in , , ,

Η Bambu Lab ανακαλεί κάθε τρισδιάστατο εκτυπωτή A1 – μην τους χρησιμοποιείτε μέχρι να διαβάσετε αυτό

Η Bambu Lab ανακαλεί επίσημα όλους τους τρισδιάστατους εκτυπωτές A1 (εκτός από τον A1 Mini). Η εταιρεία καλεί “έντονα” τους κατόχους να σταματήσουν να τον χρησιμοποιούν για λόγους ασφαλείας, αφού ειδοποιήθηκε για “ασταθείς ενδείξεις θερμοκρασίας”, τις οποίες εντόπισε για πρώτη φορά σε ελαττωματικό καλώδιο θερμαντικής κλίνης την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Tom’s Hardware. Μετά από περαιτέρω έρευνα, η Bambu αναφέρει ότι “λιγότερο από το 0,1% όλων των εκτυπωτών A1 που έχουν πωληθεί” επηρεάζονται από το πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να πει με 100% βεβαιότητα ποια είναι η αιτία, οπότε προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων σε όποιον ιδιοκτήτη A1 το επιθυμεί.

Η εταιρεία δεν ανακαλεί άλλους εκτυπωτές της σειράς της, οπότε αν είστε κάτοχος μιας σειράς X1, μιας σειράς P1 ή του A1 Mini που ο δικός μας Sean Hollister αποκάλεσε “σχεδόν το εύκολο κουμπί” των εκτυπωτών.

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του τι συμβαίνει:

Την περασμένη εβδομάδα, η Bambu Lab διαπίστωσε ότι ο σχεδιασμός του καλωδίου heatbad του εκτυπωτή A1 3D θα μπορούσε να οδηγήσει σε στροφές και πιθανά βραχυκυκλώματα.
Αυτή την εβδομάδα, λέει ότι μπορεί να υπάρχει ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί προβλήματα θερμότητας σε ορισμένους εκτυπωτές.
Για λόγους ασφαλείας, η εταιρεία ανακαλεί όλους τους εκτυπωτές A1 3D που έχει πουλήσει και το Micro Center δεν τους πωλεί πλέον – η Bambu προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων, κουπόνια 80 δολαρίων για την επιλογή αντικατάστασης ή κουπόνι 120 δολαρίων για το κατάστημά της, αν επιλέξετε να το φτιάξετε μόνοι σας με δωρεάν ανταλλακτικά επισκευής.

Και περισσότερες λεπτομέρειες:

το παχύτερο μέρος του καλωδίου που προορίζεται να αποτρέψει τη στροφή στο σημείο που συνδέεται, καθιστώντας το πολύ εύκολο να καταστραφεί και ενδεχομένως να βραχυκυκλωθεί. Αλλά η Bambu πιστεύει τώρα ότι ένα άλλο, άγνωστο ακόμη ζήτημα θα μπορούσε να παίζει ρόλο για ορισμένους εκτυπωτές, οδηγώντας την στην απόφασή της να ανακαλέσει το A1.

Η Bambu Lab λέει ότι θα χρειαστούν έως και 15 εργάσιμες ημέρες για να επεξεργαστεί κάθε επιστροφή χρημάτων, αλλά αν θέλετε να εφαρμόσετε την επιστροφή χρημάτων σε έναν από τους άλλους εκτυπωτές της αντ’ αυτού, θα σας δώσει ένα κουπόνι 80 δολαρίων για να το χρησιμοποιήσετε για την εν λόγω αγορά – ή για έναν επανασχεδιασμένο εκτυπωτή A1 όταν θα είναι διαθέσιμος “γύρω στον Μάιο”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να επισκευάσετε μόνοι σας τον εκτυπωτή A1 όταν οι νέες θερμαντικές κλίνες θα είναι έτοιμες γύρω στα τέλη Μαρτίου και να λάβετε ένα κουπόνι αξίας 120 δολαρίων για να το χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Bambu (εφόσον η αυτοεπισκευή είναι νόμιμη στη χώρα σας). Η Bambu ανέβασε ένα βίντεο με τη διαδικασία αντικατάστασης και την περιγράφει λεπτομερώς σε ένα γραπτό σεμινάριο για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν αισθάνεστε άνετα να ακολουθήσετε τη διαδικασία DIY.

Τέλος, η Bambu ζητά από τους ιδιοκτήτες εκτυπωτών A1 να ενημερώσουν την εταιρεία για την επιλογή που θα επιλέξουν σε αυτή τη σελίδα εγγραφής, ώστε να παραγγείλει τον σωστό αριθμό εξαρτημάτων για την προετοιμασία. Η επιλογή της διαδικασίας αυτοεπισκευής θα παρατείνει ουσιαστικά την εγγύηση του A1 κατά έξι μήνες. Η Bambu λέει ότι οι επίσημοι μεταπωλητές της “θα πρέπει” να προσφέρουν τους ίδιους όρους σε όσους αγόρασαν μέσω ενός από αυτούς.

Στο blog της την περασμένη εβδομάδα, η Bambu συμπεριέλαβε μερικές φωτογραφίες. Να πώς λέει ότι θα μοιάζει ένα κατεστραμμένο καλώδιο:

Και εδώ είναι ένα υγιές καλώδιο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Roblox κυκλοφορεί μεταφραστή συνομιλίας AI σε πραγματικό χρόνο!

Το Facebook και το Instagram θα επισημάνουν όλες τις ψεύτικες εικόνες AI!