in

Γιατί η Samsung χρειάζεται την Apple για να επικυρώσει τα αναδιπλούμενα smartphone

Τα τελευταία χρόνια, πολλά αναδιπλούμενα σχέδια έχουν στόχο να κατακτήσουν ένα σημαντικό μέρος της αγοράς κινητών τηλεφώνων σε αυτήν την κατηγορία. Ωστόσο, παρά τις δυνατότητές τους, το μερίδιο αγοράς των αναδιπλούμενων παρέμεινε χαμηλότερο μονοψήφιο σε σύγκριση με τα μη αναδιπλούμενα σχέδια.

Η δεσπόζουσα θέση της Apple στη βιομηχανία των smartphone, ειδικά στην κατηγορία high-end όπου ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει ακόμη αποτολμήσει στον αναδιπλούμενο χώρο, αποδίδεται εν μέρει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πτυσσόμενα τηλέφωνα για να αποκτήσουν ευρεία υιοθέτηση από τους καταναλωτές.

Τα πρώιμα αναδιπλούμενα gadget ήταν περισσότερο ένα τέχνασμα παρά μια ελκυστική επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους και είχαν υψηλή premium τιμή.

Τώρα, η βιομηχανία μπορεί να έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής με την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Flip5 και Z Fold5 στην εκδήλωση Galaxy Unpacked της περασμένης εβδομάδας στη Σεούλ της Κορέας και τη διαθεσιμότητα άλλων σταθερών προϊόντων όπως το Google Pixel Fold.

Νέο σχέδιο μεντεσέδων
Συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές των νέων smartphone Samsung Galaxy είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, επομένως δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με τις ταχύτητες και τις τροφοδοσίες. Πολυάριθμες κριτικές θα είναι αναμφίβολα διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό που ξεχωρίζει αυτά τα νέα πτυσσόμενα είναι η ενημερωμένη σχεδίαση του μεντεσέ – μια κρίσιμη αδυναμία στα μοντέλα παλαιού τύπου – και η οθόνη. Αυτές οι εξελίξεις μετατρέπουν τις συσκευές σε κομψά, επίπεδα έξυπνα gadget, που δεν μοιάζουν πλέον με ογκώδη smartphone που είναι δύσκολο να τα αποθηκεύσετε σε μια τσέπη.

Παρακολουθήστε αυτές τις επαναλήψεις για να αυξήσετε την απήχηση των καταναλωτών, ειδικά για επιχειρηματίες που αγοράζουν συσκευές premium.

Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη
Οι πτυσσόμενες συσκευές προσφέρουν πολλά οφέλη στους χρήστες, κυρίως μέσω της ικανότητάς τους να εκμεταλλεύονται πολλαπλές οθόνες, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία χρήστη. Ιδιαίτερα για όσους αναζητούν γνήσιες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών, η ευκολία του να ανοίγουν πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα είναι ένα βασικό σημείο πώλησης αυτών των gadget.

Η χρήση των δυνατοτήτων αυτών των συσκευών έχει γίνει πολύ πιο απλή, χάρη στις βελτιωμένες διεπαφές χρήστη και τις βελτιωμένες εμπειρίες που υποστηρίζονται από προηγμένες λειτουργίες AI που εκτελούνται στους νέους και ισχυρούς επεξεργαστές Qualcomm που είναι ενσωματωμένοι σε αυτές τις συσκευές.

Αυτή η απρόσκοπτη ενσωμάτωση τεχνολογίας αιχμής διευκολύνει την ενσωματωμένη βοήθεια, καθιστώντας την καμπύλη μάθησης πολύ λιγότερο επίπονη για τους χρήστες.

Προκλήσεις της Αγοράς
Η πρόκληση του μεριδίου αγοράς για αυτά τα gadget έγκειται στις κορυφαίες τιμές τους, που συχνά ξεπερνούν τα 1.700 $. Ωστόσο, η επικρατούσα τάση αγοράς τηλεφώνων άνω των 1.000 δολαρίων, ακόμη κι αν αποξενώνει τους αγοραστές που γνωρίζουν το κόστος, υποδηλώνει μια αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Λόγω αυτών των παραγόντων, αυτή η γενιά συσκευών έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση για ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών από τους προκατόχους της. Ο παράγοντας προσιτότητας έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά, καθιστώντας τα πιο προσιτά σε μια μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά.

Μπορεί η Samsung να αλλάξει την αγορά μόνη της;
Έχοντας αυτό κατά νου, δεν πιστεύω ότι τα πτυσσόμενα θα αμφισβητήσουν την υπεροχή του τυπικού, επίπεδου, high-end smartphone. Κατά την εκτίμησή μου, δεν είναι η ιδανική επιλογή για όλους τους χρήστες.

