in , ,

Η Samsung έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το Galaxy Ring!

Στο Galaxy Unpacked τον περασμένο μήνα, η Samsung παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο wearable σε μια νέα κατηγορία προϊόντων με όχι πολύ περισσότερο από ένα εντυπωσιακό βίντεο και ένα όνομα: Galaxy Ring. Τώρα, έχουμε λίγα περισσότερα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι αναμένεται να φτάσει φέτος.

Είχα λίγο χρόνο στα χέρια μου με ένα πρωτότυπο δαχτυλίδι πριν από το Mobile World Congress – είναι πολύ ελαφρύ και έρχεται σε τρία χρώματα, αν και η Samsung τονίζει ότι το τελικό προϊόν μπορεί να αλλάξει. Αλλά πήρα επίσης μια αίσθηση των μεγαλύτερων στόχων της Samsung για αυτή τη νέα σειρά προϊόντων, την οποία βλέπει όχι απλώς ως άλλο ένα wearable – αλλά ως μέρος του οράματος της εταιρείας για ένα μέλλον της ανίχνευσης περιβάλλοντος (περισσότερα σε αυτό σε ένα λεπτό).

Τα πρωτότυπα Galaxy Ring που μπόρεσα να δοκιμάσω παρουσιάστηκαν σε τρία χρώματα: ασημένιο πλατίνα, μαύρο κεραμικό και χρυσό. Δεν μου επιτράπηκε να τραβήξω φωτογραφίες κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας, αλλά το χρυσό έμοιαζε σαν το σπίτι μου δίπλα στη βέρα μου. Το Galaxy Ring είναι ελαφρύτερο από ό,τι φαίνεται και δεν το αισθάνομαι τόσο πυκνό όσο νόμιζα. Έχει ελαφρώς κοίλο σχήμα και κάθε χρώμα προσφερόταν σε μεγέθη από 5 έως 13, που είναι ένα ελαφρώς μεγαλύτερο εύρος επιλογών από το συνηθισμένο, με τα μεγέθη να σημειώνονται ως S έως XL στο εσωτερικό της ζώνης.

Ο αντιπρόεδρος ψηφιακής υγείας της Samsung Dr. Hon Pak δεν είπε συγκεκριμένα ποιοι αισθητήρες υπάρχουν στο δαχτυλίδι, αλλά ανέφερε πληροφορίες για τον ύπνο με βάση τον καρδιακό ρυθμό, την κίνηση και τους αναπνευστικούς δείκτες. Ο Dr. Pak λέει ότι η συνεργασία της Samsung με τη Natural Cycles (η οποία φέρνει ήδη την παρακολούθηση της περιόδου και της γονιμότητας στη σειρά Galaxy Watch) θα επεκταθεί και στο δαχτυλίδι – θέτοντάς το σε άμεσο ανταγωνισμό με το δαχτυλίδι Oura. Στο Galaxy Ring, το μέγεθος της μπαταρίας αυξάνεται ελαφρώς στα μεγαλύτερα μεγέθη της ζώνης, αν και ο Dr. Pak δεν μπορούσε να μοιραστεί ακριβείς εκτιμήσεις για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Galaxy Ring θα συμβάλει στην ενημέρωση μιας νέας μέτρησης που η Samsung εισάγει στην εφαρμογή Health στο εγγύς μέλλον και η οποία ονομάζεται My Vitality Score. Βασίζεται σε ένα μοντέλο από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια που ενσωματώνει τέσσερις παράγοντες: ύπνο, δραστηριότητα, καρδιακό ρυθμό ηρεμίας και μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού.

Το Vitality Score θα είναι επίσης χαρακτηριστικό των ρολογιών Galaxy της Samsung, το οποίο θα εμφανιστεί πρώτα στο Watch 6 αργότερα φέτος – αλλά θα απαιτεί ένα τηλέφωνο της σειράς Galaxy S24 για να λειτουργήσει. Οι κάτοχοι των δαχτυλιδιών θα μπορούν επίσης να καθορίζουν ορισμένους στόχους υγείας και να λαμβάνουν σχετικές ενημερώσεις και συμβουλές με τη μορφή κάτι που ονομάζεται Booster Cards, οι οποίες θα έρθουν επίσης στην εφαρμογή Galaxy Health αργότερα φέτος.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας που περιγράφει λεπτομερώς το όραμα της Samsung για το νέο φορητό της, ο Dr. Pak αναφέρθηκε σε αυτό ως ένα βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικοσυστήματος ανίχνευσης περιβάλλοντος – παρέχοντας “συνδεδεμένη φροντίδα με επίκεντρο το σπίτι”. Αντί να βασίζεστε σε μία μόνο συσκευή που πρέπει να φοράτε άνετα και να θυμάστε να φορτίζετε, η ιδέα πίσω από την ανίχνευση περιβάλλοντος είναι η συλλογή δεδομένων από πολλαπλά σημεία για την εξάλειψη των τριβών. Το δαχτυλίδι σας, το ρολόι σας, ποιος ξέρει, το ψυγείο σας – όλα συνεργάζονται αρμονικά για να σας υπενθυμίσουν ότι η τελευταία φορά που φάγατε λαχανικά ήταν πριν από τέσσερις ημέρες και ίσως γι’ αυτό αισθάνεστε αηδιασμένοι.

Ο Dr. Pak το περιγράφει λίγο πιο εύγλωττα από αυτό, αλλά βασικά οραματίζεται ένα ολιστικό σύστημα που υποστηρίζει τους ατομικούς στόχους υγείας και όχι ένα μόνο gadget που βομβαρδίζει τους χρήστες με δεδομένα χωρίς περιεχόμενο. Ακούγεται απολύτως λογικό – ακόμη και υπέροχο. Αλλά πρώτα; Η Samsung πρέπει να πάρει αυτό το δαχτυλίδι σωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Gemini είναι έτοιμο να μπει στα DM σας!

Η Lenovo συνεργάστηκε με το iFixit για να διευκολύνει την επισκευή ορισμένων ThinkPads!