in

Η κάμερα Noorio B310 με τεχνητή νοημοσύνη προβάλλει καλύτερη ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους

Η κάμερα ασφαλείας Noorio B310 διαθέτει δύο χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε στις περισσότερες κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου — αξιόπιστη τοπική αποθήκευση και ενσωματωμένο προβολέα.

Αυτός ο συνδυασμός κάνει το Noorio B310 την τέλεια λύση για την προστασία των εξωτερικών ορίων του σπιτιού σας. Είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά αιχμής και προηγμένη τεχνολογία για να κάνει αυτή τη συσκευή μια αλλαγή παιχνιδιών για την ασφάλεια του σπιτιού.

Ο φακός υψηλής ανάλυσης 2K με οπτικό πεδίο 140° (FOV) παρέχει εξαιρετικά καθαρά πλάνα βίντεο. Το εξαιρετικά ευαίσθητο μικρόφωνό του σας επιτρέπει να βλέπετε και να ακούτε κάθε λεπτομέρεια.

Οι ειδοποιήσεις προωθούνται αμέσως στην εφαρμογή smartphone, η οποία είναι συμβατή με Android και iOS. Μόλις λάβουν μια ειδοποίηση, οι χρήστες μπορούν είτε να πατήσουν το κουμπί του προβολέα 600 lumen για να φωτίσουν τυχόν εισβολείς στο σκοτάδι είτε να πατήσουν το κουμπί συναγερμού για να ηχήσει ένας βομβητής Klaxon για να τρομάξει τον εισβολέα.

Οι ρυθμίσεις των προβολέων είναι ρυθμιζόμενες και μπορούν να εστιαστούν σε συγκεκριμένες περιοχές που απαιτούν επιπλέον προσοχή ή να ρυθμιστούν για να ενεργοποιηθούν με κίνηση.

Η προηγμένη τεχνολογία νυχτερινής όρασης επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της ιδιοκτησίας 24/7, και η φωτεινότητα του προβολέα και η θερμοκρασία χρώματος φωτός ρυθμίζονται από κρύα σε ζεστή λάμψη.

Συνολικά, αυτή η συσκευή ασφαλείας εξωτερικού χώρου Noorio είναι μία από τις καλύτερες που έχω χρησιμοποιήσει. Σχετικά νεοεισερχόμενος σε αυτόν τον τομέα, το Noorio δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά έχει ένα εντυπωσιακό απόθεμα συσκευών ασφαλείας για να αντεπεξέλθει στους μεγάλους τύπους του μπλοκ όπως οι Arlo, Nest, Ring και Wyze.

Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «Noor», που σημαίνει φως, και αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας να φωτίζει τις ζωές με απρόσκοπτη ενσωμάτωση και ηρεμία μέσω των λύσεων ασφάλειας έξυπνων κατοικιών.

Ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά σε μια συμπαγή σχεδίαση
Το Noorio B310, μια συσκευή σε σχήμα σφαίρας με διαστάσεις 4,13 x 4,13 x 3,66 ίντσες και βάρος 1,7 λίβρες, μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε φτάνει το Wi-Fi χωρίς την ανάγκη περίπλοκης καλωδίωσης.

Πολλά συστήματα εξωτερικού χώρου δεν χειρίζονται καλά τις ασύρματες συνδέσεις με υποστήριξη piggy. Για λόγους δοκιμής, εντόπισα τη μονάδα όσο το δυνατόν πιο μακριά για να λάβω μια ένδειξη ασθενούς σήματος στο smartphone μου. Στη συνέχεια, πρόσθεσα έναν ενισχυτή Wi-Fi στο πίσω μέρος του σπιτιού και είχα μια σταθερή σύνδεση με το Noorio σε απόσταση περίπου 60 ποδιών και περνώντας από τρεις τοίχους.

Η ενσωματωμένη λειτουργία AI βελτιώνει την απόδοση ανίχνευσης και ειδοποιεί αξιόπιστα τους χρήστες για ύποπτη δραστηριότητα. Οι έξυπνοι αλγόριθμοί του κάνουν διάκριση μεταξύ ανθρώπων και άλλων αντικειμένων, εξαλείφοντας τους ψευδείς συναγερμούς και διασφαλίζοντας την άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση πιθανής απειλής για την ασφάλεια.

Σε αντίθεση με άλλες κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου, η Noorio B310 διαθέτει δωρεάν τοπική αποθήκευση 16 GB, η οποία μπορεί να χωρέσει έως και 6.000 κομμάτια πλάνα. Οι αποθηκευμένες εγγραφές παραμένουν μέχρι να τις διαγράψετε. Δεν υπάρχει χρονικό όριο πριν από τη διαγραφή των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν, εάν δεν εγγραφείτε σε ένα σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αποθήκευσης cloud.

