in ,

This is helpfullThis is helpfull

Πώς να τραβήξετε μια φωτογραφία από παλιές εικόνες

Πριν από τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όταν κάποιος έβγαζε μια φωτογραφία

Πριν από τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όταν κάποιος έβγαζε μια φωτογραφία, είτε την δινατε σε έναν ειδικό που θα μπορούσε να τις αναπτύξει είτε είχατε μια κάμερα που έβγαλε αμέσως ένα φυσικό αντίγραφο. Και στις δύο περιπτώσεις, ήταν φυσικά αντίγραφα. Όχι ψηφιακά. Ζητήστε από τους παππούδες σας να δουν μερικές παλιές φωτογραφίες που έχουν. Δεν θα είναι ψηφιακές.

Αυτό παρουσιάζει ένα πρόβλημα: θα γερνούν, θα κίτρινίζουν, ακόμη και θα εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Μια ψηφιακή φωτογραφία, από την άλλη πλευρά, μπορεί να διατηρηθεί βασικά για πάντα. Έτσι, φυσικά, οι άνθρωποι τραβούν φωτογραφίες από τις φωτογραφίες τους. Με αυτόν τον τρόπο, η εικόνα τους διατηρείται για πάντα ασφαλής ακόμα και μετά το θάνατο του πρωτότυπου.

Και, ως μπόνους, υπάρχει διαθέσιμο λογισμικό που μπορεί να αναβαθμίσει τις φωτογραφίες σας, ίσως να τις καθαρίσει για ευκρίνεια. Με αυτά τα λόγια, ας δούμε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από τις φωτογραφίες σας.

 

Τραβήξτε φωτογραφίες με το σαρωτή σας

Ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε συχνά κατά τη λήψη φωτογραφιών είναι η αντανάκλαση. Δώστε το, υπάρχουν μερικές εφαρμογές εκεί έξω που μπορούν να μειώσουν ή να αφαιρέσουν το έντονο φως, όπως η εφαρμογή PhotoScan της Google. Αλλά αν ψάχνετε για κάτι που έχει περισσότερες από μία χρήση σαρωτή. Σε αυτό το σημείο, οι σαρωτές είναι συμπαγείς, φθηνοί και μπορούν να αγοραστούν από μόνοι τους χωρίς έναν εκτυπωτή δεμένο στο γοφό του.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν υπάρχει έντονο φως και είναι εύκολο στη χρήση. Τοποθετείτε την εικόνα στραμμένη προς τα κάτω στο σαρωτή, κλείστε το καπάκι και πατήστε ένα κουμπί. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Και με τη σύνδεση με τον υπολογιστή σας, μπορεί να μεταφορτωθεί αμέσως στην επιφάνεια εργασίας σας. Από εκεί μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε επεξεργασία, να το στείλετε στο cloud ή να το ανεβάσετε στα κοινωνικά μέσα.

Ωστόσο, οι σαρωτές θα καταλάβουν κάποια ακίνητη περιουσία στο σπίτι σας. Υπάρχουν μερικοί πολύ μικροί σαρωτές, αλλά καταλαμβάνει χώρο. Επιπλέον, εάν ασχολείστε με πολύ παλιές φωτογραφίες, ο χειρισμός τους μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Επομένως, εάν ψάχνετε για κάτι που δεν απαιτεί την αγορά μιας εντελώς νέας συσκευής και θέλετε να αποφύγετε την καταστροφή φωτογραφιών, ρίξτε μια ματιά στις άλλες επιλογές παρακάτω.

Χρησιμοποιήστε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε μια ψηφιακή κάμερα και όχι το τηλέφωνό σας, όχι. Αντ ‘αυτού, εάν έχετε πρόσβαση σε ψηφιακή κάμερα και τρίποδο, μπορείτε να τραβήξετε μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες των φωτογραφιών σας. Αυτό οφείλεται στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές – αποκλειστικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές – συχνά έχουν υψηλότερη ανάλυση από την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που είναι ενσωματωμένη στο smartphone ή το tablet σας.

