in ,

Ο επίτροπος για τα παιδιά υποστηρίζει το “τηλέφωνο για παιδιά κάτω των 16 ετών”

Ο επίτροπος για τα παιδιά υποστήριξε την ιδέα ενός “τηλεφώνου για παιδιά κάτω των 16 ετών” που πρότεινε η μητέρα της Μπριάνα Γκάι για να προσπαθήσει να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή στο διαδίκτυο.

Την Κυριακή, η Esther Ghey δήλωσε ότι τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δολοφόνοι της κόρης της, και οι δύο 15 ετών κατά τη στιγμή της δολοφονίας, γοητεύονταν από τη βία και σχεδίαζαν τη δολοφονία για εβδομάδες χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η Dame Rachel de Souza δήλωσε στο BBC ότι είναι απίθανη η απαγόρευση της κατοχής τηλεφώνων από τα παιδιά, αλλά μπορούν να γίνουν περισσότερα για την προώθηση τηλεφώνων που είναι “ασφαλή εκ κατασκευής”.

Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να περιλαμβάνει τηλέφωνα για να μπορούν τα παιδιά να επικοινωνούν με τους γονείς τους, αλλά όχι να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

“Το θέμα με το όραμα της μητέρας της Μπριάνα για ένα τηλέφωνο για παιδιά κάτω των 16 ετών, υπάρχει κάτι πραγματικά έξυπνο”, δήλωσε η Dame Rachel στην εκπομπή Woman’s Hour του BBC Radio 4 την Πέμπτη.

“Μπορούμε πραγματικά να στηριχθούμε στα Apples και τα Googles για να δημιουργήσουμε τηλέφωνα με πρόσβαση που να είναι ασφαλής από το σχεδιασμό;”

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak έχει προηγουμένως επιμείνει ότι ο νέος νόμος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι αρκετά ισχυρός για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Είπε ότι ο νέος νόμος δίνει στην Ofcom την εξουσία “να μιλήσει πραγματικά με τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να διασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν εκτίθενται σε επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο”.

Ωστόσο, η κα Ghey επανέλαβε έκτοτε τις εκκλήσεις της για αποκλεισμό της πρόσβασης των παιδιών κάτω των 16 ετών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα smartphones και για ισχυρότερους ελέγχους ώστε να επισημαίνονται στους γονείς οι δυνητικά επιβλαβείς αναζητήσεις.

Οι έφηβοι δολοφόνοι της κόρης της – Scarlett Jenkinson και Eddie Ratcliffe – καταδικάστηκαν σε ισόβια την Παρασκευή.

Εκτός από την επικοινωνία σχετικά με τη δολοφονία μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, η Jenkinson είχε επίσης παρακολουθήσει βίντεο βίας και βασανιστηρίων στο dark web.

Η κ. Ghey δήλωσε στο BBC Breakfast ότι “θα ήθελε να δει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες”.

Ο Επίτροπος για τα παιδιά έχει επίσης εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με την έκθεση των παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Είπε ότι οι μισοί από τους 13χρονους που είχε ερωτηθεί από την ομάδα της είχαν αναφέρει ότι είχαν δει “σκληρό, μισογυνικό” πορνογραφικό υλικό σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

“Αν το βλέπουν εκεί, δεν θα ήθελα να βλέπουν τα παιδιά εκεί πριν γίνουν 18 ετών”, δήλωσε την Πέμπτη.

Αν και θα ήταν απρόθυμη για την καθολική απαγόρευση – η οποία, όπως είπε, θα ήταν απίθανο να υποστηριχθεί από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα – η Dame Rachel δήλωσε ότι “μπορούμε να πιέσουμε σκληρά για την ασφάλεια μέσω του σχεδιασμού”.

Οι γονείς δήλωσαν στο BBC ότι είναι “πρακτικά αδύνατο” να πάρουν τα smartphones από τα παιδιά που τα έχουν ήδη.

Ο James Turnham, ο οποίος ζει στο Hackney του ανατολικού Λονδίνου, δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 ότι περιορίζει τον χρόνο που περνούν τα παιδιά του στις εφαρμογές, αλλά είπε: “Η πίεση είναι αμείλικτη”.

Η Kate Edgcumbe-Rendle, από το Worthing του West Sussex, διευθύνει εργαστήρια διαδικτυακής ασφάλειας σε σχολεία και δήλωσε: “Από τη στιγμή που αυτά τα smartphones δίνονται στα παιδιά μας, είναι σχεδόν αδύνατο να τα απομακρύνουμε ξανά. Οι επιπτώσεις είναι βαθιές”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Microsoft αρνείται ότι αθέτησε τον λόγο της σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας στην Activision

Η FCC απαγορεύει τις ρομποτικές κλήσεις με φωνές που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη