in ,

wowwow This is helpfullThis is helpfull

Τι είναι η μνήμη RAM και τι κάνει;

Πόση μνήμη RAM χρειάζεστε;

Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά ένα κατάστημα υπολογιστών για τον πρώτο σας υπολογιστή, είτε είναι ο πρώτος σας υπολογιστής τυχερών παιχνιδιών είτε δεν είχατε ποτέ έναν, ένα από τα σημεία πώλησης που αναζητούν οι εταιρείες είναι να αναφέρει το ποσό της μνήμης RAM που έχει ένας υπολογιστής. Όμως, επειδή βρίσκεστε εδώ, ίσως να μην έχετε ιδέα τι σημασία παίζει στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων. Τι κάνει? Είναι καλύτερο να έχουμε 4 GB RAM ή 16 GB RAM; Χρειάζομαι πολύ; Κάνει πολλές ερωτήσεις που το μικρό ανοκρύμιο δεν είναι εξοπλισμένο να χειριστεί.

 

 

Όπως αναφέρθηκε, η RAM είναι ένα αρκτικόλεξο, τρία γράμματα που αντιπροσωπεύουν το “Random Access Memory”. Η μνήμη RAM λειτουργεί ως φυσικό συστατικό, φυσικό υλικό, που βοηθά τον υπολογιστή σας να αποθηκεύει δεδομένα για μικρό χρονικό διάστημα. Με την εγκατάσταση πρόσθετης μνήμης RAM, αυξάνετε ενεργά τον όγκο των πληροφοριών που μπορεί να χειριστεί ο υπολογιστής, αυξάνοντας έτσι την απόδοση του υπολογιστή, γενικά.

 

 

 

 

 

Εδώ είναι το πρόβλημα: ο παραπάνω ορισμός είναι αυτός που ίσως έχετε ακούσει και μην ανησυχείτε, ο ορισμός δεν είναι λάθος, αλλά δεν λέει ολόκληρη την ιστορία. Μόλις κάποιος ακούσει τον παραπάνω ορισμό, αισθάνεται σαν να αρπάξει όσο το δυνατόν περισσότερη μνήμη RAM και, ευτυχώς, θα μάθετε γιατί δεν είναι η καλύτερη ιδέα και μερικές φορές δεν χρειάζεται καθόλου. Λοιπόν, ας αναλύσουμε τι μπορεί να κάνει η μνήμη RAM με περισσότερες λεπτομέρειες και να σας δώσουμε τη δυνατότητα για τη λειτουργία της.

 

 

 

 

 

 

Τι κάνει η μνήμη RAM και γιατί ο υπολογιστής σας χρειάζεται μνήμη RAM
Ας ξεκινήσουμε με μια αναλογία. Φανταστείτε ότι ψάχνετε για ένα στυλό, ένα ειδικό στυλό, το στυλό που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς. Δεν έχετε ιδέα από πού το αφήσατε, ούτε ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Τι κάνεις? Ξεκινάτε ελέγχοντας παντού. Χωρίς ποιήματα ή ρυθμούς. Προφανώς αυτό θα χρειαζόταν για πάντα. Λοιπόν, έτσι θα ήταν για τον σκληρό σας δίσκο (ή SSD) αν δεν είχε μνήμη RAM για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Η μνήμη RAM, όπως αναφέρθηκε, αποθηκεύει πληροφορίες, αλλά δεν κολλάει για πάντα. Σκεφτείτε κάποιον με βραχυπρόθεσμη μνήμη. Η μνήμη RAM αποθηκεύει πληροφορίες που πρέπει να έχουν γρήγορη πρόσβαση, όχι μόνο εξοικονομώντας χρόνο για την έναρξη ενός προγράμματος, αλλά και βοηθώντας το να τρέξει. Ο σκληρός σας δίσκος μπορεί επίσης να διαβάσει και να γράψει, αλλά η μνήμη RAM το κάνει πολύ πιο γρήγορα, εξ ου και η ανάγκη για αποκλειστικά ραβδιά RAM. Τώρα, έχοντας αυτό κατά νου, κολλήστε τη μνήμη RAM στην παραπάνω αναλογία. Ψάχνετε για το στυλό σας (είστε ο σκληρός δίσκος) και η μνήμη RAM σας χτυπά στον ώμο και λέει, “Ελέγξτε μέσα στο συρτάρι εκεί, φίλε.” Και τι ξέρετε, είναι εκεί.

Για να κάνουμε τη RAM να φαίνεται καλύτερη, είναι θεό όταν πρόκειται για πολλαπλές εργασίες. Αν θυμάστε από ψηλά, βοηθά τον υπολογιστή σας να χειρίζεται καλύτερα τη μνήμη. Εάν χειρίζεστε δύο, τρία ή ακόμα και τέσσερα προγράμματα κάθε φορά και έχετε πολύ μικρή μνήμη RAM, θα μπορούσατε να εργαστείτε σε μια χρονική κλίμακα ενός αιώνα για να κάνετε οτιδήποτε.

Μόλις τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας, αυτή η μνήμη RAM ξεπλένει τις πληροφορίες. Ωστόσο, τοποθετώντας τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αδρανοποίησης, αποφεύγετε αυτό το πρόβλημα. Αντ ‘αυτού, οι πληροφορίες αντιγράφονται στον σκληρό σας δίσκο για φύλαξη και στη συνέχεια αντιγράφονται στη μνήμη RAM όταν ξυπνάτε τον υπολογιστή σας.

Πόση μνήμη RAM χρειάζεστε;
Πόση RAM χρειάζεστε πραγματικά; Αυτή η ερώτηση καλεί πολλές μεταβλητές οι οποίες, με τη σειρά τους, παρέχουν δεκάδες απαντήσεις. Δεν είναι απλή απλή λέξη, αλλά μάλλον μια επισκόπηση του τι χρειάζεται το σύστημά σας. Εάν πήγατε και εγκαταστήσατε, ας πούμε, 64 GB μνήμης RAM στο σύστημά σας όταν χρειάζεστε μόνο 16, λοιπόν, έχετε απλά έναν πολύ ακριβό λογαριασμό τότε. 48 GB της μνήμης RAM σας θα χαθούν.

Πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι χρησιμοποιείτε για τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιείτε την εξέδρα σας για βαριά παιχνίδια; Τότε θα κλαίνε τον εαυτό σου για ύπνο όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις μόνο 2 GB όταν χρειάζεσαι 8, τουλάχιστον, για αυτό το παιχνίδι που θέλεις. Θα θέλατε επίσης να λάβετε υπόψη το λειτουργικό σας σύστημα. Εάν χρειάζονται 2 GB για την εκτέλεση του λειτουργικού σας συστήματος, όταν παίζετε το παιχνίδι σας, θα έχετε 6 GB για να εργαστείτε.

Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για απλή περιήγηση και YouTube, δεν χρειάζεστε πολλά και σε πολλές περιπτώσεις, οπουδήποτε από 2 έως 4 GB θα πάει καλά. Μην ενοχλείτε την εγκατάσταση της μνήμης RAM, πάλι, θα χαθεί γιατί το Facebook και το YouTube ή ακόμα και το Microsoft Word δεν καταλαμβάνουν πολλούς πόρους.

Ο υπόλοιπος υπολογιστής σας παίζει επίσης όταν αποφασίζετε για πόση μνήμη RAM χρειάζεστε, όπως για παράδειγμα ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών σας. Εάν διαθέτετε επεξεργαστή που βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο και είναι αργός, δεν πρόκειται να λειτουργήσει καλά με πολλή μνήμη RAM, ειδικά RAM με υψηλότερες ταχύτητες. Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις, εάν έχετε, ας πούμε, 8 GB μνήμης, αλλά μια φοβερή GPU (κάρτα γραφικών), τότε ο υπολογιστής σας θα αισθανθεί πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο αγοράζοντας μια νέα GPU ή μια νέα CPU. Σκεφτείτε το πιο αδύναμο στοιχείο του υπολογιστή σας προτού αγοράσετε περισσότερη μνήμη RAM.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πέσετε στην παγίδα «εάν θέλω να πάω γρήγορα, χρειάζομαι περισσότερη μνήμη RAM». Δεν έχετε ιδέα πόσοι άνθρωποι παίρνουν αυτήν την απόφαση μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι 32 GB μνήμης RAM που λειτουργεί με κάρτα γραφικών χαμηλού επιπέδου και επεξεργαστή χαμηλού επιπέδου δεν τους δίνει την εμπειρία παιχνιδιού που ήθελαν. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μνήμη RAM απαιτείται η σωστή ταχύτητα και τα σωστά εξαρτήματα που επωφελούνται από αυτήν. Φανταστείτε ότι ένα άδειο κύπελλο είναι το όριο του τι μπορεί να χειριστεί ο υπολογιστής σας. Εάν ρίξετε πάρα πολύ νερό, ξεχειλίζει, όπως θα έπρεπε να έχει πάρα πολύ RAM. Ρίξτε αρκετά και μπορείτε να πιείτε με ασφάλεια το νερό σας.