Το Noorio B310 είναι αδιάβροχο IP66, επιτρέποντάς του να αντέχει τη βροχή, το χιόνι και άλλες δύσκολες καιρικές συνθήκες για αδιάλειπτη λειτουργία σε οποιαδήποτε εποχή.

Για μεγαλύτερη ευκολία, το Noorio προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για την εκτεταμένη υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Μόλις οι χρήστες ρυθμίσουν τη σύνδεση Noorio Wi-Fi, μπορούν να ενεργοποιήσουν το διακόπτη για να ξεκινήσει η προσφορά.

Λειτουργίες έξυπνης εφαρμογής και φωνητικών εντολών
Η κάμερα ασφαλείας B310 είναι συμβατή με την Alexa, επιτρέποντας τον εύκολο έλεγχο της κάμερας με φωνητικές εντολές για προβολή της ζωντανής ροής χωρίς τη χρήση της εφαρμογής τηλεφώνου.

Ορισμένες συσκευές προσφέρουν αυτήν την επιλογή τόσο για την Alexa όσο και για το Google Assistant. Χρησιμοποιώ υλικό Google, επομένως δεν μπορούσα να δοκιμάσω πόσο καλά λειτουργεί η φωνητική ενεργοποίηση. Η υποστήριξη του Google Assistant βρίσκεται σε εξέλιξη, με την παράδοση να αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Η εφαρμογή Noorio είναι μια από τις καλύτερα σχεδιασμένες λύσεις που έχω χρησιμοποιήσει για τον έλεγχο των οικιακών συσκευών του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να βλέπετε ζωντανές ροές βίντεο, να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις της κάμερας, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, να ενημερώνετε το υλικολογισμικό και να αναπαράγετε εγγεγραμμένο υλικό στο smartphone ή το tablet σας. Επιπλέον, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από το ζωντανό βίντεο, να αποθηκεύσετε εγγραφές περιστατικών και να κάνετε κοινή χρήση ή εξαγωγή από την ίδια την κάμερα ασφαλείας.

Μου αρέσουν ιδιαίτερα πολλές από τις μοναδικές επιλογές με τεχνητή νοημοσύνη που είναι ενσωματωμένες στο B310. Το ένα είναι το “Person Only Alerts”, το οποίο διασφαλίζει ότι οι ειδοποιήσεις προωθούνται μόνο για ανθρώπινες παραβάσεις.

Ένα άλλο χρήσιμο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα ελέγχου της κάμερας σε πολλά κινητά τηλέφωνα και tablet. Η μόνη απαίτηση είναι ότι όλοι πρέπει να μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή Noorio με το αναγνωριστικό λογαριασμού συνδεδεμένο με την κάμερα.

Σχεδόν άψογη εγκατάσταση
Η τοποθέτηση της κάμερας σε ένα εξάρτημα εξωτερικού χώρου είναι αρκετά απλή. Το Noorio παρέχει δύο βίδες και ένα αυτοκόλλητο με προσημειωμένη απόσταση οπών.

Το κουτί περιλαμβάνει επίσης μηχανισμό βίδας δύο τεμαχίων, ο οποίος προσαρμόζεται εύκολα στη στρογγυλή κάμερα.

Η εταιρεία προσφέρει μια εναλλακτική μέθοδο με μαγνητικό στήριγμα που συγκρατεί το μεταλλικό περίβλημα της κάμερας στη θέση του.

Η εμπειρία μου στο Noorio περιλάμβανε μερικές μικρές ατυχίες. Συνήθως ανατριχιάζω περιμένοντας να ρυθμίσω συσκευές ασφαλείας μέσω εφαρμογών για κινητά και να ρυθμίσω την εγκατάσταση αυτής της κάμερας ασφαλείας ήταν λίγο περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε.

Το εύστοχο εγχειρίδιο χρήσης, όπως είναι χαρακτηριστικό, αποφεύγει τις λεπτομερείς λέξεις υπέρ των σχηματικών διαγραμμάτων και των κορνίζες. Η επέκταση δύο σελίδων χρειάζεται μια καλύτερη κατεύθυνση για να ρυθμίσετε τη σύνδεση πριν εγκαταστήσετε την κάμερα στην πανέμορφη κούρνια της.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα ένα μικροσκοπικό κουμπί συγχρονισμού στην επάνω πλευρά της συσκευής ακριβώς κάτω από το καλώδιο του ηλιακού πάνελ. Αυτό ενεργοποιεί την κάμερα και ορισμένες σύντομες προφορικές οδηγίες για να δημιουργήσετε μια προσωρινή σύνδεση Wi-Fi μεταξύ του τηλεφώνου σας και της υδρογείου της κάμερας.

