in , ,

Η Apple φαίνεται πως βρήκε έναν τρόπο να φράξει τη νέα εφαρμογή iMessage του Android

Φαίνεται ότι το Beeper Mini, μια εύκολη λύση για το iMessage στο Android, απλά ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό — ή τουλάχιστον μια εφήμερη ονειροπολία. Την Παρασκευή, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την εκκίνησή του, η εφαρμογή άρχισε να αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα, με τους χρήστες να μην μπορούν ξαφνικά να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα με μπλε φυσαλίδες. Τα προβλήματα επιδείνωναν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αναφορές να επικεντρώνονται στο subreddit του Beeper. Πολλοί άνθρωποι στο The Verge δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους με το Beeper Mini μέχρι την Παρασκευή απόγευμα, μια σαφής ένδειξη ότι η Apple έχει φροντίσει να κλείσει ό,τι επιτρέπει στην εφαρμογή να λειτουργεί αρχικά.

Το Beeper Mini αποτέλεσε το αποτέλεσμα μιας συνολικής προσπάθειας ανάπτυξης του πρωτοκόλλου μηνυμάτων της Apple. Ένας 16χρονος μαθητής κατάφερε να το πετύχει επιτυχώς και για κάποιο διάστημα όλα λειτουργούσαν άψογα. Αυτή η προσπάθεια έγινε η βάση για τη νέα εφαρμογή, η οποία απαιτεί μια συνδρομή $2 / μήνα. Εδώ είναι τι έγραψε ο συνάδελφός μου, ο Jake, πριν από μερικές ημέρες:

Οι προγραμματιστές του κατάφεραν να καταχωρίσουν έναν αριθμό τηλεφώνου στο iMessage, να στέλνουν μηνύματα απευθείας στους διακομιστές της Apple και να λαμβάνουν τα μηνύματα πίσω στο τηλέφωνό σας εντός της εφαρμογής. Ήταν ένα περίπλοκο διαδικασία που περιλάμβανε τον αποδιαρθρωτισμό της αλυσίδας μηνυμάτων της Apple από την αρχή ως το τέλος. Η ομάδα του Beeper έπρεπε να εντοπίσει πού να στείλει τα μηνύματα, πώς θα έπρεπε να είναι τα μηνύματα και πώς να τα ανακτήσει από το νέφος. Όπως ανέφερε ο Migicovsky, το πιο δύσκολο μέρος ήταν να αποκρυπτογραφήσουν ουσιαστικά το λουκέτο της Apple σε ολόκληρο το σύστημα: μια έλεγχος για να δει εάν τη συνδεδεμένη συσκευή είναι γνήσιο προϊόν της Apple.

Ο Quinn Nelson, από το Snazzy Labs, έκανε επίσης ένα εξαιρετικό βίντεο που καλύπτει τεχνικές λεπτομέρειες. Η πίστη — ή θα έλεγα το αισιόδοξο προσδόκιμο — μεταξύ των προγραμματιστών και των χρηστών του Beeper ήταν ότι θα ήταν τόσο δύσκολο για την Apple να φράξει την εφαρμογή Android που η διαδικασία δεν θα άξιζε τον κόπο. Φαίνεται όμως ότι ήταν πιο εύκολο από ό,τι περίμενε ο καθένας.

Αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στα σχέδια της Beeper· η εταιρεία ελπίζει να εξελίξει το Beeper Mini σε μια εφαρμογή ενιαίας αλληλογραφίας που θα ενσωματώσει τελικά το RCS και τα SMS.

Σε απάντησή του, ο CEO της Beeper, Eric Migicovsky, δεν αρνήθηκε ότι η Apple εμπόδισε με επιτυχία το Beeper Mini. “Αν πρόκειται για την Apple, τότε πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ερώτημα είναι… αν η Apple πραγματικά νοιάζεται για την απορρήτου και ασφάλεια των δικών της χρηστών iPhone, γιατί θα διακόψουν έναν υπηρεσία που επιτρέπει στους δικούς τους χρήστες να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα τώρα σε χρήστες Android, αντί να χρησιμοποιούν μη ασφαλή SMS; Με την ανακοίνωσή τους για την υποστήριξη RCS, είναι φανερό ότι η Apple γνωρίζει ότι έχει μια τεράστια κενή περιοχή εδώ. Το Beeper Mini είναι εδώ σήμερα και λειτουργεί τέλεια. Γιατί να αναγκάσουν τους χρήστες iPhone να επιστρέψουν στην αποστολή μη κρυπτογραφημένων SMS όταν συνομιλούν με φίλους στο Android;”

Προηγούμενες προσπάθειες να λειτουργήσει το iMessage στο Android — όπως η αρχική εφαρμογή της Beeper — περιλάμβαναν πολύπλοκα συστήματα με απομακρυσμένους Mac συνδεδεμένους στο Apple ID ενός χρήστη. Το Nothing, η startup του συνιδρυτή της OnePlus, Carl Pei, πρόσφατα προσπάθησε να φέρει το iMessage στο τελευταίο της τηλέφωνο, αλλά αυτό το σχέδιο ακυρώθηκε γρήγορα λόγω προβλημάτων ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η προσέγγιση του Beeper Mini, η οποία επικοινωνούσε πραγματικά με τους δικούς της διακομιστές της Apple, ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές προσπάθειες. Αλλά εκτός εάν η εταιρεία βρει κάποιον τρόπο να παρακάμψει το φράγμα της Apple, θα πάει να γίνει μια πολύ περαστική προσπάθεια.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η τεχνολογία Edge Copilot της Microsoft δεν μπορεί πραγματικά να συνοψίσει κάθε βίντεο στο YouTube.

Δεν θα υπάρξει μικρό Chevy Bolt EV στην Ultium πλατφόρμα της GM!