in ,

10 καλύτερες εφαρμογές για να απεξαρτηθείτε από τα smartphone σας

Αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι «υπάρχει μια εφαρμογή» για τα πάντα

Αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι «υπάρχει μια εφαρμογή» για τα πάντα. Αρκετά διασκεδαστικά, ορισμένες εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή ενός αυξανόμενου εθισμού στα smartphone.

Φαίνεται περιττό, δεδομένου ότι οι εφαρμογές για κινητά είναι πιθανόν ο λόγος που είστε συνδεδεμένοι στο τηλέφωνό σας ως έχει, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι αλήθεια.

Εάν θέλετε να μειώσετε το συνολικό ποσό της χρήσης οθόνης ή του τηλεφώνου σας, ορισμένες εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν. Πολλοί από αυτούς αποκλείουν την πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές, ιστότοπους ή πλατφόρμες που θα κλέψουν την προσοχή σας.

1. Offtime

Το Offtime λειτουργεί εμποδίζοντας την πρόσβαση σε εφαρμογές, παιχνίδια ή κανάλια επικοινωνίας που ενδέχεται να σας αποσπάσουν από το να κάνετε σοβαρές εργασίες ή δραστηριότητες.

Το Facebook ή το Twitter προκαλούν προβλήματα; Λοιπόν, δεν θα το κάνουν πλέον γιατί δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά όταν το Offtime είναι ενεργό.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους διάφορους τρόπους που είναι αφιερωμένοι σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια λειτουργία για οικογενειακό χρόνο και μια άλλη λειτουργία για εργασία. Έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν ορισμένες ειδοποιήσεις και να αποτρέπουν τη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε κάθε λειτουργία, ώστε να ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Επίσης, η εφαρμογή παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση για το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας και για ποιο λόγο, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε με ακρίβεια τι αποσπά την προσοχή και τι είναι απαραίτητο.

Android | iOS

2. Στιγμή

Τελικά, το Moment έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τη χρήση του τηλεφώνου σας και το χρόνο οθόνης για να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες. Σκεφτείτε το περισσότερο ως προπονητής ζωής, που προορίζεται να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον βαθμό εξάρτησής σας από τις κινητές συσκευές σας.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Moment είναι ότι μπορείτε να συγχρονίσετε πολλούς χρήστες, για να διαχειριστείτε ολόκληρη την οικογένειά σας. Με την πρώτη ματιά, προσφέρει έλεγχο στα μικρότερα παιδιά, αλλά τους δίνει επίσης έλεγχο.

Για παράδειγμα, εάν κοιτάζετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια του δείπνου ή μιας ταινίας όταν υποτίθεται ότι περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας, οποιοσδήποτε στην ομάδα μπορεί να θέσει περιορισμό στη χρήση της συσκευής.

Αλλά αν τρέχετε σόλο, αυτό είναι καλό, και μπορείτε να δείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο και να αποκλείσετε την πρόσβαση σε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή.

Android | iOS

3. ΧΩΡΟΣ

Παλαιότερα ονομάστηκε BreakFree, το Space αναπτύχθηκε από το μηδέν για να σας βοηθήσει να εξαλείψετε έναν εθισμό στα smartphone. Όλα στην εφαρμογή έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ ζωής και χρήσης του τηλεφώνου.

Όπως πολλές από τις άλλες εφαρμογές, βασίζεται σε μια λειτουργία παρακολούθησης που μετρά πόσο συχνά χρησιμοποιείτε ορισμένες εφαρμογές, ιστότοπους και τη συσκευή σας.

Το Space θα σας δώσει τότε ένα «σκορ εθισμού» που σας δίνει μια απτή βαθμολογία που μπορείτε να εργαστείτε για να βελτιώσετε.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που λατρεύουν να θέτουν προσωπικούς στόχους. Μπορείτε να τραβήξετε για ένα συγκεκριμένο σκορ μειώνοντας ορισμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις – όπως πόσο συχνά ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας.

Γίνεται αυτός ο νέος εθισμός ή εστίαση, όπου ακολουθείτε μια χαμηλότερη βαθμολογία.

Android | iOS

4. Flipd

Το πρώτο πράγμα που διαφέρει σχετικά με το Flipd και τις άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα είναι εξαιρετικά επιθετικό. Κλειδώνει ολόκληρο το τηλέφωνό σας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και ενώ είναι ενεργό δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, χρονικό διάστημα.

Ακόμα και δοκιμάζοντας μια λύση, όπως η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, δεν θα απενεργοποιηθεί το κλείδωμα. Δεν υπάρχει τρόπος να εξαπατήσετε, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό και τρομακτικό.

Παρόμοια με το Moment, μπορείτε να συγχρονίσετε με άλλους χρήστες και να κλειδώσετε τη συσκευή τους από απόσταση και το αντίστροφο.

Είναι υπέροχο για ομάδες που παρατηρούν ένα άλλο μέλος να καθυστερεί όταν πρέπει να εργάζονται. Φυσικά, είναι σίγουρα κάτι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο με άλλα άτομα που εμπιστεύεστε.

