in

Τα 10 κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε με το smartphone σας

Είτε αυτό είναι το πρώτο σας smartphone είτε είστε έμπειρος χρήστης smartphone, τα παρακάτω θέματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε περισσότερο το νέο σας τηλέφωνο.

 

1. Τρόπος μεταφοράς επαφών και πολυμέσων

Βρείτε τον ευκολότερο τρόπο για να μετακινήσετε τις βραβευμένες φωτογραφίες, τα βίντεο, τις επαφές και τα αρχεία σας στο Κέντρο Μεταφοράς Περιεχομένου.

Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα του παλιού και του νέου τηλεφώνου σας για να δείτε τα προτεινόμενα βήματα για τη μεταφορά του περιεχομένου σας.

 

2. Ενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας

Η ενεργοποίηση του νέου σας smartphone είναι ένα απαραίτητο βήμα για να ξεκινήσετε. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία ενεργοποίησης είναι απλή και απρόσκοπτη:

Απενεργοποιήστε το παλιό σας τηλέφωνο πριν το ενεργοποιήσετε και ενεργοποιήσετε το νέο σας τηλέφωνο.
Φορτίστε πλήρως το νέο σας τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ενεργοποίησης.
Προσδιορίστε εάν το νέο σας τηλέφωνο απαιτεί κάρτα SIM. Η κάρτα SIM μπορεί να είναι ήδη εγκατεστημένη ή μπορεί να χρειαστεί να την τοποθετήσετε στη θήκη της κάρτας SIM στο νέο σας τηλέφωνο. Για οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση μιας κάρτας SIM, επισκεφτείτε τον Interactive Simulator του τηλεφώνου σας.
Ακολουθήστε τις οδηγίες ενεργοποίησης που συνοδεύουν το νέο σας τηλέφωνο.
Χρησιμοποιήστε το Verizon Cloud για να επαναφέρετε επαφές και πολυμέσα στο νέο σας τηλέφωνο.

 

3. Προστατέψτε το απόρρητο και το τηλέφωνό σας

Λάβετε μέτρα για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ασφαλές και ασφαλές.

Αποτρέψτε τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του τηλεφώνου σας ρυθμίζοντας την ασφάλεια της οθόνης κλειδώματος. Μπορείτε να επιλέξετε να ζητήσετε PIN, κωδικό πρόσβασης ή μοτίβο για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Ορισμένες συσκευές προσφέρουν ακόμη και ασφάλεια δακτυλικών αποτυπωμάτων. Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας της οθόνης κλειδώματος, επισκεφτείτε τον Διαδραστικό προσομοιωτή του τηλεφώνου σας.
Ρυθμίστε μια διαδικασία ανάκτησης συσκευής στη σελίδα Πώς να βρείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας. 10 λεπτά προετοιμασίας θα μπορούσαν να κάνουν τεράστια διαφορά αν χαθεί ή κλαπεί ποτέ το τηλέφωνό σας.
Αποφύγετε ένα κατεστραμμένο τηλέφωνο και ραγισμένη οθόνη προσθέτοντας θήκη και προστατευτικό οθόνης. Δείτε ποιες θήκες και αξεσουάρ προστασίας είναι διαθέσιμα για το smartphone σας.
Λάβετε προστασία της συσκευής σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας χαθεί, κλαπεί, καταστραφεί ή γίνει ελαττωματικό. Συνιστούμε το Verizon Mobile Protect, την πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία προστασίας για τη συσκευή σας.

 

4. Συνδέστε τους λογαριασμούς email σας

Ετοιμαστείτε να διαβάσετε και να στείλετε email από το νέο σας smartphone. Μπορεί να συγχρονιστεί με πολλούς λογαριασμούς email που βασίζονται στο web, συμπεριλαμβανομένων των Gmail®, Outlook®, Yahoo!® Mail και AOL® Mail. Η ρύθμιση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να πατήσετε την εφαρμογή email του τηλεφώνου σας και να εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Σημείωση: Η ρύθμιση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τηλέφωνο και το πρόγραμμα-πελάτη email. Οι εφαρμογές email συχνά περιέχουν ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να επιλέγετε πόσο συχνά θα προωθούνται νέα email στο τηλέφωνό σας και πώς θα ειδοποιηθείτε όταν φθάνει ένα νέο email. Για οδηγίες σχετικά με τη ρύθμιση email, επισκεφτείτε τον Interactive Simulator του τηλεφώνου σας.

 

5. Λήψη εφαρμογών

Τι μπορείτε να κάνετε με το νέο σας smartphone; Με τόσες πολλές εφαρμογές για να διαλέξετε, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Αυξήστε την παραγωγικότητά σας, βελτιώστε την υγεία σας, παρακολουθήστε τις καθημερινές εργασίες, παίξτε παιχνίδια και πολλά άλλα.

