in , ,

Αυτή η εταιρεία μόλις έδωσε τον αέρα στο MacBook Air της Apple!

Η Frore Systems είναι μια startup με χρηματοδότηση ύψους 116 εκατομμυρίων δολαρίων με ως το πρώτο της προϊόν: το AirJet Mini είναι ένα τσιπ ψύξης πιεζοηλεκτρικού τύπου που ζυγίζει μόλις εννέα γραμμάρια και είναι λεπτότερο από δύο κέρματα των ΗΠΑ στοίβα. Καθένας καταναλώνει ένα Watt και μπορεί να αφαιρέσει επιπλέον 4,25 Watts θερμότητας. Η ερώτηση είναι: τι θα συμβεί αν η Frore χρησιμοποιήσει αυτά τα AirJets για να ψύξει ένα laptop που συνήθως δεν έχει καθόλου ανεμιστήρα;

Αυτό που ανακάλυψε η εταιρεία — και είδα από πρώτο χέρι — είναι ότι ο επεξεργαστής M2 της Apple μπορεί να λειτουργεί πιο γρήγορα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με την τεχνολογία της Frore. Χωρίς αυτήν, ένα 15ιντσο MacBook Air με M2 ήταν σαν ένας τροχονόμος που δεν μπορεί να τρέξει ατελείωτα χωρίς να εξαντληθεί. Αλλά με τρία AirJet Mini, το ίδιο laptop έλαβε μια μόνιμη δεύτερη ζωή.

Η ουσιώδης διαφορά εμφανίζεται όσο περισσότερο εκτελούσα εντατικά τεστ στο ζευγάρι των 15ιντσων MacBook Air της Frore, είτε με την τροποποιημένη έκδοση είτε χωρίς αλλαγές.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών ενός τεστ όπως το Cinebench R23 ή το Shadow of the Tomb Raider, η έκδοση με το AirJet είχε ελαφρώς καλύτερη επίδοση, αν και ίσως εντός περιθωρίου σφάλματος στα, ας πούμε, 29 καρέ ανά δευτερόλεπτο με AirJet έναντι 28 καρέ ανά δευτερόλεπτο χωρίς. Το τεστ με το Xcode ολοκληρώθηκε σε 172,7 δευτερόλεπτα με AirJet έναντι 178,2 δευτερολέπτων χωρίς τη χρήση του πρώτη φορά.

Αλλά μετά από μισή ώρα συνεχόμενων τεστ στο Shadow of the Tomb Raider, οι βαθμολογίες είχαν πέσει σε μη παιζόμενα 22 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο απλό Mac έναντι 27 καρέ ανά δευτερόλεπτο στην έκδοση με τα AirJet. Άρχισα να παρατηρώ μαζικό θόρυβο στο απλό Mac στη σήμανση των 40 λεπτών — ενώ τα AirJets της Frore συνέχιζαν να λειτουργούν ομαλά.

Με το Cinebench R23, οι πολυπύρηνες βαθμολογίες μειώθηκαν σοβαρά μετά από λίγες επαναλαμβανόμενες δοκιμές — από 8775 με AirJet σε 8380 χωρίς. Σύμφωνα με ένα overlay που παρείχε η Frore και παρακολούθησα προσεκτικά, το απλό Mac απλά δεν μπορούσε να διατηρήσει τα ίδια ρολόγια της CPU. Τόσο η ταχύτητα ρολογιού όσο και η κατανάλωση ισχύος έπεφταν κατά καιρούς, πιθανώς επειδή ένας υπολογιστής χωρίς ανεμιστήρα δεν έχει άλλο καλό τρόπο να ψύξει τον εαυτό του.

Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι αρκετά κατανοητό: οι επεξεργαστές της σημερινής εποχής είναι τόσο γρήγοροι όσο μπορούν να ψυχθούν, με πολλούς να διαφημίζουν “τρόπους turbo” που τα λεπτότερα υπολογιστές μπορούν να διατηρήσουν μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα: το Air της Apple μπορεί να τρέξει τον επεξεργαστή M2 στα 3,2GHz αλλά μειώνει την ταχύτητα στα 2,8GHz μετά από 30 λεπτά του Cinebench R23, λέει η Frore.