Android | iOS

5. Δάσος

Το δάσος είναι αυτή η πραγματικά δροσερή και απίστευτα μοναδική εφαρμογή εστίασης που παρουσιάζει την πρόκληση με πρωτοφανή τρόπο. Κάθε φορά που θέλετε να επικεντρωθείτε σε μια εργασία, ένα συμβάν ή μια στιγμή ζωής, φυτεύετε ένα δέντρο μέσα στην εφαρμογή.

Το δέντρο θα αναπτυχθεί σε πραγματικό χρόνο, συνεχίζοντας να το κάνει όσο μένετε μέσα στο δάσος. Μόλις φύγετε, για να κάνετε κάτι άλλο στο τηλέφωνό σας – απομακρύνοντας αποτελεσματικά την εστίασή σας από ό, τι κάνετε στη ζωή – το δέντρο αρχίζει να πεθαίνει.

Επιπλέον, για την ανάπτυξη του δικού σας ψηφιακού δάσους, η εφαρμογή παρακολουθεί τα στατιστικά χρήσης σας και σας βοηθά να αποφύγετε κακές επιλογές συσκευών και εθιστικές εφαρμογές.

Android | iOS

6. Blacklist

Η μαύρη λίστα έχει μια σημαντική λειτουργία. αποκλείει τους ιστότοπους που αποσπούν την προσοχή για μια συγκεκριμένη περίοδο για να σας αποτρέψουν από την περιήγηση και την αναβολή.

Ουσιαστικά, δημιουργείτε μια μαύρη λίστα ιστότοπων που θέλετε να αποφύγετε και όταν η εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη, δεν μπορείτε να τις επισκεφτείτε. Όλες οι ρυθμίσεις σας συγχρονίζονται μέσω του cloud για χρήση σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του iPad σας.

Μόνο για iOS

7. AppDetox

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το AppDetox προορίζεται να σας βοηθήσει να κάνετε ένα διάλειμμα ή «αποτοξίνωση» από τον εθισμό στο κινητό σας.

Παρακολουθεί ό, τι κάνετε και σας βοηθά να αποφασίσετε τι πρέπει να αποφεύγετε κατά καιρούς. Με αυτόν τον τρόπο, ορίζετε προσωπικούς κανόνες και κάθε φορά που τους παραβιάζετε, η εφαρμογή θα σας υπενθυμίζει να κάνετε ένα διάλειμμα.

Μόνο για Android

8. Mute – Less Screen Time

Προσφέρει πολλά εργαλεία αποκλεισμού και παρακολουθεί ό, τι κάνετε στη συσκευή σας – επιτρέποντάς σας να δείτε πώς ξοδεύετε το χρόνο σας.

Υπερέχει στην παρουσίαση στόχων ή προκλήσεων που έχουν παίξει για να σας βοηθήσουν να σπάσετε τις συνήθειές σας.

Σκεφτείτε τα ως προσωπικά επιτεύγματα – παρόμοια με αυτά που βλέπετε στα βιντεοπαιχνίδια – προσαρμοσμένα μόνο για να βελτιώσετε την εστίαση και την υγεία σας.

Μόνο για iOS

9. Stay on Task

Το Stay on Task δεν παρακολουθεί τι κάνετε, ούτε παρέχει λεπτομερή στατιστικά στοιχεία, στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο απλό. Ενώ είναι ενεργή, η εφαρμογή θα σας ρωτήσει τυχαία εάν εργάζεστε ή έχετε αποσπάσει την προσοχή – έτσι χρησιμοποιεί το σύστημα τιμής.

Η ιδέα είναι ότι σας βοηθά να παραμείνετε εστιασμένοι σε αυτό που χρειάζεστε, ως υπενθύμιση όταν δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας.

Ένας τυχαίος χρονοδιακόπτης διασφαλίζει ότι δεν μπορείτε ποτέ να προβλέψετε πότε η εφαρμογή θα στείλει ένα ερώτημα.

Μόνο για Android

10. QualityTime 

Σε αντίθεση με όλα τα άλλα στη λίστα, το QualityTime παρακολουθεί τη χρήση της συσκευής σας και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

Από αυτές τις πληροφορίες, δημιουργείτε προφίλ χρηστών για την εξάλειψη των περισπασμών. Για παράδειγμα, ένα προφίλ με το όνομα “κάντε ένα διάλειμμα” θα σας επιτρέψει να αποτοξινώσετε και να ελαχιστοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, καθώς και να απορρίψετε τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε αυτόματες απαντήσεις για μηνύματα κειμένου για να αποφύγετε την εστίασή σας μακριά από το τηλέφωνό σας.

Μόνο για Android

Συμπέρασμα
Παρόλο που φαίνεται σίγουρα ανόητο να εγκαταστήσετε μια άλλη εφαρμογή στη συσκευή σας με μοναδική πρόθεση να αποκλείσετε την πρόσβαση σε εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή, βοηθάει.

Εάν βρεθείτε συνεχώς να αποσπάται από ορισμένους ιστότοπους, παιχνίδια ή εφαρμογές για κινητά, αυτά τα εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την εστίασή σας σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό – μακριά από τη συσκευή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 καλύτερες εφαρμογές stretching του 2020

Πώς να επιδιορθώσετε προβλήματα 4G στο Android