in ,

wowwow This is helpfullThis is helpfull

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε δημόσιο Wi-Fi

Προστατεύστε τον εαυτό σας σε δημόσιο Wi-Fi με ένα VPN

Τα VPN, ή τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, είναι ένα βασικό εργαλείο στο οπλοστάσιό σας στο διαδίκτυο όταν πρόκειται για την ενίσχυση της ιδιωτικής ζωής και της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε δημόσιες υπηρεσίες Wi-Fi, οι οποίες συχνά προσφέρουν χαμηλότερα επίπεδα ασφάλειας από αυτά που παρέχονται στο σπίτι ή στον τόπο εργασίας σας.

Σε αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσουμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης ενός ασφαλούς VPN κατά την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες Διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα VPN που θα χρησιμοποιήσετε, ανατρέξτε στη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN που είναι διαθέσιμες το 2021.

Το δημόσιο Wi-Fi είναι ευάλωτο
Αυτές τις μέρες, το δημόσιο Wi-Fi είναι μια σχεδόν πανταχού παρούσα υπηρεσία που βρίσκεται σε αεροδρόμια, καφετέριες, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους σε σχεδόν κάθε πόλη σε όλο τον κόσμο. Εύκολο στη χρήση και προσφέροντας ταχύτητα επαρκή για τυπική περιήγηση στο διαδίκτυο, αυτές οι υπηρεσίες Wi-Fi είναι δημοφιλείς στο κοινό για τη δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς να επιβαρύνονται με χρεώσεις περιαγωγής ή δεδομένων.

Ωστόσο, για να είναι προσβάσιμες, αυτές οι δημόσιες υπηρεσίες Wi-Fi είναι σπάνια εξελιγμένες όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Σε αντίθεση με τη ρύθμιση οικιακού ή επαγγελματικού Wi-Fi, το δημόσιο Wi-Fi σπάνια απαιτεί κωδικούς πρόσβασης και πολλά από τα δίκτυα δεν είναι κρυπτογραφημένα. Και αν είναι εύκολο να συνδεθεί ένα μέσο μέλος του κοινού, είναι πιθανό να είναι ακόμη πιο εύκολο για έναν χάκερ να χειραγωγηθεί.

Οι χάκερ το βλέπουν ως εύκολο στόχο
Οι χάκερ με άσχημους στόχους είναι γνωστό ότι στοχεύουν δημόσια σημεία πρόσβασης Wi-Fi για να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών. Οι επιθέσεις Man-in-the-Middle (MitM) συμβαίνουν όταν ένας εισβολέας καταφέρνει να υποκλέψει τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ της συσκευής σας και του δημόσιου διακομιστή.

Μια άλλη συνηθισμένη τεχνική είναι να ξεκινήσει ένα αδίστακτο hotspot που μεταμφιέζεται ως μια αυθεντική δημόσια υπηρεσία. Όταν συνδέεστε στο κακόβουλο δίκτυο του χάκερ, οι πληροφορίες σας κινδυνεύουν να ανακαλυφθούν και να χρησιμοποιηθούν από άτομα με εγκληματικές προθέσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες δεν πρέπει ποτέ να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες εφαρμογές ή έγγραφα (όπως οι διαδικτυακοί τραπεζικοί λογαριασμοί σας, για παράδειγμα) όταν χρησιμοποιούν δημόσιες υπηρεσίες Wi-Fi. Είναι επίσης μια έξυπνη κίνηση για να διασφαλίσετε ότι το smartphone σας δεν έχει ρυθμιστεί για αυτόματη σύνδεση σε δημόσια δίκτυα, επομένως απαιτείται από εσάς να συνδεθείτε χειροκίνητα μόνο σε δίκτυα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.

Τα δεδομένα σας δεν είναι ασφαλή
Δεν είναι μόνο οι χάκερ που θέλουν να καταγράψουν τις βασικές πληροφορίες σας. Οι εμπορικές οντότητες που παρέχουν την υπηρεσία Wi-Fi μπορούν, και κάνουν, να αντλούν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν, ενώ χρησιμοποιείτε την υπηρεσία τους.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από τη διεύθυνση IP έως το ιστορικό περιήγησής σας, ακόμη και τα δεδομένα τοποθεσίας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη βελτιστοποίηση του μάρκετινγκ και των επικοινωνιών τους με τους πελάτες τους. Σε αντίθεση με τους χάκερ, ωστόσο, είναι απολύτως νόμιμο να το κάνουν, έχοντας συνήθως λάβει ρητή συγκατάθεση από τους χρήστες μετά την αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων υπηρεσίας τους.

Θυμηθείτε, δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Το ίδιο ισχύει και για δωρεάν Wi-Fi: για το οποίο η τιμή που καταβάλλεται είναι συνήθως τα δεδομένα σας.

Πώς ένα VPN προσφέρει επιπλέον ασφάλεια
Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρέπει να αποβάλλετε τη χρήση δημόσιου Wi-Fi. Εκτός από τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω, σχετικά με την αυξημένη επαγρύπνηση στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε όταν συνδέεστε σε ένα δημόσιο δίκτυο, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αυξήσετε την ασφάλειά σας και να προστατεύσετε την ταυτότητά σας.

Ένα VPN κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται από τη συσκευή σας στο διακομιστή, διατηρώντας όλα όσα κάνετε σε ένα δημόσιο Wi-Fi απόλυτα ιδιωτικό και ασφαλές από τα αδιάκριτα μάτια εγκληματικών ή εμπορικών φορέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το Twitter

Πώς να εκχωρήσετε υπενθυμίσεις με τον Βοηθό Google