in , ,

Η λειτουργία Catch Up του Slack είναι σαν το Tinder για τα επαγγελματικά σας μηνύματα

Το Slack προσθέτει μια νέα λειτουργία στην κινητή εφαρμογή του, σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε λίγο πιο γρήγορα όλα τα μη αναγνωσμένα σας. Ονομάζεται Catch Up, και ο μόνος τρόπος που μπορώ να το περιγράψω είναι ως το Tinder για τα επαγγελματικά σας μηνύματα. Όταν πατάτε στο Catch Up στην κορυφή της αρχικής οθόνης της εφαρμογής, θα σας εμφανίζει ένα κανάλι ή προσωπικό μήνυμα τη φορά. Σύρετε αριστερά για να το επισημάνετε ως διαβασμένο, δεξιά για να το αφήσετε ως μη αναγνωσμένο.

Το Catch Up ανταποκρίνεται σε δύο πράγματα που, σύμφωνα με τον Akshay Bakshi, διευθυντή προϊόντος στο Slack, η εταιρεία παρατηρεί συχνά. Πρώτον, υπάρχει απλώς πολλή δραστηριότητα στο Slack, και το να ανοίγετε κάθε κανάλι ένα προς ένα για να ελέγξετε και να το επισημάνετε ως διαβασμένο στην πλευρική στήλη είναι χρονοβόρο. Δεύτερον, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους ως συσκευή για την ταξινόμηση των εργασιών τους στο Slack. “Πριν φτάσουν στο γραφείο τους το πρωί, ή όταν είναι μακριά από το γραφείο τους, ή ίσως κατά τη διάρκεια του γεύματος – μια συνεδρία 30 δευτερολέπτων, πολύ γρήγορη, απλά προσπαθώντας να πιάσεις τα πάντα. Έπειτα, τα πράγματα που θέλουν να επιστρέψουν στον υπολογιστή τους, τα αφήνουν για αργότερα.” Ο προσεγγιστικός τρόπος του swipe, λέει, είναι μια προσπάθεια να καθιστά τη διαδικασία αισθητικά ευχάριστη και εύκολη, όχι σαν το να ελέγχετε τα email σας ή να κάνετε κύλιση μέσα από ένα ακόμη τροφοδοτικό.

Το Slack προσπαθεί διαρκώς να βρει τον τρόπο να είναι πιο ισχυρό, πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά, και το κέντρο όλων όσων κάνετε εσείς και η εταιρεία σας, χωρίς να καθίσταται η εφαρμογή τόσο φουσκωμένη και περίπλοκη ώστε να γίνεται βαρετή. Τους τελευταίους μήνες, το Slack έχει πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές – συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδόν πλήρους ανασχεδιασμού της εφαρμογής – προσπαθώντας να σας παρέχει τρόπους για να οργανώνετε και να ταξινομείτε όλα τα πράγματά σας.

Το Catch Up στην πραγματικότητα παραβλέπει τη σημαντική αυτή οργάνωση. Είναι σαν να επιστρέφει στον τρόπο που το Slack ήταν παλιότερα: μια πλευρική στήλη γεμάτη πράγματα, όλα είτε διαβασμένα είτε μη διαβασμένα. Όταν περιηγείστε μέσα από το Catch Up, το Slack δεν τοποθετεί τα δεξιά σας στην ενότητα “Αργότερα” που θέλει να χρησιμοποιήσετε ως λίστα εργασιών που πρέπει να κάνετε· απλώς αφήνει τα πράγματα ως μη διαβασμένα. (Μπορείτε να κρατήσετε πατημένη μια κάρτα και να την αποθηκεύσετε για αργότερα, αλλά αυτό είναι σκόπιμα κρυμμένο.) Ίσως δεν είναι ο Επίσημος Τρόπος που θέλει η εταιρεία να χρησιμοποιείτε το Slack, αλλά όπως λέει ο Ethan Eismann, ο Ανώτατος Σύμβουλος Σχεδιασμού του Slack, αυτό είναι εντάξει. “Το ωραίο με τα διαβασμένα / μη διαβασμένα είναι ότι είναι κάπως μια έξοδος ασφαλείας”, λέει. “Αν δεν είμαι έτοιμος να πάρω μια απόφαση… μη διαβασμένο. Είναι εύκολο.”

Ο Bakshi λέει ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει με το Catch Up, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει στη σύνοψη και οργάνωση των καρτών για να σας βοηθήσει να λαμβάνετε αποφάσεις ακόμη πιο γρήγορα. Αυτή τη στιγμή, παρατηρεί τον τρόπο οργάνωσης των δικών σας καναλιών και συνομιλιών για να καταλάβει ποια νοιάζεστε περισσότερο, αλλά λέει ότι υπάρχουν περισσότερο εξελιγμένοι τρόποι προσέγγισης του συστήματος με την πάροδο του χρόνου.

Το Catch Up ξεκινά σήμερα για τους μη πληρωτικούς χρήστες του Slack σε iOS και Android, και το Slack λέει ότι θα διατεθεί σύντομα στους πληρωτικούς χρήστες. Θα έρθει επίσης στο iPad, αλλά με ελαφρώς διαφορετική μορφή. Ο Eismann λέει ότι δεν φαντάζεται να έρχεται στην επιφάνεια εργασίας του Slack ένα εργαλείο σαν το card-swiping σύντομα, αλλά πιστεύει ότι υπάρχει αρκετή ευκαιρία για περισσότερη ταξινόμηση και οργάνωση στον υπολογιστή σας. “Η ιδέα να σας προσφέρει μια πιο εστιασμένη λειτουργία στον υπολογιστή είναι μια ιδέα που έχουμε δοκιμάσει,” λέει. “Αν ήμουν στοίχημα, θα έλεγα ότι θα αρχίσουμε να επιτυγχάνουμε μια πιο εστιασμένη εμπειρία στο Slack μέσα στο επόμενο έτος.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου (FTC) απαγορεύει σε μεγάλο προμηθευτή δεδομένων να πωλεί λεπτομέρειες παρακολούθησης τοποθεσίας

CES 2024: Ένα διαγνωστικό κέντρο υγείας που χωράει στη παλάμη σας