in

loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

Τι σημαίνει το Smart Home το 2021;

Η φράση «Smart Home» ακούγεται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, αλλά η έννοια πίσω από τη φράση παραμένει αρκετά «θολή». Θα μπορούσε να ξεκινήσει με τη μεταφορά της λειτουργίας ενός θερμοσίφωνα σε ένα κινητό τηλέφωνο και να καταλήξει πραγματικά στα όρια της φαντασίας μας. Η ιδέα των οικιακών μας συσκευών να «μιλούν» μεταξύ τους έχει μείνει, αλλά αυτό που θα πουν ο ένας στον άλλο, πότε και γιατί, πρέπει να ορίσουμε – είτε με τις ανάγκες μας είτε με τη φαντασία μας.

Ο έξυπνος οικιακός χώρος ευνοείται από τεχνολογίες που έχουν παραχθεί και δοκιμαστεί για πολλά χρόνια σε πολύ πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως βιομηχανικός αυτοματισμός, εσωτερικές επικοινωνίες (π.χ. τηλεδιάσκεψη) και ο έλεγχος ασφάλειας / πρόσβασης πολυεθνικών εταιρειών με γραφεία σε όλο τον κόσμο. ακόμη και τα κέντρα λειτουργίας της δύναμης ασφαλείας, όπου η βέλτιστη λειτουργία όλων των συστημάτων είναι κρίσιμη.

Κατηγορίες συσκευών
Ας ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια ματιά στον εξοπλισμό ανά κατηγορία.

Φωτισμός
Ο φωτισμός σε ένα έξυπνο σπίτι δεν είναι μόνο ο φωτισμός ή η μείωση των φώτων μας. Τα ίδια τα φωτιστικά μπορούν να παρέχουν διαφορετικά χρώματα αλλά και διαφορετικές θερμοκρασίες λευκού (κρύο / ζεστό).

Σκίαση
Τα ρολά, οι τέντες, οι κουρτίνες, οι πέργκολες και άλλες λύσεις σκίασης ελέγχονται τώρα από τον κινητήρα. Αυτό μας επιτρέπει όχι μόνο να τα χειριζόμαστε εύκολα αλλά και να αυτοματοποιούμε τη χρήση τους σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Αισθητήρες
Οι διάφοροι αισθητήρες επιτρέπουν στο σπίτι μας να ανταποκρίνεται σε αλλαγές στον εξωτερικό κόσμο ή στην παρουσία μας.

Ήχος βίντεο
Ο χειρισμός συσκευών AV και πολυμέσων περνά όλο και περισσότερο μέσω δικτύων και διαδικτύου. Αυτό καθιστά όλο και πιο εύκολο να ενσωματώσετε αυτές τις συσκευές στο έξυπνο σπίτι.

Συστήματα ασφαλείας
Ένα σύστημα ασφαλείας τώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν παραμένει σε συναγερμούς και κάμερες. Οι πόρτες μπορούν να ανοίγουν ή να κλειδώνουν όποτε θέλουμε και ταυτόχρονα να διατηρούν τον κλασικό τρόπο λειτουργίας, έτσι ώστε να λειτουργούν ακόμη και αν η τροφοδοσία σβήσει.

Συνδιάσκεψη βίντεο
Το Video Conference έχει πλέον εισέλθει στην καθημερινή μας ζωή. Από μια απλή βιντεοκλήση, μαθήματα παιδιών, έως την επικοινωνία και τον συντονισμό μεταξύ δημόσιων οργανισμών.

Τηλεχειριστήρια – Εκεί που όλα συγκεντρώνονται!
Τα τηλεχειριστήρια είναι ουσιαστικά η «ψυχή» του έξυπνου σπιτιού και εκεί τελειώνουν οι συνδέσεις ολόκληρου του σπιτιού έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως ένα ενοποιημένο σύστημα. Ακόμη και όταν η εφαρμογή μας απαιτεί πολλαπλούς ελεγκτές, μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο σύστημα.

Αισθητήρες
Αλλά ο έλεγχος των συσκευών μας μπορεί επίσης να καθοριστεί από μια ποικιλία αισθητήρων. Με τον ίδιο τρόπο που μπορούμε να ανάβουμε ένα φως από έναν αισθητήρα παρουσίας, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το σύστημα ψυχαγωγίας σας εάν βρίσκεστε μακριά από το χώρο για ένα χρονικό διάστημα που καθορίζετε.

Συμπέρασμα

Το Smart Home δεν είναι αλλαγή στον τρόπο ζωής μας. Είναι ο τρόπος ζωής μας σε ένα τεχνολογικό περιβάλλον που μπορεί τώρα να ικανοποιήσει ακόμη και τις πιο «παράλογες» επιθυμίες μας. Γι ‘αυτό το θέλουμε να είναι και τώρα υπάρχουν εταιρείες με τεχνογνωσία για να μπορούν να μας βοηθήσουν σε όλο το ταξίδι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Deco Voice X20 – Σύστημα Wi-Fi 6 mesh με βοηθό φωνής Alexa

Η Acer αποκαλύπτει ένα τρίο οικονομικών ακουστικών TWS ανθεκτικών στις πιτσιλιές