in

verifiverifi

Αυτή η οθόνη 4K με ρυθμό ανανέωσης 1.000 Hz είναι εντυπωσιακή αλλά τελικά… άχρηστη

Βλέπουμε οθόνες με υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης καθώς οι κατασκευαστές συνεχίζουν να προωθούν το φάκελο του δυνατού — και του πρακτικού, αν το σκεφτείς πραγματικά.
Σίγουρα, το να έχετε υψηλό ρυθμό ανανέωσης για παιχνίδια είναι απίστευτα σημαντικό και περισσότερες οθόνες έχουν ανταποκριθεί στην πρόκληση. Οι εξαιρετικά γρήγορες οθόνες ήταν μια από τις κορυφαίες τάσεις στην CES 2024 με επωνυμίες όπως η LG, Acer, Samsung,  Razer και MSI να παρουσιάζουν τις νέες τους προσφορές με ρυθμούς ανανέωσης έως και 360Hz και ακόμη και 480Hz. Η AMD έχει ακόμη αναθεωρήσει τη διαδικασία πιστοποίησης της τεχνολογίας FreeSync για να απαιτεί οι οθόνες παιχνιδιών να διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 144 Hz.
Αλλά, τελικά, ποιο είναι το νόημα όλων αυτών;
Σίγουρα, έχετε τα υπέρτατα δικαιώματα καυχησιολογίας εάν μπορείτε να συμπληρώσετε μια οθόνη 1.000 Hz που εξακολουθεί να διατηρεί ανάλυση 4K (η οποία θα ήταν η πρώτη στο είδος της που συνδυάζει και τις δύο προδιαγραφές), αλλά ποια πιθανή χρήση θα μπορούσε να έχει; Ας υποθέσουμε ότι είστε επαγγελματίας παίκτης και ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, τα επίσημα τουρνουά έχουν ανώτατο όριο 240 Hz, επομένως η χρήση μιας οθόνης υψηλότερης από 240 Hz για εξάσκηση δεν θα σας βοηθήσει σε ένα επαγγελματικό τουρνουά. Θα μπορούσε ενεργά να επιδεινώσει την απόδοσή σας, αφού ουσιαστικά υποβιβάζεστε σε πολύ χαμηλότερη ταχύτητα όταν έχει μεγαλύτερη σημασία.
  • Λοιπόν, τι γίνεται αν είστε σκληροπυρηνικός παίκτης που ανταγωνίζεται επιπόλαια online με άλλους; Δεν υπάρχουν περιορισμοί σε αυτόν τον χώρο, έτσι πρέπει να το κάνετε, σωστά; Εκτός από το ότι, εκτός από τα δικαιώματα καυχησιολογίας που προκύπτουν από την ευελιξία των ταμειακών ροών σας, θα ήταν ως επί το πλείστον άσκοπο να επενδύσετε σε μια τέτοια οθόνη. Λαμβάνοντας υπόψη το πλεονέκτημα που θα σας έδινε, σε σύγκριση με την τιμή της ίδιας της οθόνης, και τις φθίνουσες αποδόσεις στα 1.000 Hz δύσκολα αξίζει το πολύ υψηλότερο ασφάλιστρο που θα πληρώσετε για αυτό. Ειδικά επειδή μπορείτε εύκολα να αγοράσετε μια οθόνη υψηλής ποιότητας με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz ή ακόμα και 144 Hz και να έχετε ακόμα καλύτερη οθόνη από τις περισσότερες.
Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι αυτή η οθόνη TCL θα ήταν χρήσιμη μόνο για παιχνίδια, καθώς άλλες αγορές όπως η παραγωγικότητα, η επεξεργασία και η τέχνη δεν επωφελούνται τόσο πολύ από τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης.
  •  Ειλικρινά, φαίνεται ότι οι κατασκευαστές τεχνολογίας συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα εξοπλισμών με ρυθμό ανανέωσης αποκλειστικά ως ένας τρόπος να επιδείξουν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Όλα αυτά είναι καλά, εκτός από το ότι η δαπάνη πολύτιμων πόρων για την παραγωγή αυτών των οθονών συμβάλλει στο μεγάλο πρόβλημα των ηλεκτρονικών αποβλήτων που ήδη αντιμετωπίζει η βιομηχανία λόγω της υπερπληθώρας υπολογιστών και φορητών υπολογιστών.
Αντί να εστιάζει στη δημιουργία προϊόντων όπως αυτά, η TCL θα πρέπει να επενδύσει τους πόρους της στη βιωσιμότητα ή την αποτελεσματικότητα. Όχι μόνο θα αντιμετώπιζε την κρίση των ηλεκτρονικών αποβλήτων πιο παραγωγικά, αλλά θα βελτίωνε και το τελικό αποτέλεσμα στη διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάντε αναβάθμιση σε Windows 11 έκδοση 24H2 αμέσως τώρα

Σε τι χρησιμεύουν οι Επισκοπήσεις AI της Google;