in ,

This is helpfullThis is helpfull

iPhone – 9 φοβερές λειτουργίες που πιθανότατα δεν χρησιμοποιείτε (αλλά θα έπρεπε)

Ο μέσος χρήστης iPhone δεν χρησιμοποιεί πολλά από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Παρακολουθήστε κάποιον άλλο να χρησιμοποιεί το iPhone του για λίγα λεπτά και θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι κάνουν πολλά πράγματα αρκετά διαφορετικά από εσάς. Μπορεί να ανακαλύψετε κάποιες αλληλεπιδράσεις που δεν έχετε ξαναδεί και πιθανότατα έχετε πολλές προτάσεις για αυτές.

Τα σύγχρονα smartphones έχουν εξελιχθεί σε εξαιρετικά ισχυρές και σύνθετες συσκευές και αν δεν δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, απλά δεν γνωρίζετε τι μπορούν να κάνουν.

Σίγαση άγνωστων καλούντων

Οι κλήσεις spam έχουν βγει εντελώς εκτός ελέγχου και πάντα μοιάζουν σαν να προέρχονται από κάποιο νόμιμο αριθμό τηλεφώνου.

Το iPhone μπορεί να σας βοηθήσει. Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Τηλέφωνο > Σίγαση άγνωστων καλούντων > γυρίστε τον διακόπτη στην θέση Ναι.

Όταν το ενεργοποιήσετε αυτό, οι τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστους αριθμούς δεν θα αποκλειστούν, αλλά θα περάσουν σιωπηλά. Ούτε ήχος κλήσης, ούτε δόνηση, απλά κατευθείαν στον τηλεφωνητή. Θα λάβετε μια ειδοποίηση (επίσης σιωπηλά!) που θα εμφανίζει τον αριθμό της κλήσης που έχει μπει στην σίγαση.

Μετακίνηση ελεύθερα του δρομέα κειμένου

Κάθε φορά που εισάγετε κείμενο, απλά πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο διαστήματος μέχρι να δείτε όλα τα γράμματα να εξαφανίζονται από το πληκτρολόγιο.

Τώρα κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας και σύρετέ το προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για να μετακινήσετε το δρομέα κειμένου όπου θέλετε να πάει σαν να χρησιμοποιείτε μια μικρή επιφάνεια αφής. Είναι ένας πολύ ευκολότερος τρόπος για να κάνετε διορθώσεις στα κείμενα σας και όχι μόνο.

Κατεβάστε το εγχειρίδιο χρήσης του iPhone σας που λείπει

Το iPhone σας μπορεί να μην έχει έρθει με ένα εγχειρίδιο οδηγιών στο κουτί, αλλά έχει ένα! Η Apple διατηρεί έναν ενημερωμένο Οδηγό χρήσης iPhone στον ιστό. Έχει μια ωραία λειτουργία αναζήτησης, έναν όμορφα οργανωμένο πίνακα περιεχομένων, και οι οδηγίες είναι απλές, σαφείς και υπάρχουν υπερσύνδεσμοι μεταξύ τους. Αν προτιμάτε να έχετε κάτι που μπορείτε να εξετάσετε στον ελεύθερο χρόνο σας εκτός σύνδεσης, βρείτετον Οδηγό χρήσης iPhone από το Apple Books. Είναι δωρεάν, φυσικά.

Ρύθμιση συντομεύσεων back tap

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Προσβασιμότητα> Άγγιγμα και βρείτε την επιλογή Πίσω άγγιγμα στο κάτω μέρος.

Αυτή η εύχρηστη ρύθμιση σάς επιτρέπει να ορίσετε μια συντόμευση σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή λειτουργία όταν αγγίζετε ή αγγίζετε δύο φορές στο πίσω μέρος του iPhone σας. Και ναι, μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστές συντομεύσεις διπλού αγγίγματος και τριπλού αγγίγματος.

