in ,

wowwow

iPhone – Στο μέλλον θα μπορούσε να έχει το πλαίσιο “grater” όπως το Mac Pro. (Δείτε εικόνες)

Η λύση έχει ήδη μελετηθεί από την εταιρεία

Είδαμε πριν από λίγο καιρό πώς η Apple είχε ανανεώσει το Mac Pro με αισθητική δομή που δεν έχει ξαναδεί ποτέ, δηλαδή ένα σώμα αλουμινίου με κηρήθρες τρύπες που πολλοί έχουν κοροϊδέψει, δίνοντας το παρατσούκλι «τρίφτης». Αισθητικά μοναδικό αλλά πάνω απ ‘όλα πολύ έξυπνο όσον αφορά τον εξαερισμό στον τομέα hardware. Σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται ότι η ιδέα μιας τέτοιας δομής για την Apple θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμη σε ένα iPhone και εδώ είναι λοιπόν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που βλέπει ένα κέλυφος πλαισίου ενός υποθετικού smartphone Apple με τρύπες “τρίφτη”.

Η εικόνα, όπως πάντα, προέρχεται από τον ιστότοπο PatentlyApple που βρήκε το πιο παράξενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με ένα iPhone για το σπίτι Cupertino. Η Apple το ονόμασε “Housing Construction” ή κατασκευή κατοικιών και περιλαμβάνει τη χρήση του κελύφους κηρήθρας που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε Mac Pro και Pro Display XDR, αλλά χρησιμοποιείται εδώ σε iPhone.

 

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple εξηγεί ότι “οι πρόσφατες εξελίξεις στις ηλεκτρονικές συσκευές επιτρέπουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά πολλές λύσεις για τη στέγαση των συσκευών δεν είναι σε θέση να διανέμουν ή να απορρίπτουν αποτελεσματικά τη θερμότητα που παράγεται από τα ηλεκτρόνια στο περιβάλλον, ένα στοιχείο που περιορίζει το επίπεδο απόδοσης αυτών των συσκευών “. Εδώ λοιπόν είναι ο λόγος για την επιλογή  ενός iPhone με αυτόν τον τύπο “αεριζόμενου” σώματος.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Apple, μια δομή κατασκευασμένη με αυτόν τον τρόπο θα επέτρεπε στο iPhone να κάνει εφικτή την αναβάθμιση του hardware χωρίς να ανησυχείτε για υποθετική υπερθέρμανση. Σε αυτήν την περίπτωση, η Apple θα είχε επίσης σκεφτεί περισσότερες λύσεις με τη δομή δικτυωτού πλέγματος τοποθετημένη μέσα ή ακόμα και έξω από το σώμα του iPhone.

 

Σαφώς, ο σχεδιασμός εκτός από τη βελτίωση της απαγωγής θερμότητας και την παροχή μιας εντελώς πρωτότυπης και μοναδικής εμφάνισης στο smartphone θα επέτρεπε επίσης τη δημιουργία πλεονεκτήματος από την άποψη του χειρισμού του από τον χρήστη. Θα ήταν ευχάριστο να αισθανθείτε μια μοναδική εμπειρία στο χέρι σας. Τέλος, το πλεονέκτημα μιας δομής αυτού του τύπου θα αφορά επίσης τη δυνατότητα βελτίωσης της δομικής αντοχής χωρίς την ανάγκη αύξησης του πάχους ή του βάρους, το οποίο θα μπορούσε ακόμη και να μειωθεί. Όπως πάντα, δεν είναι σαφές εάν η Apple εργάζεται πραγματικά σε ένα μελλοντικό iPhone με αυτό το σχέδιο, αλλά εν τω μεταξύ έχει κατατεθεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ποιος ξέρει αν θα δούμε στο μέλλον ένα iPhone 13 ή ένα iPhone 14 με αυτόν τον τύπο σώματος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ARMv9 – Νέα αρχιτεκτονική για τα τσιπ του μέλλοντος

Slack – Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη μετατροπή σε Emoji