in , ,

Το “Looking Glass Go” είναι μια αναδιπλούμενη ολογραφική οθόνη που χωράει στην τσέπη σου!

Για χρόνια παρακολουθούμε την Looking Glass – είναι μία από τις λίγες startups που αφοσιώνεται στη δημιουργία τρισδιάστατων οθονών, όπου τα ψηφιακά αντικείμενα φαίνεται να ζουν μέσα σε αυτές ή να βγαίνουν έξω από την οθόνη. Το 2020, παρουσίασε ένα φθηνότερο μοντέλο επιφάνειας εργασίας 7,9 ιντσών στην τιμή των 349 δολαρίων, και σήμερα παρουσιάζει την πιο προσιτή και φορητή οθόνη της μέχρι στιγμής: την Looking Glass Go στα 300 δολάρια.

Με μια οθόνη έξι ιντσών που η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι 10 φορές λεπτότερη από προηγούμενες οθόνες της Looking Glass, είναι η πρώτη που είναι αρκετά μικρή ώστε να χωράει στην τσέπη σου – αν και θα χρειαστεί να τη συνδέσεις σε USB-C για τροφοδοσία ή σε ένα προαιρετικό εξωτερικό μπαταριοθήκη USB-C, καθώς δεν διαθέτει δική της ενσωματωμένη μπαταρία. Επίσης, είναι η πρώτη που διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi (και επίσης Bluetooth) για να “λαμβάνει ολόγραμμα από το cloud.”

Η οθόνη έξι ιντσών θα πρέπει επίσης να έχει σημαντικά μεγαλύτερη πυκνότητα εικονοστοιχείων από τον προκάτοχό της με διαστάσεις 1440 x 2560 (491ppi) έναντι 1536 x 2048 (325ppi). Εάν αυτό μεταφράζεται σε ευκρίνεια εξαρτάται και από άλλους παράγοντες – αν και η Looking Glass αναφέρει ότι προσφέρει τις ίδιες γωνίες θέασης 58 μοιρών από έως και 100 διαφορετικές οπτικές γωνίες όπως το μοντέλο 7,9 ιντσών.

(Οπτικές γωνίες: όπως και οι περισσότερες αυτοστερεοσκοπικές οθόνες, η Looking Glass δεν προβάλλει μια τρισδιάστατη εικόνα παντού ταυτόχρονα. Τα μάτια σου πρέπει να είναι σε συγκεκριμένες γωνίες για να την δουν σωστά. Γι’ αυτό κάποιες όγκιες οθόνες, συμπεριλαμβανομένης της New Nintendo 3DS του 2014, περιλαμβάνουν παρακολούθηση προσώπου, αν και η παρακολούθηση προσώπου μπορεί να είναι λιγότερο επιθυμητή όταν θέλεις να δείξεις μια οθόνη σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.)

Το Looking Glass Go είναι και πάλι ένα έργο στην πλατφόρμα Kickstarter, και η πρόταση είναι περίπου η ίδια με προηγουμένως – είναι ένας τρόπος να δεις τρισδιάστατα αντικείμενα χωρίς να φορέσεις VR κράνος, ένας τρόπος να προβάλλεις χωρικές φωτογραφίες που ίσως τραβήξεις με το τηλέφωνό σου, ένας τρόπος να δεις αναδυόμενες μορφές τρισδιάστατων εικόνων όπως NeRFs και Gaussian Splats, και ίσως ακόμη και ένας τρόπος να αλληλεπιδράσεις με χαρακτήρες της τεχνητής νοημοσύνης σε ολογραφική μορφή που τροφοδοτούνται από το ChatGPT. Μπορείς να δεις μια τέτοια αλληλεπίδραση στο YouTube βίντεο της εταιρείας στην κορυφή αυτού του άρθρου – θα διατηρήσω την κρίση μου μέχρι να δοκιμάσω τα “Liteforms” της Looking Glass μόνος μου, αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον!

Η Looking Glass έχει επενδύσει αρκετά στο πεδίο του περιεχομένου τρισδιάστατων εικόνων, τόσο πολύ που έχει αναπτύξει έναν τρόπο να προβάλλεις τρισδιάστατες εικόνες χωρίς ένα κομμάτι υλικού όπως αυτό, απλά με το να σέρνεις το δάχτυλό σου ή τον κέρσορα πάνω σε εικόνες στο διαδίκτυο. Ενσωματώσαμε μερικά από τα λεγόμενα “Looking Glass Blocks” σε αυτό το άρθρο του Verge.

Αλλά πιθανώς δε θα άφηνες απλά έναν ιστότοπο ανοικτό στο γραφείο σου ή να τον έβαζες στην τσάντα σου για να το δείξεις εν κινήσει. Αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, η εταιρεία προσφέρει το Go με μια προνομιακή τιμή των 199 δολαρίων στην πλατφόρμα Kickstarter μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, και οι παραγγελίες θα πρέπει να αποσταλούν μόλις τον Ιούνιο του 2024.

Η Looking Glass αναφέρει ότι η συσκευή είναι φτιαγμένη από χάλυβα, γυαλί και πλαστικό ABS, ζυγίζει 235 γραμμάρια, έχει πάχος 0,76 ίντσες (1,9 εκατοστά), ύψος 6,3 ίντσες (16 εκατοστά) και πλάτος 3,2 ίντσες (8 εκατοστά). Υπάρχουν κουμπιά για προώθηση, επιστροφή και παύση σε παρουσιάσεις και ένας θύρα 3,5 χιλιοστών για ακουστικά στο πλάι. Δεν διαθέτει ηχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Spotify δεν κυνηγά “Pulitzers” πλέον!

Η εταιρεία xAI του Elon Musk αναζητά επενδύσεις έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια!