in ,

Οι οπαδοί της Apple αρχίζουν να επιστρέφουν τα Vision Pros τους!

Για ορισμένους αγοραστές του Apple Vision Pro, ο μήνας του μέλιτος έχει ήδη τελειώσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αύξηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ιδιοκτητών Vision Pro που λένε ότι επιστρέφουν τα ακουστικά των 3.500 δολαρίων τους. Η Apple σας επιτρέπει να επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν εντός 14 ημερών από την αγορά – και για το πρώτο κύμα αγοραστών του Vision Pro, βρισκόμαστε περίπου σε αυτό το σημείο.

Η άνεση συγκαταλέγεται στους λόγους που αναφέρθηκαν περισσότερο για τις επιστροφές. Οι άνθρωποι έχουν πει ότι τα ακουστικά τους προκαλούν πονοκεφάλους και προκαλούν ναυτία κίνησης. Το βάρος της συσκευής και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της είναι φορτωμένο μπροστά, ήταν ένα άλλο παράπονο. Ο Parker Ortolani, υπεύθυνος προϊόντων του The Verge, μου είπε ότι πίστευε ότι η χρήση της συσκευής οδήγησε σε διάρρηξη αιμοφόρου αγγείου στο μάτι του. Τουλάχιστον ένα άλλο άτομο σημείωσε ότι είχε παρόμοια εμπειρία με ερυθρότητα. (Για να είμαστε δίκαιοι, οι χρήστες ακουστικών VR αναφέρουν ανεπίσημα ξηροφθαλμία και ερυθρότητα εδώ και χρόνια).

“Παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο μαγικό στη χρήση όσο ήλπιζα, ήταν απλά πάρα πολύ άβολο για να το φορέσω ακόμη και για σύντομες χρονικές περιόδους, τόσο λόγω του βάρους όσο και λόγω των σχεδίων του ιμάντα. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω, αλλά φοβόμουν να το φορέσω”, λέει ο Ortolani, ο οποίος δημοσίευσε επίσης ότι θα επιστρέψει τη συσκευή.

“Είναι απλά πολύ ακριβό και δυσκίνητο για να προσπαθήσω καν να το συνηθίσω με τους συνεχείς πονοκεφάλους και την καταπόνηση των ματιών που βίωνα. Θα επιστρέψω για την επόμενη”.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Κάθε ανθρώπινο σώμα είναι μοναδικό, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα όταν πρόκειται να κλιμακώσετε την παραγωγή φορητών συσκευών για τη μαζική αγορά. Η άνεση αναπόφευκτα θυσιάζεται – και αυτό επηρεάζει δυσανάλογα τους ανθρώπους. Με τα έξυπνα ρολόγια, αυτό συχνά εξαντλείται στο μέγεθος και το βάρος της θήκης σε σύγκριση με τον καρπό σας. Με τα έξυπνα δαχτυλίδια, είναι το μέγεθος του δαχτύλου σας. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς βρίσκονται μεταξύ μεγεθών ή έχουν προβλήματα με πρήξιμο των δακτύλων. Για τα έξυπνα γυαλιά και τα ακουστικά, το να έχετε χαμηλή γέφυρα μύτης μπορεί να σημαίνει ότι η συσκευή απλώς γλιστράει από το πρόσωπό σας ή δεν εμποδίζει επαρκώς το φως.

Αλλά το υλικό δεν είναι το μόνο ζήτημα. Ένα άλλο κοινό παράπονο είναι ότι το Vision Pro δεν προσφέρει αρκετή παραγωγικότητα σε σχέση με την τιμή του. Ένας χρήστης σημείωσε στο Threads ότι κοιτάζοντας τις οθόνες Figma ένιωθε ζάλη αλλά και ότι η συσκευή δεν ήταν επίσης εφαρμόσιμη στην εργασία του. Ένας άλλος μηχανικός έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι η “εμπειρία κωδικοποίησης δεν κατάφερε να πείσει [αυτόν]” και τα προβλήματα εστίασης προκάλεσαν πονοκεφάλους.

“Αν δεν το χρησιμοποιώ για παραγωγικότητα, και αν δεν το αγαπώ για ψυχαγωγία, και αν δεν υπάρχουν αρκετά παιχνίδια για να παίξω σε αυτό – απλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω να το κρατήσω”, έγραψε ένας χρήστης του Reddit.

Για τον Κάρτερ Γκίμπσον, έναν ανώτερο διευθυντή που εργάζεται στη διαχείριση και τον συντονισμό της κοινότητας στην Google, είναι οι πιο λεπτές λεπτομέρειες. Πράγματα όπως το πείραγμα με τα παράθυρα και η διαχείριση αρχείων είναι πράγματα που εμποδίζουν την παραγωγικότητα.

“Είναι δύσκολο να κάνεις multitasking μεταξύ “παραθύρων””, μου είπε ο Gibson σε μια ανταλλαγή απόψεων στο Threads. “Αρκετοί τύποι αρχείων απλώς δεν υποστηρίζονται στο Vision Pro. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πώς η δημιουργία μιας διαφάνειας στο VP θα ήταν λιγότερο ενεργητική από ό,τι αν το κάνατε με ποντίκι και πληκτρολόγιο – ακόμα κι αν αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στο Minority Report”.

Είναι δύσκολο να πούμε πώς αυτό το φωνητικό υποσύνολο των πρώτων χρηστών θα επηρεάσει το Vision Pro στο μέλλον. Πολλοί άνθρωποι που δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν τη συσκευή σημείωσαν επίσης ότι θα ήθελαν να δοκιμάσουν ένα Vision Pro δεύτερης γενιάς. Άλλοι τόνισαν ότι η τεχνολογία δεν ήταν τόσο το πρόβλημα όσο η έλλειψη μιας εφαρμογής-δολοφόνου ή η άνεση. Είναι επίσης δύσκολο να πούμε πόσο διαδεδομένο είναι αυτό το φαινόμενο. Ενώ αυτοί οι χρήστες μιλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχουμε ιδέα για το πραγματικό ποσοστό επιστροφής – ή για το ποιες είναι οι εσωτερικές προσδοκίες της Apple για το Vision Pro.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Apple φαίνεται να “σπάει”τις διαδικτυακές εφαρμογές iPhone στην ΕΕ!

Η τεχνητή νοημοσύνη του Slack είναι εδώ, επιτρέποντάς σας να ενημερώνεστε για μακροσκελή θέματα και αδιάβαστα μηνύματα