Εφόσον έχετε ψηφιακή κάμερα και τρίποδο, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Δείτε πώς:

1. Ξεκινήστε τοποθετώντας έναν μεγάλο, λευκό καμβά κάποιου είδους στο πάτωμα ή στο τραπέζι. Μπορεί να είναι χαρτί κατασκευής ή φύλλο χαρτιού, εάν η φωτογραφία είναι μικρή, αρκεί να είναι λευκή.

2. Συνδέστε την ψηφιακή κάμερα στο τρίποδο.

3. Απενεργοποιήστε το φλας. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε φυσικό φωτισμό. Ανοίξτε τα παράθυρα και ανάψτε τους λαμπτήρες, αρκεί να μην προσθέτει λάμψη. Ο φυσικός φωτισμός είναι καλύτερος και το φλας της κάμερας μπορεί να προκαλέσει λάμψη.

4. Στην ψηφιακή σας κάμερα υπάρχει μια ρύθμιση που ονομάζεται “ISO”. Κρατήστε το περίπου 100 καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα κόκκων.

5. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο στην κάμερα σας. Μην τραβάτε τη φωτογραφία μόνοι σας. Αυτό μπορεί να κάνει το τρίποδο να ταλαντεύεται και αν ναι, θα καταλήξετε με μια θολή εικόνα.

6. Τοποθετήστε τη φωτογραφία στο πάνω μέρος του λευκού καμβά σας και στρέψτε την κάμερα προς τα κάτω.

7. Τραβήξτε μια φωτογραφία.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για σάρωση φωτογραφιών
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές που μπορούν να «σαρώσουν» τις φωτογραφίες σας. Αντί να μεταφέρετε έναν σαρωτή για να κάνετε τη δουλειά, μπορείτε να συνδυάσετε την ικανότητα ενός σαρωτή με τη δύναμη της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν διαθέτετε ειδική ψηφιακή κάμερα ή σαρωτή.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό δεν παρέχει την υψηλότερη ποιότητα. Για αρχάριους, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας. Εάν η φωτογραφική σας μηχανή δεν είναι καλή, ούτε οι φωτογραφίες θα είναι καλές.

Με αυτά τα λόγια, η χρήση κάτι σαν το Google PhotoScan (Android | iOS) δεν θα παρέχει μόνο ένα εξαιρετικό ψηφιακό αντίγραφο της εικόνας σας, αλλά και θα το στείλει στις Φωτογραφίες Google. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Photos για να κάνετε ελαφριά επεξεργασία, να διορθώσετε τον κορεσμό, να προσθέσετε ζεστασιά, ίσως ένα φίλτρο.

Αλλά, αναμφισβήτητα, το καλύτερο μέρος είναι το Google PhotoScan αφαιρεί το έντονο φως. Εάν μια εικόνα είναι ασφαλισμένη πίσω από ένα γυάλινο πλαίσιο, το PhotoScan μπορεί να το περάσει. Και αν υπάρχει πάρα πολύ έντονο φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Plan B, το οποίο σας κάνει να τραβάτε φωτογραφίες σε διαφορετικές γωνίες. Το Google PhotoScan στη συνέχεια παίρνει αυτές τις εικόνες και τις συνδυάζει.

Πληρώστε κάποιον για να Ψηφιοποιήσετε τις φωτογραφίες σας
Υπάρχει μια αγορά για τους χρήστες να έχουν ψηφιακές φωτογραφίες. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κάμερες μίας χρήσης και με το πόσο νοσταλγικά μπορεί να είναι κάποιος, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται φωτογραφίες από τη δεκαετία του ’90 και πίσω. Η πρώτη στάση που πρέπει να κάνετε είναι οποιαδήποτε τοπικά καταστήματα.

Θα θελήσετε να συγκεντρώσετε όλες τις φωτογραφίες σας πρώτα και να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν έφτασε στο σωρό. Μόλις ληφθεί υπόψη κάθε φωτογραφία, μεταφέρετέ τις στο πλησιέστερο κατάστημα φωτογραφιών (ή σε μια φωτογραφία που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά) και ρίξτε τις. Θα χρειαστούν χρόνο για να τα ψηφιοποιήσουν και να τα τοποθετήσουν μέσα σε μια μονάδα flash USB. Και ναι, θα διατηρήσετε τις αρχικές φωτογραφίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τρόπος προβολής ταινιών Mini DV χωρίς την κάμερα

Τι κάνει μια καλή φωτογραφία;