in , ,

Αυτό είναι το πληκτρολόγιο που θα σε μεταφέρει στον τρόπο ζωής χαμηλού προφίλ!

Τα μηχανικά πληκτρολόγια με χαμηλό προφίλ πάντα μου φάνηκαν λίγο περίεργα. Καταλαβαίνω το γούστο – θεωρητικά προσφέρουν ένα λεπτό, οπτικά ελαφρύτερο design παρόμοιο με ένα τυπικό πληκτρολόγιο chiclet μεμβράνης, διατηρώντας ταυτόχρονα τη βελτιωμένη τακτιλότητα και καλύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης ενός παραδοσιακού μηχανικού πληκτρολογίου.

Αλλά στην πραγματική μου εμπειρία, συνήθως τελικά είναι το χειρότερο από τα δύο. Είναι ακόμη μεγαλύτερα από ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης, αλλά δεν προσφέρουν σημαντικά καλύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης. Επιπλέον, είναι πολύ πιο δύσκολο να προσαρμόσεις τα πλήκτρα σε σχέση με τα παραδοσιακά μηχανικά πληκτρολόγια λόγω του πολύ μικρότερου εύρους συμβατών διακοπτών, καπάκια πλήκτρων και άλλων εξαρτημάτων. Η άποψή μου ήταν ότι αν δεν πηγαίνεις προς ένα πλήρες μηχανικό πληκτρολόγιο πλήρους ύψους, δεν αξίζει τον κόπο.

Αυτό το πληκτρολόγιο Lofree Flow των $159 στο οποίο έχω πληκτρολογήσει τις τελευταίες μέρες ίσως αλλάξει την άποψή μου. Το περίβλημά του είναι μόλις 10 χιλιοστά παχύ, αλλά παρέχει μια πολύ καλή εμπειρία πληκτρολόγησης. Έχει ενδιαφέρον σχεδιασμό, με κομψά καπάκια πλήκτρων και κοφτές λεζάντες, και λειτουργεί ασύρματα τόσο με υπολογιστές Windows όσο και Mac. Επίσης, διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και ποιότητα κατασκευής που ανταγωνίζεται πιο ακριβά μηχανικά πληκτρολόγια, και έχει εξαιρετικό ήχο και αίσθηση αμέσως από το κουτί – χωρίς κουνούπια στους σταθεροποιητές ή ηχούμενες ανακλάσεις εδώ.

Η Lofree προσφέρει δύο εκδόσεις του Flow: μία λευκή και ασημί με γραμμικούς διακόπτες και μία μαύρη και σκούρο γκρι μοντέλο με τακτικούς διακόπτες που μιμείται το χρωματικό μοτίβο space gray της Apple. (Παράξενα και ενοχλητικά, δεν μπορείς να επιλέξεις ξεχωριστά το χρωματικό σχήμα και τον τύπο του διακόπτη.) Είναι φανερό ότι η Lofree στοχεύει απευθείας τους χρήστες Mac με το στιλ και τη λειτουργικότητα του Flow, αλλά έχει και λειτουργία για Windows και διπλές λεζάντες στα πλήκτρα τροποποίησης για να υποστηρίζει και τις δύο πλατφόρμες. Έχω το μοντέλο σε σκούρο γκρι με μαύρα keycaps εδώ και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που φαίνεται στο γραφείο μου – είναι λείο και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο.

Το Flow έχει μια διάταξη 75%, που σημαίνει ότι διαθέτει πλήκτρα με τους βέλους, μια σειρά λειτουργιών και μερικά πλήκτρα ελέγχου δρομέα. Εκτός αν έχεις συγκεκριμένη ανάγκη για αριθμητικό πληκτρολόγιο, αυτή η διάταξη σου παρέχει όλα τα απαραίτητα πλήκτρα σε μια συμπαγή μορφή και είναι πολύ παρόμοια με αυτό που έχουν πολλά φορητά υπολογιστές.

Και τα δύο χρώματα του Flow σου επιτρέπουν να αλλάξεις τα keycaps και τους διακόπτες, αλλά αν ήθελες να πειραματιστείς με προσαρμογή, υπάρχουν όρια. Οι διακόπτες του Flow έχουν διαφορετική διάταξη από άλλους χαμηλού προφίλ διακόπτες, οπότε πρακτικά είσαι περιορισμένος στους διακόπτες Kailh της Lofree σε γραμμική, τακτική ή κλικ διακριτική εκδοχή. Το Flow επίσης δεν υποστηρίζει δημοφιλείς εργαλεία αναδιάταξης όπως το VIA που επιτρέπουν την προσαρμογή της λειτουργικότητας των πλήκτρων ακριβώς όπως σου αρέσει.