Ωστόσο, μπορεί να βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου το ένα τέταρτο της συνολικής αγοράς θα ενδιαφέρεται αρκετά για αυτά τα gadget, ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για τα πλεονεκτήματα ενός «αναδιπλούμενου και ευέλικτου» σχεδιασμού.

Δεδομένης της προτίμησης για premium τηλεφωνικές συσκευές και την ικανότητα των παρόχων να κάνουν την αγορά λιγότερο επώδυνη μέσω προγραμμάτων επιδότησης πελατών, μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον μερικά χρόνια και ίσως μια ή δύο γενιές αναδιπλούμενων για να επιτευχθεί υψηλότερο μερίδιο αγοράς.

Παρόλα αυτά, υποπτεύομαι ότι θα δούμε σημαντική απορρόφηση πτυσσόμενων συσκευών. Δεδομένου ότι η Samsung κατέχει επί του παρόντος δεσπόζουσα θέση στην αγορά για συσκευές που βασίζονται σε Android, θα πρέπει να διατηρήσει ηγετική θέση στην αγορά των πτυσσόμενων συσκευών.

Η Apple είναι η μπαλαντέρ στην κλήρωση Foldables
Στον γρήγορο κόσμο της τεχνολογίας των smartphone, η καινοτομία είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων εξελίξεων είναι το αναδιπλούμενο smartphone, το οποίο υπόσχεται πολλά, αλλά δεν έχει ακόμη επιτύχει την επικρατούσα αποδοχή.

Η Samsung, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη αναδιπλούμενων συσκευών, χρειάζεται η Apple, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, να ανακοινώσει ένα αναδιπλούμενο smartphone για να νομιμοποιήσει αυτόν τον μοναδικό παράγοντα μορφής για το ευρύτερο κοινό των καταναλωτών.

Ενώ η Apple μπορεί να είναι καθυστερημένη στην κατηγορία των πτυσσόμενων, τα μοντέλα χρήσης που δημιουργεί θα δώσουν τον τόνο της βιομηχανίας.

Ιστορικά, τα λανσαρίσματα προϊόντων της Apple επηρέασαν βαθιά τις τάσεις των καταναλωτών και καθοδήγησαν την κατεύθυνση ολόκληρης της βιομηχανίας. Όταν η Apple εισέλθει στην αγορά των πτυσσόμενων, θα έχει αισθητή επίδραση στη νομιμοποίηση της αγοράς και θα αλλάξει το παιχνίδι.

Η ικανότητα της Apple να προσεγγίζει εκατομμύρια πιστούς πελάτες και να προσελκύει πρωτοφανή την προσοχή των μέσων ενημέρωσης θα έφερε αναμφίβολα την ιδέα των αναδιπλούμενων smartphone στην επικρατούσα τάση.

Μόλις η Apple υιοθετήσει τον παράγοντα αναδιπλούμενης μορφής, οι καταναλωτές που μπορεί να ήταν δύσπιστοι ή διστακτικοί να υιοθετήσουν νέα τεχνολογία θα είναι πιο διατεθειμένοι να εξερευνήσουν τα πιθανά οφέλη και τις λειτουργίες των αναδιπλούμενων συσκευών. Η αντίληψη του «κόλπα» πιθανότατα θα εξαλειφθεί.

Επιπλέον, μια είσοδος της Apple στον χώρο των πτυσσόμενων smartphone θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, μετριάζοντας την αντίληψη ότι τα σχέδια των μεντεσέδων μπορούν εύκολα να υποστούν θραύση ή ζημιά. Η φήμη της Apple για προϊόντα υψηλής ποιότητας και την εξαιρετική εμπειρία χρήστη θα ενσταλάξει εμπιστοσύνη στο μυαλό των πιθανών αγοραστών.

Καθώς τα αναδιπλούμενα smartphone είναι μια σχετικά νέα ιδέα, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την ανθεκτικότητα και τη μακροζωία. Η σφραγίδα έγκρισης της Apple και τα σχολαστικά μέτρα ποιοτικού ελέγχου της θα διαβεβαιώσουν τους καταναλωτές ότι τα αναδιπλούμενα smartphone είναι αξιόπιστα και έτοιμα για καθημερινή χρήση, ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν μια βουτιά σε αυτήν την τεχνολογία αιχμής.