Όσο κι αν εντυπωσιάστηκα βλέποντας τα AirJets να δίνουν μια δεύτερη ζωή στο M2 της Apple, έμεινα και λίγο απογοητευμένος. Παρά τα προβλήματα με το stutter του Tomb Raider, μιλάμε κυρίως για έναν ήδη ικανό υπολογιστή που απλώς χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για τις πιο απαιτητικές εργασίες, με λιγότερο απαιτητικά τεστ (όπως το single-core Cinebench, όπου είδα ίδιους βαθμούς) να μην φορτώνουν αρκετά τον επεξεργαστή για να κάνουν μια πραγματική διαφορά.

Πιο σημαντικό, γνωρίζουμε ήδη τι μπορεί να κάνει ο επεξεργαστής M2 της Apple όταν προστίθεται αέρας — λέγεται 13ιντσο MacBook Pro!

Όπως ανέφερα πριν μερικά χρόνια (όταν μπορούσα να καλύψω ηθικά προϊόντα της Apple), η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του 13ιντσου MacBook Pro και του 13ιντσου MacBook Air είναι κυριολεκτικά ένας ανεμιστήρας. Από τότε, έχουμε δει ξεκάθαρα στα δικά μας τεστ με τα M2 MacBook Air και MacBook Pro ότι η απόδοση τείνει να χειροτερεύει μετά από 30 λεπτά χωρίς τον εν λόγω ανεμιστήρα.

Η Frore γνωρίζει αυτό το γεγονός και μου παρείχε ένα 13ιντσο M2 MacBook Pro για να το δοκιμάσω παράλληλα με τα Airs — αλλά δεν είναι πραγματικά μια σύγκριση “άκρο προς άκρο” αν τα συγκρίνω με ένα 15ιντσο MacBook Air με μια ευρύτερη κατασκευή και μεγαλύτερο περιθώριο θερμικής απόδοσης. Παρ’ όλα αυτά, το τροποποιημένο 15ιντσο Air της Frore ήταν σχεδόν παράλληλο με το 13ιντσο Pro, παρά το γεγονός ότι συχνά δεν το ξεπερνούσε. (Το Pro χρειάστηκε τέσσερα δευτερόλεπτα περισσότερα για να ολοκληρώσει μια εκτέλεση του Xcode.)

Αλλά υπάρχει ένα καλό λόγος που η Frore επέλεξε το 15ιντσο MacBook Air — με πάχος 0,45 ιντσών (11,5 χιλιοστά), είναι ένα από τα λεπτότερα φορητά υπολογιστές που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Δεν είναι σαφές αν η Apple θα μπορούσε να χωρέσει τον ανεμιστήρα από το 13ιντσο MacBook Pro σε αυτόν τον χώρο — ή οποιονδήποτε ανεμιστήρα, για την ακρίβεια. Ακόμα και η Frore έπρεπε να αφαιρέσει 0,3 χιλιοστά από το καπάκι του φορητού υπολογιστή για να δώσει στα AirJets το απαιτούμενο μεγάλο κενό για να κάνουν τη δουλειά τους, και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας η εταιρεία κατέληξε να αφαιρέσει τα ηχεία, την κεραία Wi-Fi και ακόμα και τον εσωτερικό συνδετήρα πληκτρολογίου του Mac.

Αλλά η Frore το πέτυχε, και ο αρχιμηχανικός Prabhu Sathyamurthy μου λέει ότι οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να γίνουν ακόμα λεπτότεροι αν σχεδιαστούν με τα AirJet υπόψη — ισχυρισμός της εταιρείας είναι ότι θα μπορούσαν να φτάσουν τα 9,5 χιλιοστά σε πάχος απλά αν αντικαταστήσουν ένα λεπτότερο πληκτρολόγιο και μια λεπτή οθόνη OLED.

Υπάρχει ένα πράγμα που δεν είδα να λαμβάνεται υπόψη στην πρόταση της Frore και δεν κατάφερα να το δοκιμάσω ικανοποιητικά στα γραφεία της Frore: η πάντα σημαντική μπαταρία.

