in

wowwow

5 κόλπα φωτογραφιών για να δοκιμάσετε με το iPhone σας ενώ βαριέστε στη καραντίνα

Απομόνωση στο σπίτι;

Εδώ είναι πέντε εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε τις δεξιότητές σας δημιουργικότητας.

Εάν είστε αυτοαπομονωμένοι στο σπίτι λόγω του κοροναϊού, μην νομίζετε ότι δεν υπάρχει ευκαιρία να λυγίσετε τους μυες της φωτογραφίας σας – υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη δημιουργική σας φωτογραφία στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο το τηλέφωνό σας, είτε σε iPhone 11 Pro, Galaxy S20 Ultra, Pixel 4 ή σε άλλο παλαιότερο τηλέφωνο.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να παρακολουθείτε το Netflix όλη την ημέρα, αλλά η δοκιμή νέων δημιουργικών προκλήσεων όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το μυαλό σας επικεντρωμένο, αλλά μπορεί επίσης να σας διδάξει μερικές νέες δεξιότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα. Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, θα μπορούσε απλώς να αποτρέψει την πλήξη λίγο περισσότερο.

1. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό σύνθετο
Η σύνθετη φωτογραφία σημαίνει ανάμειξη διαφορετικών φωτογραφικών στοιχείων από πολλές εικόνες σε μία τελειωμένη λήψη. Σε βασικό επίπεδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απλή αντικατάσταση ενός ουρανού σε μια εικόνα τοπίου, αλλά με κάποιο πειραματισμό μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες δημιουργικότητας.

Το να το συνδυάσετε ήταν αρκετά απλό. Δείτε πώς:

1. Τοποθετήστε το τηλέφωνο σε τρίποδο.

2. Καδράρετε τη λήψη σας όπως απαιτείται χρησιμοποιώντας τις επιλογές φακού, εάν υπάρχουν.

3. Ρυθμίστε το τηλέφωνό σας σε χρονοδιακόπτη 10 δευτερολέπτων ή χρησιμοποιήστε τηλεχειριστήριο Bluetooth.

4. Μπείτε στη σκηνή σας και τραβήξτε μια φωτογραφία.

5. Μετακινηθείτε σε πολλές θέσεις, λαμβάνοντας μια εικόνα κάθε φορά.

6. Συνδυάστε τις εικόνες στο Photoshop τοποθετώντας τις πάνω από την άλλη και διαγράφοντας τις περιοχές που δεν θέλετε.

2. Εξασκηθείτε στα πορτρέτα

Κοιτάξτε γύρω από το σπίτι σας και δείτε πού νομίζετε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα σκηνή. Ίσως να έχετε μια παλιά δερμάτινη καρέκλα στην οποία θα μπορούσε να θέσει κάποιος. Ίσως έχετε ένα ασυνήθιστο χαλί που θα μπορούσατε να έχετε το θέμα σας ξαπλωμένο ώστε να μπορείτε να πυροβολήσετε από ψηλά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές λήψεις κοιτάζοντας κρυφά έξω από το παράθυρο.

Πειραματιστείτε επίσης με το φωτισμό. Το φυσικό φως που μπαίνει από τα παράθυρα είναι το καλύτερο στοίχημά σας, οπότε η λήψη φωτογραφιών κοντά τους είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Αλλά ίσως υπάρχει μια δροσερή λάμπα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ως μια μοναδική, φωτεινή πηγή φωτός για να δώσετε κάποιο καλλιτεχνικό δράμα στη λήψη. Θα μπορούσατε επίσης να τραβήξετε ένα φωτιστικό LED από την Amazon και να δοκιμάσετε να προσθέσετε το δικό σας φωτισμό.

