in

wowwow loveditlovedit

LG OLED65GX Review • Ουδέτερος σχεδιασμός με υπερσύγχρονο εσωτερικό

Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για τις τηλεοράσεις 4K OLED 10ης γενιάς της LG, οπότε ας ξεκινήσουμε

Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για τις τηλεοράσεις 4K OLED 10ης γενιάς της LG, οπότε ας ξεκινήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Πρώτα απ ‘όλα, σε ακριβά μοντέλα, που περιλαμβάνουν τη σειρά GX, εγκαθίστανται νέοι πίνακες με ελαφρώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά φάσματος – ειδικότερα, με βελτιωμένη εμφάνιση πράσινου. Επίσης, παράγονται στην Κορέα και όχι στην Κίνα. Το πρόγραμμα οδήγησης matrix είναι φυσικά 10-bit.

Τα μοντέλα 10ης γενιάς έχουν τον νέο επεξεργαστή βίντεο Alpha 9-3, ο οποίος είναι περίπου 15% πιο ισχυρός από τον επεξεργαστή 2 σε ευρετήριο που χρησιμοποιείται στα μοντέλα του 2019. Σε συνδυασμό με το νέο λογισμικό, το Alpha 9-3 καθιστά την εικόνα αισθητά καλύτερη, την οποία θα συζητήσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Τέλος, για τα μοντέλα 2020 με το ευρετήριο X, μία από τις εισόδους HDMI είναι η έκδοση 2.1 – δηλαδή, μπορεί να υποστηρίζει βίντεο έως 120 Hz, συμπεριλαμβανομένων των 10-bit 4K, καθώς και όλες τις τελευταίες δυνατότητες παιχνιδιών όπως το Nvidia G-Sync AMD FreeSync, ALLM και VRR.

Σε αυτήν την περίπτωση, η καθυστέρηση εξόδου είναι μόνο 5ms. Δηλαδή, είναι επίσης μια από τις καλύτερες τηλεοράσεις για όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν. Είναι κρίμα που δεν υπήρχε τρόπος να το συναγωνιστείτε με ένα Sony PS5 ή Xbox X για να δείτε πώς φαίνεται το “βίντεο επόμενης γενιάς”.

Ήχος
Δυστυχώς, ήταν δύσκολο να εκτιμήσω τον ήχο: οι διαστάσεις του δωματίου όπου δοκίμασα αυτήν την τηλεόραση ήταν ασύγκριτες με οποιοδήποτε δωμάτιο σε ένα κτίριο κατοικιών και ο αντίστοιχος εξοπλισμός δεν ήταν διαθέσιμος.

Είναι κρίμα, διότι είναι εξοπλισμένο με ένα στερεοφωνικό σύστημα με έξι ηχεία με ατομική ενίσχυση, ειδικούς οδηγούς ήχου και έναν επεξεργαστή που εργάζεται με βάση την αρχή των προηγμένων ηχητικών γραμμών, οι οποίοι κάνουν το soundtrack των ταινιών να ακούγεται τρισδιάστατο, ενώ κανένα από τα παραπάνω κατευθύνεται απευθείας στα στοιχεία του συστήματος προβολής. Και υποστηρίζει επίσης την αποκωδικοποίηση Dolby Atmos!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – εκτός από το Bluetooth, η τηλεόραση υποστηρίζει το ασύρματο πρωτόκολλο μετάδοσης ήχου πολυκάναλου WiSa, το οποίο είναι εξοπλισμένο με έναν αυξανόμενο αριθμό ηχείων σήμερα. Δηλαδή, μια τέτοια τηλεόραση δεν χρειάζεται καν δέκτη για να οργανώσει ένα πλήρες σύστημα 5.1 και 7.1 καναλιών – αυτό δεν έχει ακόμη δει σε μαζικά μοντέλα.

Το μόνο πράγμα που καταφέραμε να μάθουμε από την άποψη του ήχου είναι ότι ξεκινώντας από αυτό το έτος, τα μοντέλα LG σταμάτησαν να υποστηρίζουν κομμάτια DTS. Οι υπηρεσίες ροής βίντεο δεν τις χρησιμοποιούν, αλλά είναι πολύ συχνές στις λήψεις. Υπάρχει λοιπόν μόνο μία διέξοδος για τους λάτρεις του torrent – να αγοράσουν έναν εξωτερικό στατικό παίκτη.

Περισσότερες ρυθμίσεις
Όπως όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις LG, αυτή χρησιμοποιεί το webOS 5.0, το οποίο αρχικά πρόσθεσε υποστήριξη για τους τελευταίους κωδικοποιητές βίντεο, όπως το AV1, την εφαρμογή Apple TV και την ιδιόκτητη υπηρεσία βίντεο LG Channels με πρόσβαση σε χιλιάδες ταινίες από όλο τον κόσμο, για τις οποίες μιλήσαμε πίσω κατά τη δοκιμή του μοντέλου OLED88ZX των 88 ιντσών 8Κ.

Εικόνα
Η ενημέρωση υλικολογισμικού επηρέασε σίγουρα και την τελική ποιότητα βίντεο. Δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε τις τεχνολογίες που είναι υπεύθυνες για αυτό – σε γενικές γραμμές, παραμένουν οι ίδιες. Όμως, ακόμη και χωρίς σύγκριση, ήταν σαφές ότι η «τεχνητή νοημοσύνη» έχει γίνει σαφώς πιο έξυπνη και πιο διακριτική στην εφαρμογή διαφόρων θεραπειών.

Συμπέρασμα
Μια ακόμη πιο προηγμένη τηλεόραση OLED από τους προκατόχους της. Ιδανικό για όσους θέλουν να έχουν μια συσκευή στο σπίτι με ουδέτερο σχεδιασμό χωρίς περιττές λεπτομέρειες, αλλά με υπερσύγχρονο εσωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προσοχή – αυτός ο σύνδεσμος Steam θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό

Facebook – Μπαίνει στο παιχνίδι των ενημερωτικών δελτίων