in , ,

Η χρήση του iPhone σου για να ξεκινήσεις το αυτοκίνητό σου, πρόκειται να γίνει πολύ πιο εύκολη

Οι ψηφιακές κλειδαριές μπορεί να γίνουν πιο δημοφιλείς και πιο διαδεδομένες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας ενός νέου ομίλου εργασίας από αυτοκινητοβιομηχανίες και τη βιομηχανία τεχνολογίας καταναλωτικών προϊόντων, με σκοπό την ανάπτυξη προτύπων επικοινωνίας ultra wideband (UWB) σε βιομηχανικό επίπεδο.

Ο ομιλος εργασίας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο κονσόρτσιουμ (μην είναι όμορφο όταν τα κονσόρτσιουμ συνασπίζονται με άλλα κονσόρτσιουμ;): του Car Connectivity Consortium (CCC), που περιλαμβάνει την Apple, τη Samsung, τη Xiaomi και τις περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ως μέλη, και του FiRa Consortium, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει την UWB και περιλαμβάνει ως μέλη τη Apple, τη Google, τη Cisco, τη Samsung, τη Qualcomm και άλλες εταιρείες.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ο ομίλος εργασίας με ένα όνομα που πραγματικά προκαλεί δυσκολία στην κατανόηση: ο Joint Ultra-wideband (UWB) MAC PHY Working Group (JUMPWG). (Φυσικά, εύκολο στην προφορά, έτσι δεν είναι;) Παρά τις δυσκολίες με τα αρκτικά, ο ομίλος “θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη αλληλεπιδραστικότητα και επεκτασιμότητα της προηγμένης τεχνολογίας UWB που αναπτύχθηκε για το CCC Digital Key, προωθώντας την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας UWB για ασφαλή και ακριβή εμβέλεια για την πρόσβαση σε οχήματα”, είπε η πρόεδρος του CCC, Alysia Johnson, σε μια δήλωση.

Ο νέος ομίλος εργασίας θα ηγηθεί από τον Jinjing Jiang, μηχανικό συστημάτων ασύρματων επικοινωνιών στην Apple. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσει όλους τους κατασκευαστές τηλεφώνων και αυτοκινήτων στον ίδιο χώρο για να συζητήσουν τι χρειάζεται για την ανάπτυξη ασφαλών, αξιόπιστων προτύπων στα οποία θα συμφωνήσουν όλοι, διότι κανείς δε θέλει να κατηγορηθεί για παραβιάσεις κυβερνοασφάλειας ή για την κατάχρηση της τεχνολογίας από χάκερ για την κλοπή αυτοκινήτων (κάτι που ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη καταστήσει αρκετά εύκολο).

Το CCC Digital Key χρησιμοποιεί UWB και κοντινή επικοινωνία πεδίου (NFC), μαζί με χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth, για να αποστέλλει και να λαμβάνει επικοινωνίες μεταξύ του κινητού σου τηλεφώνου και του αυτοκινήτου σου. Ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να ξεκλειδώνουν και να ξεκινούν τα αυτοκίνητά τους ακόμη και χωρίς να βγάζουν τα τηλέφωνά τους από τις τσέπες τους.

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που η Samsung πρωτοδήλωσε ότι συνεργάζεται με κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BMW, η Audi και η Ford για να φέρει την ευκολία του UWB στα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτων. Η BMW κυκλοφόρησε το δικό της ψηφιακό κλειδί για πολλές συσκευές smartphone, αν και αυτή η έκδοση της τεχνολογίας λειτουργούσε μέσω NFC αντί UWB, απαιτώντας από τους χρήστες να κρατούν το τηλέφωνό τους δίπλα στη λαβή της πόρτας του οδηγού για να ξεκλειδώσουν το όχημα.

Παράλληλα, η Apple χρησιμοποιεί το UWB για το iPhone, το Apple Watch και τα AirTag. Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για πιο ακριβή εντοπισμό θέσης και ενεργοποιεί χαρακτηριστικά όπως το Precision Finding για το AirTag.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Fortnite αποκλείει ορισμένα σύνολα ενδυμάτων σε εμπειρίες για παιδιά!

Το Tumblr καταθέτει μεγάλο στοίχημα στο να γίνει μικρότερο!