3. Νεκρές σκηνές

Η νεκρή φύση θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τύπους λήψεων – από φωτεινά και ευάερα πλάνα από πάνω προς τα κάτω μιας υπέροχης γεύσης σαλάτας ή καταψύκτη που έχετε κάνει, έως τις φωτογραφίες προϊόντων του φορητού σας υπολογιστή, του ελεγκτή παιχνιδιών, των νέων παπουτσιών ή ό, τι νομίζετε φωτογραφία καλά. Θα μπορούσατε ακόμη και να τραβήξετε μια ωραία συλλογή από πράγματα γύρω από το σπίτι σας, τα οποία, όταν τακτοποιηθούν τέλεια, θα μπορούσαν να κάνουν μια ωραία εικόνα.

Οι αρχές φωτισμού είναι σχεδόν ίδιες με αυτές των πορτρέτων σας. Χρησιμοποιήστε τα παράθυρα όπου είναι δυνατόν, καθώς πιθανότατα παρέχουν τις μεγαλύτερες, φωτεινότερες πηγές φωτός στο σπίτι σας. Οι φωτογράφοι τροφίμων χρησιμοποιούν τακτικά φυσικό φως στις εικόνες τους για να διατηρήσουν αυτόν τον ρεαλιστικό τρόπο ζωής στις φωτογραφίες τους. Παίξτε γύρω από όπου τοποθετείτε τα θέματα σας και δοκιμάστε να τραβήξετε από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να αποκτήσετε το φως στο σωστό μέρος.

4. Δημιουργήστε μια ταινία μικρού μήκους

Η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική καθώς πρέπει να σκεφτείτε πολλά διαφορετικά στοιχεία παραγωγής. Πρώτον, φυσικά, πρέπει να είναι η ταινία σας. Ίσως θέλετε να δοκιμάσετε και να κινηματογραφήσετε ένα δραματικό δράμα με την οικογένειά σας ως το καστ Ίσως είναι για τη γάτα κατοικίδιων ζώων σας και για τα πράγματα που ξεκινούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ταινία μικρού μήκους αφορούσε τη διαδικασία δημιουργίας ενός υπέροχου φλιτζανιού τσαγιού. Αφού αποφάσισα ποια ταινία ήθελα να κάνω, τότε σκέφτηκα ποια βήματα θα συμμετείχαν στη μαγνητοσκόπηση της διαδικασίας. Για το δράμα του εγκλήματος, αυτό θα συνέβαινε όταν γράφετε ένα σενάριο και επεξεργάζεστε ποιες λήψεις χρειάζεστε για να τα συνδυάσετε όλα.

5. Εργαστείτε στην επεξεργασία σας

Ίσως να μην μπορείτε να βγείτε έξω και να τραβήξετε μια ολόκληρη σειρά νέων εικόνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες που έχετε ήδη τραβήξει.

Τόσο τα καταστήματα εφαρμογών Android όσο και iOS είναι γεμάτα εφαρμογές που προσφέρουν πληθώρα δημιουργικών επιλογών επεξεργασίας για τις εικόνες σας, με έναν φαινομενικά άπειρο αριθμό φίλτρων, πλαισίων και funky αίσθηση που μπορείτε να εφαρμόσετε.

Το Snapseed είναι αγαπημένο και είναι δωρεάν και στις δύο πλατφόρμες. Διαθέτει μια ποικιλία διαθέσιμων φίλτρων χρώματος (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δίνουν στη σκηνή σας μια διάτρητη εμφάνιση “HDR” καθώς και περισσότερες επιλογές vintage τόνου), αλλά παρέχει επίσης πιο σε βάθος εργαλεία επεξεργασίας, όπως τη δυνατότητα επιλεκτικής βαφής της φωτεινότητας μόνο στα περιοχές που θέλετε. Μπορείτε επίσης να γίνετε πιο δημιουργικοί με εφαρμογές όπως το Photofox και το Bazaart, και οι δύο που χρησιμοποίησα για να δημιουργήσω την αυτοπροσωπογραφία στην κορυφή αυτού του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 καλοί λόγοι για να αγοράσετε το iPhone 12 με την κάρτα Apple

Ηχητική απόλαυση