in

sadsad omgomg

Κάτοχοι iPhone συσκευών – «Δεν θα μπορέσουν ποτέ να αλλάξουν την μπαταρία μόνοι τους»

Η Apple ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει και στο παρελθόν, η νέα νομοθεσία της ΕΕ απαιτεί από όλους τους κατασκευαστές να διαθέσουν συσκευές στις οποίες θα μπορεί να γίνει εύκολη αντικατάσταση των μπαταριών σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα νομοθεσία ισχύει για όλες τις μπαταρίες, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βιομηχανικές μπαταρίες, ηλεκτρικά ποδήλατα, e scooters και φυσικά τα smartphones.

Δεν σημαίνει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί όπως το έχει φανταστεί ο απλός χρήστης, να βγάζει δηλαδή το back panel της συσκευής και να έχει άμεση πρόσβαση στη μπαταρία του smartphone.

O ίδιος ο Senior Vice President του τμήματος Hardware Engineering της Apple, John Ternus έκανε ορισμένες δηλώσεις που δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Apple προς τα εμπρός. Ο Ternus παραχώρησε συνέντευξη σε ένα γερμανικό κανάλι του Youtube και έδειξε ξεκάθαρα τα σχέδια της Apple.

Υπάρχει έντονη αντίθεση μεταξύ του durable χαρακτήρα της συσκευής και αυτού που αποκαλούμε τη δυνατότητα επισκευής του. Μπορείς να κάνεις ένα εξάρτημα εύκολο στη συντήρηση αποσπώντας το από το εσωτερικό τμήμα του smartphone και καθιστώντας το αφαιρούμενο, ωστόσο αυτό δημιουργεί ένα πιθανό σημείο αστοχίας, επισημαίνει.

  • Στη συνέντευξη επίσης καλύπτει και την εξαίρεση της νέας νομοθεσίας της ΕΕ όσον αφορά τις μπαταρίες των συσκευών. Η νομοθεσία εξαιρεί από τις προβλέψεις μπαταρίες οι οποίες χρησιμοποιούνται σε συσκευές που περνάν μεγάλο μέρος της λειτουργίας τους σε περιβάλλοντα με πιτσιλιές νερού, ή υπόκεινται σε βύθιση στο νερό.

Συγκεκριμένα λέει: Τα iPhones μας έχουν IP68 πιστοποίηση και παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή στο νερό. Λατρεύουμε να μαθαίνουμε συνεχώς για χρήστες που έριξαν το smartphone τους στο νερό, χρειάστηκαν δυο ημέρες να το βγάλουν από αυτό και αυτό συνεχίζει να δουλεύει. Για να πάρουμε αυτό το το επίπεδο αντοχής στο νερό, χρησιμοποιήθηκαν πολλά στεγανωτικά υλικά υψηλής τεχνολογίας για να κάνουν τα πάντα αδιάβροχα. Αλλά φυσικά, κάτι τέτοιο κάνει τη διαδικασία του ανοίγματος της συσκευής λίγο πιο δύσκολη. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε μια ισορροπία (μεταξύ δυνατότητας επισκευής δηλαδή και αντοχής στο νερό).

Από όλα αυτά κατανοούμε δηλαδή ότι η εστίαση της Apple είναι περισσότερο στο Self Repair Program και όχι στο ριζικό ανασχεδιασμό του iPhone ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας της ΕΕ. Άλλωστε η Apple ήδη φαίνεται να καλύπτει τις απαιτήσεις.

Μια μπαταρία θα θεωρείται αφαιρούμενη από τον τελικό χρήστη, όταν μπορεί να αφαιρεθεί με τη χρήση διαθέσιμων εργαλείων, χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων εργαλείων, εκτός και αν αυτά παρέχονται δωρεάν, τονίζει ο νόμος.

Το δανεικό repair kit του iPhone του Apple Self Repair Program είναι οριακά γελοίο όπως αναφέρει το appleinsider. Περιλαμβάνει δυο μεγάλες βαλίτσες, σχεδόν 80 κιλά με ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που δεν χρειάζονται. Ακόμη και όταν οι μπαταρίες ήταν πιο δύσκολο να αντικατασταθούν, η αλλαγή σε ένα κοντινό κατάστημα ήταν πολύ πιο εύκολη και συμφέρουσα και από άποψη κόπου και άποψη κόστους. Και η Apple το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

H Amouranth δεν είναι η 2η πιο δημοφιλής streamer του Twitch – Ποια πήρε τη θέση της;

Είναι αλήθεια – Πλέον μπορείς να στέλνεις ολόκληρους φακέλους με το Nearby Share στο Android