Το επόμενο βήμα απαιτεί μια σάρωση φωτογραφίας ενός μικροσκοπικού κωδικού QR που είναι εξίσου κρυμμένο στην κορυφή του πλανήτη.

Μια λύση στο εγχειρίδιο λέει ότι μπορείτε να σαρώσετε τον κώδικα QR που είναι τυπωμένος σε αυτήν τη σελίδα. Το μαντέψατε: Αυτός ο κωδικός QR απέτυχε να λειτουργήσει.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια ενημέρωσης υλικολογισμικού
Στη συνέχεια, προέκυψε ένα σχετικό ζήτημα – ένα παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν αποφάσισα να ενημερώσω το υλικολογισμικό αρκετές ημέρες αργότερα. Έπρεπε να σαρώσω έναν άλλο κωδικό QR για να κατεβάσω το πακέτο υλικολογισμικού για αυτήν τη διαδικασία.

Στη συνέχεια, σε ένα παρόμοιο σύνολο βημάτων όπως η αρχική εγκατάσταση, έπρεπε να ανεβάσω το υλικολογισμικό από το smartphone στην κάμερα. Στα μισά της διαδικασίας των 15 λεπτών, εμφανίστηκε ένα μήνυμα σφάλματος στο τηλέφωνο ότι η μεταφόρτωση απέτυχε να επαληθευτεί.

Ξεκίνησα ξανά και συνάντησα τα ίδια αποτελέσματα. Μόνο που αυτή τη φορά, το B310 απέτυχε να επανασυνδεθεί στο Wi-Fi. Για να το διορθώσω, έπρεπε να επαναλάβω την αρχική ρουτίνα εγκατάστασης.

Δεν έχω προσπαθήσει ακόμα να ενημερώσω ξανά το υλικολογισμικό. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί χρήστες θα διστάζουν παρομοίως. Αυτή, ωστόσο, είναι μια κακή απόφαση να μην γίνει. Μία από τις σημαντικές βλάβες ασφαλείας με τις συσκευές IoT είναι η μη ενημέρωση υλικολογισμικού.

Η τιμή και το υλικό ενδέχεται να διαφέρουν
Το κουτί του προϊόντος που έλαβα είχε επίσης μόνο ένα καλώδιο USB χωρίς βύσμα τροφοδοσίας για τη φόρτιση της κάμερας. Αντίθετα, χρησιμοποίησα ένα υπάρχον ηλιακό πάνελ τρίτου κατασκευαστή που λειτουργούσε καλά για να επαναφορτίζει συνεχώς τις εσωτερικές μπαταρίες της κάμερας χωρίς να αναιρεί την εγκατάστασή της.

Το Noorio πουλά επίσης το δικό του ηλιακό πάνελ ξεχωριστά για 49,99 $. Το ηλιακό πάνελ είναι μια καλύτερη επιλογή εκτός εάν έχετε ηλεκτρική σύνδεση για επαναφόρτιση ή μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην κάμερα χωρίς να ανεβείτε σκάλα.

Οι τιμές ποικίλλουν, μερικές φορές δραστικά. Το ηλεκτρονικό κατάστημα Noorio έχει το B310 2-Cam Kit με έκπτωση 200 $ στα 299 $ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Η Amazon έχει το ίδιο κιτ με τιμή 225,99 $. Και τα δύο αυτά κιτ διαθέτουν 16 GB τοπικής αποθήκευσης. Ένα μοντέλο 32 GB πωλούνταν στο Walmart.com για 299,99 $.

Συμπέρασμα
Η εύρεση μιας αξιόπιστης, πλούσιας σε χαρακτηριστικά εξωτερικής ασύρματης κάμερας ασφαλείας για το σπίτι μπορεί να είναι δύσκολη. Η καταναλωτική αγορά είναι πλημμυρισμένη από κατώτερες οικιακές κάμερες ασφαλείας που απογοητεύουν για την αντοχή και την απόδοσή τους.

Η ασύρματη οικιακή κάμερα ασφαλείας Noorio B310 αλλάζει αυτή την κατάσταση καθώς δεν υπάρχει τίποτα μέτριο σε αυτήν. Αυτή η συσκευή διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά, μπορεί να αντέξει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και προσφέρει έγχρωμη νυχτερινή όραση ή ασπρόμαυρες εικόνες για εξοικονόμηση ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η κάμερα Web AnkerWork PowerConf C300 προσφέρει αριστεία με τεχνητή νοημοσύνη σε συμπαγή σχεδίαση

Apple Vision Pro και γιατί το Goovis G3 Max μπορεί να είναι καλύτερο