in

Η κάμερα Web AnkerWork PowerConf C300 προσφέρει αριστεία με τεχνητή νοημοσύνη σε συμπαγή σχεδίαση

Η εξαιρετική απόδοση υλικού μπορεί μερικές φορές να βρεθεί σε μικρές συσκευές. Το AnkerWork πετυχαίνει αυτό το σημάδι με την κάμερα Web PowerConf C300.

Αυτή η κάμερα web, που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες χρήστες, είναι μια σταθερή αντικατάσταση της φωτογραφικής μηχανής σε τυπικούς φορητούς υπολογιστές. Τα διπλά στερεοφωνικά μικρόφωνα και οι εντυπωσιακές δυνατότητες χαμηλού φωτισμού καθιστούν αυτό το εργαλείο συνδιάσκεψης με πιστοποίηση Zoom μια χρήσιμη αναβάθμιση τεχνολογίας οικιακού γραφείου.

Το PowerConf C300 συνδέεται εύκολα από το κουτί με οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς να απαιτείται ειδικό λογισμικό ή εγκατάσταση. Μπορείτε να κάνετε λήψη του υποστηρικτικού λογισμικού από τον ιστότοπο του AnkerWork για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις, αλλά πολλές από αυτές τις προσαρμογές δεν είναι απαραίτητες για τυπικές ανάγκες τηλεδιάσκεψης γραφείου.

Η μικροσκοπική μαύρη δομή είναι ιδιαίτερα βολική για να σκάσετε πάνω από έναν φακό κάμερας φορητού υπολογιστή χαμηλής ανάλυσης ή να ακουμπήσετε πάνω από μια μεγαλύτερη οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή. Χειρίζεται εξαιρετικά καλά καταστάσεις συνεδριάσεων ενός χρήστη και μικρών ομάδων, με διαστάσεις 3,8 x 1,3 x 1,3 ίντσες και βάρος 4,2 ουγκιές.

Στα 99,99 $, η κάμερα Web PowerConf C300 προσφέρει premium υπηρεσίες σε τιμή ευκαιρίας.

Ελαφριά αλλά ισχυρή απόδοση
Το C300 δεν χρειάζεται εξωτερική πηγή τροφοδοσίας καθώς τροφοδοτείται από τον συνδεδεμένο υπολογιστή. Απαιτεί μόνο ένα καλώδιο USB-C απευθείας συνδεδεμένο στη θύρα USB του υπολογιστή ή μέσω διανομέα ή προσαρμογέα.

Αυτή η μικρή συσκευή συλλέγει φωνητική είσοδο μέσω των δύο μικροφώνων που διαθέτει. Η εικόνα βίντεο είναι ευκρινής και φωτεινή και δεν απαιτεί χειροκίνητες ρυθμίσεις μέσω λογισμικού ή χειριστηρίων στη συσκευή.

Έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την ποιότητα του βίντεο. Ακόμη και με τα στόρια των παραθύρων του γραφείου μου κλειστά και το φωτεινό φως οροφής χαμηλωμένο, οι συνεργάτες του συνεδρίου ανέφεραν καθαρές εικόνες και ευκρινή χρώματα.

Η διπλή σειρά μικροφώνων κάνει μια ευχάριστη δουλειά σε μικρά γραφεία και περιορισμένους χώρους. Αλλά ένα ειδικό μεγάφωνο είναι μια καλύτερη επιλογή για βέλτιστη ευκρίνεια φωνής σε μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων.

Η κάμερα web δεν έχει ενσωματωμένα ηχεία, επομένως χωρίς μεγάφωνο ή άλλη εξωτερική συσκευή ήχου, η έξοδος ήχου θα προέρχεται από το σύστημα ηχείων του κεντρικού υπολογιστή. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για χρήση με φορητούς υπολογιστές ή επιτραπέζια συστήματα χαμηλής ποιότητας.

Ιδανικά οπτικά πεδία
Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021, αυτή η κάμερα web προσέφερε μία από τις ευρύτερες γωνίες σε ένα μοντέλο με τιμή καταναλωτή, καταγράφοντας οπτικό πεδίο 115 μοιρών (FOV). Αυτό είναι ακόμα πιο μπροστά από την τυπική δυνατότητα που συναντάμε σε πολλές κάμερες web σήμερα, είτε για επαγγελματική είτε για καταναλωτική χρήση.

Για παράδειγμα, τα FOV των 60 μοιρών καταγράφουν ένα άτομο που κάθεται μπροστά από έναν υπολογιστή. Από εκεί και πέρα, οι 78 μοίρες απαθανατίζουν δύο άτομα που αντιμετωπίζουν μια κάμερα τοποθετημένη σε οθόνη υπολογιστή. Για επαγγελματικούς σκοπούς, χρειάζεται FOV 90 μοιρών για να εμφανιστεί ένας πίνακας ή μια ομάδα ατόμων που κάθονται σε ένα τραπέζι αίθουσας συνεδριάσεων.

Συγκριτικά, ένα ιδανικό οπτικό πεδίο για χρήση ροής είναι τουλάχιστον 78 μοίρες. Έτσι, το ρυθμιζόμενο FOV του C300 προσφέρει στους χρήστες μεγάλη ευελιξία.

Η ευκρινή κάμερα 1080p του είναι επίσης ικανή για λήψη 720p ή 360p στα 30 ή 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με σταθερό ψηφιακό ζουμ. Επιπλέον, η λειτουργία Auto Frame σας εξασφαλίζει ότι θα παραμένετε στην εικόνα εάν είστε κινούμενοι ή μετακινείστε κατά τη διάρκεια κλήσεων συνδιάσκεψης.

