in

sadsad omgomg

Έκτακτο – Αναφορές για σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης σε όλα τα μοντέλα iPhone 15

«Ζεσταίνεται τόσο που σχεδόν δεν μπορώ να το αγγίξω»

Μετά το viral βίντεο που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να σπάσει σε bend test το νέο iPhone 15 Pro Max, τώρα η Apple έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει.

Συγκεκριμένα, ένας καταιγισμός αναφορών σχετικά με περιστατικά υπερθέρμανσης κάνει το γύρο του διαδικτύου. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένο, επηρεάζοντας και τα τέσσερα μοντέλα της iPhone 15 σειράς. Προφανώς, έχει προκαλέσει ανησυχίες τόσο στους πρώτους κατόχους και τους ενδιαφερόμενους, όσο και στους λάτρεις της τεχνολογίας γενικότερα.

Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση υπέρυθρων καμερών κατέγραψαν ανησυχητικές θερμοκρασίες, με ορισμένες συσκευές να φτάνουν μέχρι και τους 46,7°C.

Συνολικά, οι χρήστες έχουν αναφέρει διάφορα σενάρια όπου iPhone 15 παρουσιάζουν υπερβολική θερμοκρασία. Γενικά, είναι σύνηθες για τα smartphones, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, να παρουσιάζουν κάποια αρχική θερμότητα κατά τη διάρκεια της πρώτης εκκίνησης, αφού κατεβάζουν αρχεία από το cloud, εγκαθιστούν εφαρμογές και πραγματοποιούν πολλές ακόμη διεργασίες. Ωστόσο, στην προκειμένη, το ζήτημα φαίνεται πως επεκτείνεται πολύ πέρα από την τυπική αρχική περίοδο χρήσης. Ορισμένοι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι τα τηλέφωνά τους γίνονται υπερβολικά καυτά για να τα κρατήσουν με το χέρι, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται ή κατά τη διάρκεια μη απαιτητικών εργασιών, όπως η περιήγηση στα social media.

Ο Κορεάτης YouTuber BullsLab διεξήγαγε δοκιμές χρησιμοποιώντας μια κάμερα υπερύθρων (FLIR), αποκαλύπτοντας θερμοκρασίες που έφτασαν τους 46,7°C κατά τη διάρκεια απαιτητικών σεναρίων χρήσης, όπως τα benchmarks και τα παιχνίδια. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι άλλοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υπερθέρμανσης ακόμη και κατά τη διάρκεια απλών, καθημερινών δραστηριοτήτων!

Μιλώντας για το θέμα, ο ρεπόρτερ του Android Authority, Aamir Siddiqui, περιέγραψε τη δική του εμπειρία λέγοντας:

Συνέβη κατά τη διάρκεια πολύωρων περιόδων χρήσης, συχνά κατά την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών μηνυμάτων και την παρακολούθηση reels στο Instagram. Το τηλέφωνο ζεσταίνεται στη δεξιά πλευρά, απέναντι από το κάτω μέρος της νησίδας των καμερών. Αυτό συμβαίνει χωρίς gaming, χωρίς να είναι συνδεδεμένο για φόρτιση και σε Wi-Fi, οπότε οι θερμοκρασίες αυτές είναι ανεξήγητες.

Αντίστοιχα, ο ρεπόρτερ του 9to5Mac, Ian Zelbo, περιέγραψε τη δική του εμπειρία λέγοντας:

Το iPhone 15 Pro Max μου ζεσταίνεται τόσο που σχεδόν δεν μπορώ να το αγγίξω ενώ είναι σε ταχεία φόρτιση αυτή τη στιγμή. Νόμιζα ότι ο κόσμος υπερβάλλει, αλλά όχι. Αυτό δεν είναι καλό.

Είναι ενδιαφέρον ότι αν το κρατάω, η αριστερή μεταλλική λωρίδα και λίγο από το πίσω μέρος στην αριστερή πλευρά είναι τα πιο καυτά μέρη με διαφορά… και ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τη θέση της κεντρικής πλακέτας.

Στο 70% ποσοστό μπαταρίας φαίνεται πλέον να έχει κρυώσει αρκετά (εξακολουθεί να είναι ζεστό αλλά αντέχεται στο χέρι). Στο 25 με 60% ήταν μακράν το χειρότερο.

 

Η Apple δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη δήλωση, αφήνοντας τους χρήστες και τους ειδικούς του κλάδου να κάνουν μόνο εικασίες.

Καθώς περισσότερες αναφορές έρχονται όμως στα φώτα της δημοσιότητας, μένει να δούμε αν αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μέσω ενημερώσεων λογισμικού ή αν απαιτείται κάτι πιο σοβαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κι όμως – Η πειρατεία στο video streaming αυξήθηκε

Sony – Τι έγινε τελικά με τους hackers που ισχυρίζονται πως παραβίασαν τα συστήματά της;