in ,

This is helpfullThis is helpfull

Πώς να ρυθμίσετε τη νέα σας τηλεόραση: Συνδέσεις, καλώδια HDMI, ρυθμίσεις εικόνας και άλλα

Έχετε νέα τηλεόραση αυτήν την περίοδο των διακοπών;

Τώρα ίσως αναρωτιέστε πώς είναι καλύτερο να το ρυθμίσετε. Χαλαρώστε, παρά όλες τις ορολογίες όπως HDR, Ultra HD 4K, 8K, OLED, QLED, 120Hz και HDMI 2.1, η εγκατάσταση μιας νέας τηλεόρασης δεν είναι δύσκολη και η σωστή πραγματοποίηση μπορεί να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Μπορεί να υπάρχουν πολλά καλώδια για σύνδεση και προσαρμογές, αλλά αφού αφιερώσατε όλο αυτό το χρόνο για να βρείτε τη σωστή τηλεόραση, καθώς και την οδήγηση / μεταφορά / μεταφορά της πίσω στο σπίτι, αξίζει λίγο επιπλέον χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί σωστά.

Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες για να βάλετε την τηλεόραση στη βάση της ή να την τοποθετήσετε στον τοίχο (εάν δεν είναι ήδη), ξεκινά η πραγματική ρύθμιση. Οι ρυθμίσεις εικόνας είναι πλούσιες, μαζί με άλλες επιλογές και πιθανά ζητήματα μεταξύ του πλαισίου και της όμορφης εικόνας.

Καλώδια HDMI
Σχεδόν όλα όσα θέλετε να συνδέσετε σε μια τηλεόραση αυτές τις μέρες χρησιμοποιεί την ίδια σύνδεση: HDMI.
Τα καλώδια HDMI μεταφέρουν εικόνες και ήχο υψηλής ανάλυσης σε ένα μικρό καλώδιο. Εάν αγοράσατε την τηλεόρασή σας σε ένα κατάστημα, ίσως σας ωθούσε να αγοράσετε ακριβά καλώδια HDMI για να πάτε με την τηλεόρασή σας.

Τα ακριβά καλώδια HDMI δεν προσφέρουν κανένα όφελος στον μέσο καταναλωτή. Εάν πληρώσατε περισσότερα από 1 $ ανά πόδι για τα καλώδια HDMI, θα πρέπει να σκεφτείτε να τα επιστρέψετε. Εάν αγοράσατε καλώδια HDMI τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν. Εάν όχι, μπορείτε να πάρετε νέα καλώδια για φθηνά.

Σχεδόν όλες οι πηγές βίντεο, από κονσόλες παιχνιδιών έως συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray έως streaming media, χρησιμοποιούν καλώδια HDMI. Εάν έχετε παλαιότερα εργαλεία, όπως ένα DVD player, ένα Nintendo Wii ή ένα κατάστρωμα VHS, υπάρχουν μερικά παλαιότερα καλώδια που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αλλά επειδή πολλές νεότερες τηλεοράσεις δεν μπορούν να συνδεθούν σε αυτές τις παλαιότερες συσκευές, οπότε δεν τις καλύπτουμε εδώ. Εάν το γρανάζι σας διαθέτει HDMI, χρησιμοποιήστε το αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο και πιο εύκολο.

Εάν έχετε μια νέα τηλεόραση 4K, πιθανώς δεν χρειάζεστε νέα καλώδια HDMI, παρά τα όσα μπορεί να σας έχει πει ο πωλητής. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για τα καλώδια HDMI 2.0 και HDCP 2.2, αλλά για τη σύνδεση (δηλ. Στην τηλεόρασή σας ή σε ροή πολυμέσων). Η τελευταία έκδοση της σύνδεσης είναι HDMI 2.1, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό προς το παρόν.

Εάν έχετε ένα PlayStation 5 ή Xbox Series X, πιθανότατα δεν χρειάζεστε νέα καλώδια. Η εξαίρεση είναι εάν θέλετε να τα εκτελέσετε στο 4K120, κάτι που μόνο λίγες τηλεοράσεις μπορούν να χειριστούν. Σε αυτήν την περίπτωση, αξίζει να μάθετε σχετικά με Premium Certified καλώδια, τα οποία δεν κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα μη πιστοποιημένα καλώδια.