Ενώ η Frore λέει ότι κάθε ένα από τα AirJet Mini chips της απαιτεί ένα watt ισχύος, είδα τρία από αυτά να καταναλώνουν πάνω από πέντε watts από τη θύρα USB-C του MacBook, και το MacBook Air εξοπλισμένο με τα AirJet (φυσικά) εκφορτιζόταν πολύ πιο γρήγορα από τον υπολογιστή χωρίς ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου.

Να σημειωθεί ότι η Frore ήταν σαφής από την αρχή ότι τα chips της χρειάζεται να ενσωματωθούν σε μια συσκευή για να λειτουργήσουν βέλτιστα, και η επίδειξη στο MacBook δεν είναι καθόλου ενδεικτική σε ό,τι αφορά την ενέργεια. Ο Sathyamurthy λέει ότι μπορείτε να περιμένετε το AirJet ενός πλήρους συστήματος να καταναλώνει το ελάχιστο δυνατόν 0,1W ή 0,2W όταν είναι σε αδράνεια, με τα ίδια τα AirJet Minis να παραμένουν απενεργοποιημένα μέχρι να είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν. Πιστεύει ότι ο μέσος χρήστης θα τα δει να ενεργοποιούνται 10 έως 15 τοις εκατό του χρόνου και καθόλου για “emails και web surfing”. Μιλάμε για μια κλήση Zoom ή κάτι χειρότερο.

Και όταν είναι ενεργά, δημιουργούν πολύ λιγότερο θόρυβο από έναν ανεμιστήρα, μπορώ να το επιβεβαιώσω. Έπρεπε να γονατίσω δίπλα στο φορητό υπολογιστή για να τους ακούσω καν ελάχιστα. Επίσης, ο τροποποιημένος φορητός υπολογιστής φαίνεται λίγο πιο δροσερός από τον ανεμιστήρα του ασύστολου MacBook Air της Apple — μια θερμική κάμερα μου έδειξε έναν ευρύτερο, πιο δροσερό χώρο αντί για ένα hotspot κοντά στον επεξεργαστή.

Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η επίδειξη με έπεισε ότι η Frore μπορεί να καταστήσει τον ανεμιστήρα περιττό. Κυρίως είδα ότι ανταποκρίνεται στην απόδοση ενός ανεμιστήρα, με λιγότερο θόρυβο σε έναν πιο περιορισμένο χώρο. Αλλά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλά για μια εταιρεία που προσπαθεί να υπερβεί τα όρια στη φορητότητα ή — παρακαλώ πολύ! — να χρησιμοποιήσει αυτές τις εξοικονομήσεις χώρου για πρόσθετες μπαταρίες.

Αναρωτιέμαι αν κάποιος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών θα το δοκιμάσει. Μέχρι στιγμής, η μόνη επιβεβαιωμένη σχεδίαση της Frore είναι αυτό το mini-PC της Zotac που θα είναι πάντα συνδεδεμένο στον τοίχο, αλλά έχει πρωτοτυπήσει και κάμερες 4Κ, κουδούνια, λαμπτήρες LED και άλλα. Οι Sabrent, Phison και OWC δοκίμασαν πειραματικά SSDs ψύχος με AirJets. Η Frore φαίνεται να πιστεύει ότι τα AirJets θα μπορούσαν να χωρέσουν και στο Steam Deck.

Θα ήθελα να δοκιμάσω ένα σύστημα με μπαταρία όπου θα μπορούσαμε να δούμε πλήρως ότι ο τρόπος των AirJets είναι καλύτερος. Και θα σας ενημερώσω αμέσως μόλις το κάνω. Η Frore λέει ότι το AirJet Mini βρίσκεται σε μαζική παραγωγή τώρα, με μεγαλύτερες και μικρότερες εκδόσεις σε εξέλιξη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μαζικές απολύσεις χτύπησαν την εκδότρια εταιρεία του Marvel Snap, Nuverse!

Το νέο ενεργειακό έργο γεωθερμικής ενέργειας της Google είναι σε λειτουργία!