Η τεχνολογία AI οδηγεί μερικές από τις πιο χρήσιμες αυτόματες λειτουργίες, επεκτείνοντας πέρα ​​από τις ρυθμίσεις πλαισίου στη διόρθωση χρώματος. Το self-frame κρατά το κεφάλι σας στη μέση της οθόνης καθώς μετακινείστε. Το Auto-frame ανιχνεύει πολλούς ανθρώπους στην οθόνη και προσαρμόζει ανάλογα το πλαίσιο.

Επιπλέον, η κάμερα web προσφέρει HDR για να ρυθμίζει την αντίθεση μεταξύ των πιο ανοιχτόχρωμων και πιο σκοτεινών τμημάτων μιας εικόνας και μια λειτουργία κατά του τρεμούλιασμα για τη μείωση του τρεμούλιασμα κατά την εγγραφή υπό τεχνητό φωτισμό.

Ολοκληρώνοντας τη σουίτα προηγμένων λειτουργιών, το PowerConf C300 είναι επίσης εξοπλισμένο με λειτουργία αυτόματης εξισορρόπησης λευκού που προσαρμόζει αυτόματα τις ισορροπίες χρωμάτων, προσφέροντας αληθινά χρώματα και φυσικούς τόνους δέρματος.

Συναρπαστικός συμπαγής σχεδιασμός
Οι κάμερες web τείνουν να είναι σφαιρικές ή οριζόντιες, με το απόλυτο μέγεθος και το σχήμα τους να υπαγορεύεται από τον τύπο των χαρακτηριστικών που βρίσκονται στο εσωτερικό. Η συσκευή PowerConf αψηφά αυτή τη στρατηγική βασιζόμενη στην τεχνητή νοημοσύνη για να συμπυκνώσει πολλά ψηφιακά χειριστήρια σε ένα απλό, ορθογώνιο μαύρο κουτί με στρογγυλές γωνίες.

Οι τρύπες μικροφώνου βρίσκονται σε κάθε άκρο του κεντρικού φακού, ενώ ένα LED στα δεξιά του φακού δείχνει πότε η κάμερα είναι ενεργή. Το πίσω περίβλημα φιλοξενεί μια ενιαία θύρα USB-C.

Ένα αναδιπλούμενο μεντεσέδες μαύρο κλιπ παρέχει μια βάση για να κρατάτε την κάμερα web στο επάνω μέρος μιας οθόνης ή μιας οθόνης φορητού υπολογιστή ή να κάθεται με ασφάλεια σε μια κοντινή επίπεδη επιφάνεια. Μπορείτε επίσης να βιδώσετε ένα μίνι τρίποδο.

Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά σχεδιασμού είναι μια αφαιρούμενη πλαστική διαφάνεια που σας επιτρέπει να καλύπτετε εύκολα τον φακό για πρόσθετη ασφάλεια όταν η κάμερα web δεν χρησιμοποιείται. Στην πραγματικότητα, ένα δεύτερο πανομοιότυπο κομμάτι διαφάνειας περιλαμβάνεται ως αντικατάσταση.

Χρήσιμα πρόσθετα λογισμικού
Αν και χρησιμοποιούσα κυρίως αυτήν την κάμερα web σε υπολογιστές Linux και Chromebook, η Anker υποστηρίζει μόνο —τουλάχιστον με το πακέτο ενεργοποίησης λογισμικού— Windows και macOS. Αλλά ναι, αυτή η κάμερα web λειτουργεί και σε Chromebook.

Από την εμπειρία μου, τα προϊόντα Anker λειτουργούν πάντα σε όλες τις ποικιλίες Chromebook. Η τεκμηρίωση του προϊόντος Anker μέχρι στιγμής δεν ανακοινώνει αυτό το γεγονός. Ο μόνος περιορισμός του Chromebook είναι η μη δυνατότητα εκτέλεσης των πρόσθετων λειτουργιών και προσαρμογών που βασίζονται σε λογισμικό.

Θα έπρεπε ο κατασκευαστής να αναπτύξει υποστηρικτικό λογισμικό για Linux και ChromeOS, καθώς τα υπεράνω των ίδιων προϊόντων τους θα προσέλκυαν πιθανότατα μια ευρύτερη πελατειακή βάση.

Ορισμένα από τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά λειτουργούν ήδη από μόνα τους. Ωστόσο, το λογισμικό με δυνατότητα λήψης παρέχει πρόσβαση σε όλες τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την οθόνη, το οπτικό πεδίο και τις ενημερώσεις υλικολογισμικού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών Custom, Personal, Live Streamer και Conference Room για προσαρμογές με ένα κλικ.

Συμπέρασμα
Η κάμερα Web AnkerWork PowerConf C300 είναι μια συμπαγής μονάδα παραγωγής ισχύος, που προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε ένα κομψό πλαστικό κέλυφος.

Απλώς ανοίξτε το κουτί, συνδέστε το καλώδιο USB και είστε έτοιμοι για τηλεδιάσκεψη. Παρέχει μεγάλη χρηστικότητα σε πολύ προσιτή τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο δρομολογητής Wi-Fi Orbi RBE973 είναι πραγματικά τόσο καλός

Η κάμερα Noorio B310 με τεχνητή νοημοσύνη προβάλλει καλύτερη ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους