρειάζεστε ένα συμβατό iOS συσκευή εξοπλισμένη με λειτουργία Lidar (μοντέλα iPhone Pro και Max iPhone 12 και νεότερα, ή iPad Pro 4ης γενιάς και νεότερα). Αφού ρυθμίσετε τη συσκευή, ο χάρτης μπορεί να προσπελαστεί από οποιαδήποτε συσκευή iOS, και μπορείτε να προσθαφαιρέσετε συσκευές κατά βούληση. Σύμφωνα με τον French, η εταιρεία εκτιμά ότι θα χρειαστεί περίπου ένα λεπτό για κάθε δωμάτιο και ένα λεπτό για κάθε 10 συσκευές για την αρχική ρύθμιση του χάρτη.

Αρχική προσπάθεια με το Map View σήμερα το πρωί μετά την πρόσβαση, κατάφερα να σκανάρω δύο δωμάτια, αλλά μου πήρε περίπου 30 λεπτά για να τα ρυθμίσω σωστά. Έχω ένα ανοικτό διάγραμμα στον πρώτο όροφο, και αυτό προκάλεσε κάποια προβλήματα. Αλλά το ίδιο το κομμάτι της σάρωσης ήταν εύκολο· απλά κράτησα το iPhone μου και περπάτησα, και το iPhone χάραξε κάθε δωμάτιο. Το πρόβλημά μου ήταν να ευθυγραμμίσω κάθε δωμάτιο με τα άλλα για να δημιουργήσω το χάρτη, καθώς δεν έχω πολλές διακριτικές εισόδους για να καρφιτσώσει το πρόγραμμα.

Δεν χρειάζεται να σκανάρετε κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας, και μπορείτε να επιλέξετε ποιες συσκευές θα περιληφθούν, λέει ο French. Η εφαρμογή Alexa δεν ενσωματώνει όλες τις έξυπνες συσκευές σας βάσει των δωματίων που δημιουργείτε, όμως, κάτι που ίσως ήταν πιο εύκολο.

Η ιδέα του σκαναρίσματος ολόκληρου του σπιτιού σας και του ανεβάσματός του στους διακομιστές της Amazon θα τρομάξει δικαιολογημένα μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, αν είστε ήδη πλήρως αφοσιωμένοι στην Alexa και έχετε δεκάδες συσκευές, αυτή η διασύνδεση φαίνεται ότι θα είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την τρέχουσα μέθοδο κύλισης μέσω μιας μακράς λίστας στην εφαρμογή.

Ο French λέει ότι ο χάρτης του σπιτιού σας είναι κρυπτογραφημένος και αποθηκεύεται με ασφάλεια στον νέφος της Amazon. Οι ζωντανές εικόνες του σπιτιού που καταγράφονται στο iPhone για τη δημιουργία του χάρτη επεξεργάζονται τοπικά στη συσκευή σας και δεν αποθηκεύονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Mercedes-Benz ανοίγει το πρώτο της σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ισχύος 400 kW στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Meta ζητά τη θέσπιση νόμων περί γονικού ελέγχου για παιδιά κάτω των 16 ετών