Μπορείτε να αναζητήσετε, να περιηγηθείτε, να ελέγξετε, να αγοράσετε και να κατεβάσετε εφαρμογές μεταβαίνοντας στο κατάστημα εφαρμογών στη συσκευή σας:

Google Play™ Store σε τηλέφωνα Android
Apple® App Store® στο iPhone
Microsoft Store σε τηλέφωνα με Windows
BlackBerry® World® σε τηλέφωνα BlackBerry

 

6. Κατανοήστε τη χρήση δεδομένων

Το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί δεδομένα όταν κάνετε πράγματα όπως περιήγηση στον Ιστό, ροή μουσικής, αναπαραγωγή βίντεο και αποστολή email εν κινήσει. Διαφορετικές εφαρμογές και δραστηριότητες θα χρησιμοποιούν διαφορετικές ποσότητες δεδομένων.

Εάν διαθέτετε ένα πρόγραμμα απεριόριστων δεδομένων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παρακολούθηση της χρήσης των δεδομένων σας και τη διατήρησή τους εντός μηνιαίου ορίου.

Διαφορετικά, μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας στη σελίδα Η χρήση μου και να ορίσετε ειδοποιήσεις χρήσης στο My Verizon και στη νέα σας συσκευή με την εφαρμογή My Verizon.

Για να διατηρήσετε τη χρήση των δεδομένων σας:

Συνδεθείτε σε Wi-Fi για βαριές δραστηριότητες δεδομένων, όπως ροή μουσικής ή βίντεο.
Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις που σας ειδοποιούν να μεταβείτε σε Wi-Fi εάν επιχειρείτε βαριές δραστηριότητες δεδομένων.

 

7. Ρυθμίστε το HD Voice

Το HD Voice παρέχει κλήσεις ήχου και βίντεο με φυσικό ήχο που είναι τόσο απλή όσο η πραγματοποίηση μιας κλήσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση δεδομένων 4G LTE ενώ βρίσκεστε σε τηλεφωνική κλήση και να πραγματοποιείτε μια κλήση συνδιάσκεψης με έως και έξι άτομα.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το HD Voice στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας (μπορεί να ονομάζεται Σύνθετες κλήσεις στις Ρυθμίσεις σας) ή από τη σελίδα Υπηρεσίες και προνόμια στο My Verizon.

 

8. Συνδυάστε με ένα αξεσουάρ Bluetooth

Το Bluetooth είναι μια τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης που σας επιτρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με άλλες ασύρματες συσκευές, όπως ακουστικά, ηχεία, ακουστικά, ζώνες γυμναστικής και ακόμη και άλλα τηλέφωνα.

Για σύζευξη με συσκευή Bluetooth:

Στις Ρυθμίσεις, ενεργοποιήστε το Bluetooth του τηλεφώνου σας για σάρωση για συσκευές.
Βεβαιωθείτε ότι η άλλη συσκευή Bluetooth βρίσκεται σε λειτουργία Discover.
Επιλέξτε το κατάλληλο αξεσουάρ Bluetooth από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών.
Εισαγάγετε τον αριθμό PIN σας, εάν σας ζητηθεί.
Σημείωση: Τα κοινά PIN που ορίζονται από τον κατασκευαστή είναι 0000 και 1234.

 

9. Μεγιστοποιήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Τα περισσότερα smartphone τροφοδοτούνται από μια επαναφορτιζόμενη, τυπική μπαταρία Li-Ion. Με την κατάλληλη φροντίδα και προσαρμόζοντας μερικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, μπορείτε εύκολα να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των φορτίσεων. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Διατηρήστε την μπαταρία σας δροσερή. Φορτίστε την μπαταρία σας χρησιμοποιώντας τον έξυπνο φορτιστή που συνοδεύει το τηλέφωνό σας. Προσαρμόστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας στο χαμηλότερο επίπεδο άνεσης. Απενεργοποιήστε τις λειτουργίες εξάντλησης της μπαταρίας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, όπως Wi-Fi, Bluetooth, GPS και ζωντανές ταπετσαρίες. Κλείστε τις εφαρμογές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε για να μην εκτελούνται στο παρασκήνιο.

 

10. Εξερευνήστε πρόσθετους πόρους και εργαλεία υποστήριξης

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με το νέο σας smartphone; Υπάρχουν πρόσθετοι πόροι και εργαλεία ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Αρχική σελίδα υποστήριξης
Διαδραστικοί προσομοιωτές
Βοηθός αντιμετώπισης προβλημάτων
Φόρουμ κοινότητας
Η εφαρμογή My Verizon για smartphone και tablet με Android ή iOS

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς προστατεύεις το iPhone σου από κλοπή, ενεργοποιώντας το Stolen Device Protection του iOS

Μάθετε πού τραβήχτηκε μια φωτογραφία