in

Το Android 15 σου «λέει» πόσο καιρό θα διατηρηθεί ο αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου σας

Το Android 15 θα μπορούσε να συνοδεύεται από μια έξυπνη νέα λειτουργία που μπορεί να ελέγξει την υγεία του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου σας, προειδοποιώντας έτσι για τον κίνδυνο απώλειας αρχείων ή εξαντλήσεως του χρησιμοποιήσιμου χώρου όταν το χρειάζεστε περισσότερο.
  • Η λειτουργία ονομάζεται Διαγνωστικά συσκευής, όπως εντοπίστηκε από το Android Authority στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του Android 15, και παρέχει στους χρήστες μια ποσοστιαία ανάγνωση του πόσου του εσωτερικού σας αποθηκευτικού χώρου εξακολουθεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Γιατί λοιπόν χρειάζεστε μια τέτοια δυνατότητα; Λοιπόν, παρά τις τιμές στον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, πολλά τηλέφωνα χάνουν ένα μέρος αυτού από το λειτουργικό σύστημα και τις εγγενείς εφαρμογές και, στη συνέχεια, υπερωρίες που χρησιμοποιούν τα smartphone γενικής αποθήκευσης flash (UFS), που επιλέγονται για την ταχύτητά του, το μικρό μέγεθος και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. μπορεί να προκαλέσει την υποβάθμισή του με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η υποβάθμιση οφείλεται στη λήψη μυγών, στην αποθήκευση φωτογραφιών και στη μεταφορά μυγών εμπρός και πίσω.
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μορφές αποθήκευσης, χάνοντας τελικά δεδομένα ή γίνονται εντελώς δυσανάγνωστα, με αποτέλεσμα να χάνεται οτιδήποτε δεν έχει δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν εργαλεία για τον έλεγχο της κατάστασης του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης του τηλεφώνου σας, όπως ορισμένα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν για την αξιολόγηση της υγείας της μπαταρίας. Έτσι, χωρίς προειδοποίηση, ο αποθηκευτικός σας χώρος θα μπορούσε να αποτύχει και θα μπορούσατε να χάσετε πολύτιμα δεδομένα για τα οποία δεν υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας.
Ωστόσο, το Device Diagnostics θα μπορούσε να παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες υγείας της μπαταρίας και του χώρου αποθήκευσης στο ίδιο μέρος, καθιστώντας ευκολότερη την παρακολούθηση εξαρτημάτων που είναι πιο επιρρεπή σε υποβάθμιση με την πάροδο του χρόνου. Θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει τη δυνατότητα δοκιμής της λειτουργίας της οθόνης και της οθόνης αφής του τηλεφώνου σας για να δείτε εάν εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πότε θα μεταφέρετε τα αρχεία σας σε άλλη επιλογή αποθήκευσης ή πότε θα μεταβείτε σε μια νεότερη συσκευή.
Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το Device Diagnostics βρίσκεται στην έκδοση beta του Android 15, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κυκλοφορήσει στην πλήρη έκδοση, η οποία προβλέπουμε ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου με περισσότερες πληροφορίες που είναι πιθανό να αποκαλυφθούν στο επερχόμενο Google I/ O 2024 εκδήλωση στις 14 Μαΐου. Επιπλέον, εάν γίνει μέρος της πλήρους κυκλοφορίας του Android 15, το Device Diagnostics μπορεί να είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές Google Pixel. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μοιράζονται όλες οι συσκευές Android τις σχετικές πληροφορίες με το λειτουργικό σύστημα Android. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να παρέχει ακριβείς πληροφορίες διάρκειας ζωής αποθήκευσης ή να τις υποστηρίξει καθόλου.
Αφού ακολούθησα τις οδηγίες από το Android Police, κατέβασα την εφαρμογή Activity Launcher στο Google Pixel 7 Pro με Android 15, μπορούσα να έχω πρόσβαση στα διαγνωστικά της συσκευής χωρίς να χρειάζεται να κάνω root το τηλέφωνό μου.
Από εδώ θα μπορούσα να δω την υγεία των στοιχείων του Pixel μου και θα μπορούσα να επιβεβαιώσω ότι το τηλέφωνό μου διατηρεί το 98% του αποθηκευτικού χώρου των 128 GB. Μπόρεσα επίσης να ελέγξω την κατάσταση της μπαταρίας μου με μια λεπτομερή ανάλυση της χωρητικότητάς της, του αριθμού κύκλων και της ημερομηνίας κατασκευής της. Επομένως, μια τέτοια δυνατότητα θα μπορούσε να είναι αρκετά βολική για άτομα που θέλουν ένα επιπλέον επίπεδο γνώσης για την υγεία του τηλεφώνου τους και δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε αντίγραφα ασφαλείας που βασίζονται σε σύννεφο. Διατήρηση αναμνήσεων Αν και δεν μπορούν όλα τα τηλέφωνα να υποστηρίζουν τη λειτουργία Διαγνωστικά συσκευής, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να αποτρέψετε την απώλεια σημαντικών αρχείων και τηλεφώνων αυτήν τη στιγμή. Το πρώτο είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας σε άλλη συσκευή ή να χρησιμοποιήσετε το χώρο αποθήκευσης στο cloud. Το δεύτερο είναι να εκτελέσετε συντήρηση απόδοσης στη συσκευή σας διαγράφοντας περιττά έγγραφα και διπλότυπα και αφαιρώντας εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή που δεν υποστηρίζονται.
Μπορείτε επίσης να διαγράψετε την κρυφή μνήμη και τα δεδομένα των περισσότερων εφαρμογών στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να απαιτήσει να συνδεθείτε ξανά σε αυτές τις εφαρμογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να αποθηκεύσετε ένα ηχητικό μήνυμα ως φωνητικό υπόμνημα σε iPhone και iPad

Google Keep – Οι υπενθυμίσεις θα εμφανίζονται σύντομα επίσης στο Tasks και στο Ημερολόγιο