DDR Αυτό και DDR Αυτό
Ίσως έχετε ακούσει αυτό το ακρωνύμιο να κυκλοφορεί πολλά σε τεχνικά άρθρα και οδηγούς, “DDR”. Υπάρχουν DDR2, DDR3, DDR4 και DDR5, ακόμη και DDR6. Αλλιώς γνωστό ως “Διπλό ποσοστό δεδομένων”. Ένα ραβδί RAM έχει κύκλους ρολογιού και δεδομένου ότι η περιγραφή τους μπορεί να εισέλθει στην περιοχή της τεχνολογικής ορολογίας που πιθανότατα δεν θα καταλάβετε, οπότε ας το κρατήσουμε απλό: οι γρηγορότεροι κύκλοι ρολογιών σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα θα λειτουργεί ένα ραβδί RAM, με τη σειρά του, θα σας δώσει μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία.

Μπορείτε να βρείτε ένα κομμάτι της ταχύτητας του ρολογιού της RAM ελέγχοντας τον αριθμό μετά την παραγωγή του DDR, όπως το DDR4-2666, που σημαίνει ότι εκτελεί 2,666 δισεκατομμύρια κύκλους κάθε δευτερόλεπτο. Δεύτερος. Όχι λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές που αγοράζετε στο κατάστημα, από τη συγγραφή αυτού του άρθρου, συνήθως εκτελούν DDR3. Ωστόσο, το DDR4 το αντικαθιστά γρήγορα. Και ξεχάστε το DDR2. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με DDR2. είναι ξεπερασμένο από πολλές γενιές. Μην ενοχλείτε με το DDR2, εκτός εάν δημιουργείτε κάποιο είδος ρετρό συστήματος.

Η δημιουργία της μνήμης RAM σας μπαίνει επίσης στο παιχνίδι όταν αποφασίσετε να αγοράσετε περισσότερα. Εάν το σύστημά σας χειρίζεται το DDR3, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το DDR3 ή να αναβαθμίσετε το σύστημά σας για να χειριστείτε το DDR4, το οποίο απαιτεί μια εντελώς νέα μητρική πλακέτα. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ταχύτητα του ρολογιού, τον κύκλο ρολογιού, της μνήμης RAM. Δεν δημιουργείται εξίσου κάθε ραβδί μνήμης RAM, πράγμα που σημαίνει ότι αν αγοράσετε ένα ραβδί RAM που είναι της ίδιας γενιάς, αλλά με χαμηλότερη ταχύτητα ρολογιού, θα εμποδίσετε το σύστημά σας. Θα τρέχει με τη χαμηλότερη ταχύτητα, δεν θα αναμειγνύεται και θα έρχεται με ένα μέσο.

Συγκεντρώνοντας όλα μαζί
Η κατανόηση της μνήμης RAM μπορεί να είναι τρομακτική για ορισμένους. Κοιτάξατε στον τοίχο του κειμένου πάνω; Το μικρό κομμάτι του υλικού είναι απλό στο σχεδιασμό του, σχεδόν σαν χάρακα, αλλά μπορεί να γεμίσει μια καλή γροθιά στις σωστές συνθήκες.

Έτσι, για να ανακεφαλαιώσουμε, η μνήμη RAM είναι ένας χώρος αποθήκευσης για βραχυπρόθεσμες πληροφορίες, κάνοντας τους χρόνους φόρτωσης των προγραμμάτων να λειτουργούν πιο γρήγορα, για παράδειγμα. Μπορεί να είναι καλό για πολλαπλές εργασίες και παιχνίδια με τα σωστά στοιχεία που λειτουργούν μαζί του, όπως μια GPU και CPU που μπορούν να χειριστούν την ταχύτητα του ρολογιού. Και όχι, περισσότερη μνήμη RAM δεν σημαίνει ταχύτερο υπολογιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι να κάνετε εάν δεν ενεργοποιηθεί η τηλεόραση

Το αριστερό κλικ του ποντικιού σας δεν λειτουργεί;