Το πλεονέκτημα του οικοσυστήματος της Apple
Η ενσωμάτωση του οικοσυστήματος θα είναι ένας σημαντικός άνεμος σε περίπτωση που η Apple εισέλθει στην αγορά των πτυσσόμενων smartphone. Η εισαγωγή ενός αναδιπλούμενου smartphone από την Apple θα οδηγούσε σε ένα πιο ισχυρό οικοσύστημα που εκτείνεται πέρα ​​από τα smartphone σε iPad, MacBook και άλλες συσκευές Apple.

Αυτή η ολιστική προσέγγιση θα δημιουργούσε νέες δυνατότητες στους προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους για πτυσσόμενες οθόνες, εμπλουτίζοντας έτσι τη συνολική εμπειρία χρήστη.

Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές θα βρίσκουν προστιθέμενη αξία στον παράγοντα αναδιπλούμενης μορφής και θα είναι πιο πιθανό να τον αγκαλιάσουν.

Folding the Future: Ένα νέο κεφάλαιο στην καινοτομία smartphone
Η Samsung και η Apple έχουν εδώ και καιρό σκληρό ανταγωνισμό, ωθώντας η μια την άλλη να καινοτομήσουν στη βιομηχανία των smartphone.

Η ανακοίνωση της Apple για ένα αναδιπλούμενο smartphone θα ωθήσει τη Samsung να ανανεώσει το παιχνίδι της, οδηγώντας σε ταχύτερες εξελίξεις στην αναδιπλούμενη τεχνολογία, ωφελώντας τους καταναλωτές με συσκευές πλούσιες σε χαρακτηριστικά.

Η είσοδος της Apple στην αγορά των πτυσσόμενων smartphone θα αύξανε τη ζήτηση, προσελκύοντας περισσότερους κατασκευαστές και προγραμματιστές, με αποτέλεσμα ένα ευρύτερο φάσμα πτυσσόμενων συσκευών και εφαρμογών.

Καθώς η αγορά ωριμάζει, το κόστος πιθανότατα θα μειωθεί, καθιστώντας τα αναδιπλούμενα smartphone πιο προσιτά και προσβάσιμα σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η Samsung αξίζει τα εύσημα για το έργο της Yeoman στη δημιουργία συναρπαστικών μοντέλων χρήσης που εκμεταλλεύονται τη δυναμική πολλαπλών οθονών των νέων αναδιπλούμενων σχεδίων της. Η νέα δυνατότητα Flex Window του τηλεφώνου Galaxy Z Flip5 προσφέρει πραγματική άνεση και καινοτομία όταν οι χρήστες το υποστηρίζουν με διάφορους τρόπους.

Το εφέ της Apple στην αναδιπλούμενη επιτυχία της Samsung
Ωστόσο, η εταιρεία πιθανότατα δεν θα λάβει τα εύσημα που της αξίζει όταν η Apple κυκλοφορήσει το πτυσσόμενο σχέδιο της με πιθανώς εξίσου συναρπαστικές δυνατότητες. Αυτή η δυναμική πρέπει να είναι ατελείωτα απογοητευτική για τη Samsung, δεδομένης της ικανότητας της Apple να αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κοινού που αγοράζει τεχνολογία, ακόμη και όταν η Apple καθυστερεί να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ανεξάρτητα από αυτό, η Samsung χρειάζεται η Apple να ανακοινώσει ένα αναδιπλούμενο smartphone για να νομιμοποιήσει αυτόν τον παράγοντα μορφής για το ευρύτερο κοινό των καταναλωτών λόγω του σημαντικού ρόλου της Apple στη διαμόρφωση των τάσεων της αγοράς, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, την ενοποίηση του οικοσυστήματος, την ανταγωνιστική ώθηση και την προώθηση της ανάπτυξης και ωριμότητας της αγοράς.

Ενώ η Samsung βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης πτυσσόμενων συσκευών, η είσοδος της Apple σε αυτό το τμήμα θα ωφελούσε σημαντικά ολόκληρη τη βιομηχανία. Η συμβιωτική σχέση μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στο τοπίο των smartphone και να οδηγήσει την υιοθέτηση αναδιπλούμενων smartphone σε νέα ύψη.

Αν και η Apple είναι απίθανο να ανακοινώσει ένα αναδιπλούμενο σχέδιο φέτος όταν θα ανανεώσει τη σειρά smartphone της τον Σεπτέμβριο, η Samsung μπορεί να το επιθυμούσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Doogee V30T: Ένα στιβαρό αριστούργημα με προειδοποιήσεις από την εταιρεία

Χρησιμοποιώ αυτή την απλή συντόμευση Mac για να ξεκινήσω κάθε εργάσιμη ημέρα