Πηγές
Εάν αγοράσατε ένα 4K ή κανονικό πρόγραμμα αναπαραγωγής Blu-ray για να πάτε με τη νέα σας τηλεόραση, πιθανότατα θα εντοπίσει αυτόματα αυτό που θέλει η τηλεόρασή σας (1080p ή 2160p) και θα το στείλει όποιο είναι κατάλληλο. Το ίδιο ισχύει για ένα νεότερο πλαίσιο ροής ή κονσόλα παιχνιδιών. Για παλαιότερες συσκευές ή ένα καλώδιο ή δορυφορικό κουτί, βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί για βίντεο 16: 9 και έχει ρυθμιστεί σε έξοδο HD.

Ακριβώς επειδή το κουτί καλωδίων έχει δυνατότητα HD δεν σημαίνει ότι παίρνετε HD. Πρέπει να πληρώσετε τον πάροχό σας για κανάλια HD (εκτός εάν περιλαμβάνονται στο τρέχον πακέτο σας) και μερικές φορές πρέπει να συντονιστείτε με τα συγκεκριμένα κανάλια HD. Για παράδειγμα, με τον πάροχό μου, το κανάλι 2 είναι SD, ενώ το κανάλι 1002 είναι HD. Αυτό ισχύει επίσης για το Netflix και άλλες υπηρεσίες ροής. Για παράδειγμα, με το Netflix μπορείτε να λάβετε 4K μόνο εάν πληρώνετε για το πιο ακριβό επίπεδο ροής.

Η ροή ραβδιών και κουτιών είναι εύκολη στη σύνδεση με τηλεοράσεις και συνήθως ρυθμίζει αυτόματα την ανάλυση και άλλες λεπτομέρειες.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε δωρεάν HDTV με κεραία και το 4K over-the-air κυκλοφορεί ήδη σε πολλές πόλεις.

Εάν προσπαθείτε να λάβετε ήχο από την τηλεόρασή σας στη γραμμή ήχου ή στο δέκτη σας, υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνετε. Αυτό έχει να κάνει με το Audio Return Channel (ARC), το οποίο είναι εύκολα το πιο συνηθισμένο ερώτημα που έχω για τις σύγχρονες τηλεοράσεις και τις ρυθμίσεις οικιακού κινηματογράφου. Ανεξάρτητα, εάν αγοράσατε τηλεόραση 4K, ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε νέο δέκτη.

Εάν θέλετε να συνδέσετε την τηλεόρασή σας 4K σε έναν υπολογιστή, ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ασύρματα τον φορητό υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας.

Ρυθμίσεις εικόνας
Μόλις έχετε συνδέσει όλα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σας. Οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις θα ρωτήσουν κατά την αρχική εκκίνηση εάν η τηλεόραση χρησιμοποιείται σε σπίτι ή κατάστημα. Επιλέξτε αυτό που είναι πιο κατάλληλο για το περιβάλλον σας (ελπίζουμε ότι “σπίτι”. Δεν είμαι σίγουρος γιατί θα ζούσατε σε μια καλύτερη αγορά).

Αφού ακολουθήσετε τη ρουτίνα εγκατάστασης της τηλεόρασης, θα θελήσετε να επιλέξετε την καλύτερη λειτουργία εικόνας για καθημερινή προβολή. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να προσαρμόσετε οτιδήποτε άλλο, η επιλογή της σωστής λειτουργίας εικόνας θα συμβάλει σημαντικά στην εμφάνιση της τηλεόρασής σας στην καλύτερη.

Η νέα σας τηλεόραση έχει πιθανώς ακόμη περισσότερες ρυθμίσεις και προσαρμογές που δεν καλύπτουμε εδώ, αλλά αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pandora: Τα θετικά και αρνητικά

aptX: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασύρματη βελτίωση Bluetooth