Το Back Tap είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά στο iPhone και είναι κρίμα που είναι θαμμένο βαθιά μέσα στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Μια εύχρηστη συντόμευση για οποιαδήποτε εφαρμογή θέλετε.

Αναπαραγωγή ήχων στο παρασκήνιο

Το βρίσκεις πιο εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένος με λίγο θόρυβο στο παρασκήνιο; Σε βοηθάει να χαλαρώσεις ή να κοιμηθείς;

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για αυτό το είδος του πράγματος, αλλά το iPhone σας έχει μερικές ωραίες επιλογές ενσωματωμένες! Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα> Ήχος/’Οπτικά και αναζητήστε την επιλογή Ήχοι παρασκηνίου. Εδώ μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε, να προσαρμόσετε την ένταση ήχου τους και να επιλέξετε από έξι διαφορετικούς ήχους. Έχετε επίσης άλλες επιλογές, όπως τη δυνατότητα να σταματήσετε τον ήχο όταν το iPhone σας είναι κλειδωμένο ή να τον αναπαραγάγετε (ή όχι) όταν αναπαράγετε άλλα μέσα.

Ψάξτε παντού για οτιδήποτε

Η λειτουργία Αναζήτησης στο iPhone σας είναι πολύ πιο ισχυρή από ό, τι συνειδητοποιείτε. Είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν ξέρουν καν ότι είναι εκεί, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιήσουν πλήρως!

Απλά σαρώστε προς τα κάτω από οποιαδήποτε αρχική οθόνη— δηλαδή, αγγίξτε κάπου στη μέση της οθόνης και δώστε μια μικρή προς τα κάτω μεταφορά. Αν σαρώσετε προς τα κάτω από την άκρη, θα ανοίξετε τις ειδοποιήσεις σας ή το Κέντρο ελέγχου.

Πληκτρολογήστε οτιδήποτε σε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης και θα το αναζητήσει παντού. Σε εφαρμογές στο iPhone σας, προτάσεις αναζήτησης ιστότοπου, αντιστοιχίες στις Φωτογραφίες σας, κατάλληλες γνώσεις από τη γνωσιακή βάση του Siri, εφαρμογές στο App Store, αντιστοιχίες Apple Music, αντιστοιχίες στα Μηνύματά σας και πολλά άλλα.

Σάρωση εγγράφων

Το iPhone σας έχει ενσωματωμένο έναν εκπληκτικά καλό σαρωτή εγγράφων. Απλά τοποθετήστε το έγγραφο που θέλετε να σαρώσετε σε μια ωραία επίπεδη επιφάνεια (όσο πιο καλά φωτισμένο τόσο το καλύτερο) και, στη συνέχεια, αποφασίστε αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο PDF ή να επισυνάψετε το σαρωμένο έγγραφο σε μια σημείωση στην εφαρμογή Σημειώσεις.

Αποστολή εφέ με τα μηνύματά σας

Θέλετε να προσθέσετε λίγο αντίκτυπο στα μηνύματα κειμένου σας; Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα μηνύματα (όπως το Happy Birthday) προσθέτουν αυτόματα ειδικά εφέ σε αυτά. Μπορεί να μην γνωρίζατε ότι μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα εφέ σε οποιοδήποτε μήνυμα.

Αυτό λειτουργεί μόνο αν στέλνετε ένα iMessage (μπλε φυσαλίδες), όχι SMS (πράσινες φυσαλίδες). Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αποστολής. Στο επάνω μέρος, εναλλαγή μεταξύ εφέ φυσαλίδων και εφέ οθόνης.

Βάλτε μια κλήση σε αναμονή

Όταν βρίσκεστε σε μια κλήση στο iPhone σας, απλά πατήστε παρατεταμένα το κουμπί σίγασης για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αλλάξει σε hold.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ιστορική στιγμή – Το Twitter ανήκει και επίσημα στον Elon Musk

Apple – Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην υποχρεωτική χρήση υποδοχής USB-C (φωτο)