Για μένα, καμία από αυτές τις περιορισμένες δυνατότητες δεν ήταν πρόβλημα επειδή μου αρέσει πραγματικά τόσο ο τρόπος που φαίνεται το Flow με τα περιλαμβανόμενα keycaps όσο και ο τρόπος που αισθάνεται και ακούγεται με τους Phantom τακτικούς διακόπτες που είχε η μονάδα μου. Επίσης, μπορώ να αναδιατάξω τα πλήκτρα χρησιμοποιώντας το Karabiner Elements στο Mac μου, οπότε δεν μου λείπει το VIA. Τα keycaps είναι από υλικό PBT με υφή που αντιστέκεται στη λάμψη και αισθάνονται ωραία κάτω από τα δάχτυλά μου. Το προφίλ τους είναι λίγο πιο επίπεδο από ό,τι είμαι συνηθισμένος, αλλά νομίζω ότι αυτό καθιστά ευκολότερη τη μετάβαση για όσους έρχονται από ένα φορητό υπολογιστή ή πληκτρολόγιο chiclet. (Μπόρεσα να χρησιμοποιήσω keycaps πλήρους μεγέθους τύπου MX στο Flow, αλλά η διαδρομή πληκτρολόγησης ήταν αστεία, και να το κάνω αυτό ήταν κάπως αντιφατικό με τον σκοπό ενός χαμηλού προφίλ πληκτρολογίου.)

Το Flow έχει και άλλα πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά, όπως φωτισμός RGB στο κάτω μέρος και λευκός φωτισμός πλήκτρων. Η σειρά λειτουργιών στο πάνω μέρος υποστηρίζει τα media, την ένταση ήχου και άλλους ελέγχους στο Mac μου όπως αναμενόταν, και μπορείς να συνδέσεις έως τρία συσκευές στο πληκτρολόγιο μέσω Bluetooth και να μεταπηδήσεις μεταξύ τους κατά βούληση, ή να το χρησιμοποιήσεις με καλώδιο μέσω USB-C. Το Flow δεν διαθέτει την επιλογή 2,4GHz ασύρματης σύνδεσης που προσφέρουν πολλά άλλα πληκτρολόγια τώρα, κάτι που το καθιστά λιγότερο ιδανικό για σοβαρό gaming όταν χρησιμοποιείται ασύρματα. Η Lofree υποστηρίζει ότι η μπαταρία 2,000mAh θα διαρκέσει έως 40 ώρες χρήσης πριν από την επαναφόρτιση, και χρειάζονται περίπου τρεις ώρες για να φορτίσει πλήρως το πληκτρολόγιο.

Κάποιοι ενδεχομένως να μην εκτιμήσουν το γεγονός ότι το Flow δεν έχει ρυθμιζόμενα πόδια για να αλλάξουν τη γωνία πληκτρολόγησης στα 3,9 μοίρες, αλλά επειδή δεν ανυψώνω ποτέ το πληκτρολόγιό μου, δεν τα έχω αναγκαστικά. Οι πολλαπλοί φραγμοί αφρού και στεγανών ενισχύσεων μέσα στο Flow το κάνουν να ακούγεται ωραίο χωρίς την ανάγκη να το ανοίξεις και να το τροποποιήσεις. Πραγματικά εντυπωσιάζομαι από τον ήχο αυτού του πληκτρολογίου: είναι μαρμάρινος και πυκνός, χωρίς το φθηνό, χαλαρό ήχο που έχω βιώσει σε άλλα προκατασκευασμένα πληκτρολόγια χαμηλού προφίλ. Επίσης, η αίσθηση πληκτρολόγησης είναι σταθερή αλλά απαλή χάρη στο σύστημα τοποθέτησης των ενισχυτικών (μια φανερή πρωτοπορία για ένα πληκτρολόγιο χαμηλού προφίλ). Κάνει τα δικά μου πλήρους ύψους προσαρμοσμένα πληκτρολόγια να αισθάνονται ότι πρέπει να ανταγωνιστούν με τα (σημαντικά) χρήματά τους.

Το Flow είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όχι από πλαστικό όπως πολλά άλλα πληκτρολόγια χαμηλού προφίλ, οπότε είναι πιο βαρύ από ό,τι αναμενόταν, κάτι που μπορεί να κάνει λίγο δυσκίνητο το ταξίδι μαζί του. Ωστόσο, το βάρος του 1,25 λίβρες (568 γραμμάρια) σε συνδυασμό με τα ελαστικά πόδια στο κάτω μέρος του το κρατούν σταθερό στο γραφείο μου όταν πατάω δυνατά τα πλήκτρα, και δεν ολισθαίνει καθόλου.

Δεν ξέρω αν είμαι εντελώς πεισμένος για τα πληκτρολόγια χαμηλού προφίλ, αλλά μπορώ να πω ότι αυτό μου αρέσει. Φυσικά, εξακολουθεί να έχει συμβιβασμούς στην προσαρμοστικότητα και ένα υψηλό τιμολόγιο: με $160, μπορεί να είναι το πιο ακριβό πληκτρολόγιο χαμηλού προφίλ που έχω συναντήσει. Οι Keychron και Nuphy είναι δημοφιλείς κατασκευαστές που χρεώνουν περίπου $120 έως $130 για τα παρόμοια πληκτρολόγια χαμηλού προφίλ τους. Αλλά και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν κυρίως πλαστικό, και καμία δεν φτάνει το επίπεδο ποιότητας κατασκευής, σχεδιασμού και αίσθησης πληκτρολόγησης που έχω βιώσει με το Flow.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σαμ Άλτμαν: Η ιδιαίτερη απόλυση ενός αστέρα της τεχνητής νοημοσύνης

“Το Half-Life” κάνει ένα μεγάλο update για την 25η επέτειό του!