in ,

This is helpfullThis is helpfull

Πώς να κάνετε το «χαζό» αυτοκίνητό σας πιο έξυπνο

Gadgets και εφαρμογές για να κάνουν το παλιό σας αυτοκίνητο να φαίνεται ξανά νέο

Η τεχνολογία των αυτοκινήτων προχωρά γρήγορα. Τα πιο πρόσφατα “κομμάτια” θα σταθμεύουν επιτυχώς, θα αναφέρουν την οδηγική σας απόδοση, θα σας δώσουν οδηγίες για κάθε πιθανό προορισμό και θα διαβάσουν για εσάς τα μηνύματα SMS.

Ενώ αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι στάνταρ στα σύγχρονα αυτοκίνητα και δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από τη γρήγορη αντιστοίχιση της διαδρομής σας στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας Bluetooth – όσοι από εμάς με παλαιότερα ή πιο φθηνά οχήματα θα αισθανθούν κατανοητά ότι μένουν πίσω από τέτοιες εξελίξεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές εκεί έξω για να διασφαλιστεί ότι το “χαζό” αυτοκίνητό σας αισθάνεται πιο έξυπνο από ό, τι στο παρελθόν. Εδώ είναι μια επιλογή τρόπων για να ενημερώσετε το αυτοκίνητό σας.

ODB2

Αγοράστε έναν σαρωτή OBD2
Είναι πιθανό ότι εάν έχετε παλαιότερο αυτοκίνητο, δεν θα θέλετε να ξοδέψετε πολλά για να αποκτήσετε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με λίγο σκάψιμο κάτω από το ταμπλό και εύρεση της διαγνωστικής θύρας OBD2 (που βρίσκεται πίσω από ένα μικρό κάλυμμα ή εκτεθειμένη, ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου), μπορείτε να απολαύσετε πληροφορίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά οδηγείτε, πού έχετε και ακόμα και πόσο ζεστό ο κινητήρας σας λειτουργεί. Χρησιμοποιήστε μια βάση ταμπλό για το smartphone σας και θα είναι σαν να έχετε μια οθόνη ταμπλό – είδος.

Dash

Πολλές εφαρμογές μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που προκύπτουν, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Dash. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή για iPhone και Android και θα παρακολουθεί ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε προτού σας βαθμολογήσει πόσο οικονομικά οδηγείτε. Ανησυχείτε ότι φρενάρετε πολύ σκληρά ή πολύ συχνά; Η εφαρμογή θα σας βάλει σύντομα ευθεία. Θα διαβάσει επίσης και θα αποκωδικοποιήσει κωδικούς σφαλμάτων, δίνοντάς σας περισσότερες λεπτομέρειες από την απλή λυχνία “Check engine”.

Motorola

Κλήσεις hands-free / γραπτών μηνυμάτων, μουσική και άλλα
Τα διαγνωστικά στοιχεία είναι μια μεγάλη καινοτομία για πολλούς, αλλά οι περισσότεροι οδηγοί θα ενδιαφέρονται περισσότερο να παίξουν μουσική μέσω της βιβλιοθήκης του τηλεφώνου τους ή να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους hands-free ενώ οδηγούν.

Δεν έχετε θύρα AUX στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας; Υπάρχουν ακόμα επιλογές, μέσω GOGroove FlexSMART X2 ή του ηχείου Bluetooth Motorster’s Roadster 2 Tz710 Bluetooth.

GoGroove

Το GOgroove FlexSMART X2 είναι η φθηνότερη επιλογή. Θα λειτουργεί με οποιοδήποτε τηλέφωνο ή tablet με δυνατότητα Bluetooth και συνδέεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου σας. Συνδέστε το με το τηλέφωνό σας και το FlexSMART X2 διαμορφώνει ένα σήμα FM για αποστολή ήχου στο ραδιόφωνο FM. Δεν είναι η πιο ωραία λύση, αλλά είναι αρκετά απλό να δημιουργηθεί. Το X2 διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο με φωνητική ανίχνευση που διασφαλίζει ότι οι κλήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς χέρια και με ασφάλεια. Ωστόσο, δεν θα αναγνωρίζει φωνητικές εντολές κατά τον έλεγχο της μουσικής, απαιτώντας από εσάς να καταφύγετε σε κουμπιά στη συσκευή.

Όταν πραγματοποιηθεί μια κλήση, θα ανακοινώσει το όνομα ή τον αριθμό της επαφής και μπορείτε απλώς να πείτε “απάντηση” ή “αγνόηση” ως απάντηση. Εκεί που ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του να διαβάζει εισερχόμενα μηνύματα SMS και σας επιτρέπει να υπαγορεύετε τυχόν απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε ένα κουμπί. Απλώς απαντάτε «ναι» ή «όχι» όταν εμφανίζεται μια ειδοποίηση, οπότε η συσκευή γνωρίζει εάν θα αρχίσει να υπαγορεύει. Συνδέοντας το Siri ή το Google Now, προσφέρει επίσης άλλες φωνητικές εντολές.

Tom Tom Go

Πλοήγηση με φωνητικό έλεγχο
Οι Sat navs έχουν φέρει επανάσταση στην εύρεση του δρόμου σας σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, αυτές οι συσκευές περιστασιακά αποσπούν την προσοχή και εξαρτώνται κάποτε από το πάτημα των κουμπιών στην οθόνη. Αλλά με τους νέους νέους γενικούς, αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα.

Για μια φθηνή μονάδα φωνητικού ελέγχου, το TomTom GO 50 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Προσφέρει τις ανέσεις που περιμένουμε από την TomTom καθώς και τη φωνητική αναγνώριση. Απαιτείται ακόμη από εσάς να το συνδέσετε στο smartphone σας, για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα δεδομένων σας.

Garmin Nuvi 2599LMT -D

Για όσους αναζητούν μια πιο προηγμένη λύση, το Garmin NuviCam LMT-D προσφέρει εξαιρετική φωνητική αναγνώριση καθώς και dash-cam.

Η πιο φθηνή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Waze – μια εφαρμογή smartphone κυκλοφορίας και πλοήγησης που βασίζεται στην κοινότητα – η οποία, μεταξύ άλλων, προσφέρει πλοήγηση μέσω φωνής. Εντελώς δωρεάν, δεν είναι τόσο κομψό όσο του TomTom ή του Garmin, αλλά θα σας σώσει από την αποθήκευση ενός ακόμη gadget στο αυτοκίνητό σας.

Κρουαζιέρα

Πιο ακριβές λύσεις
Εάν τα χρήματα και η διεξαγωγή ορισμένων εργασιών DIY δεν είναι ζητήματα για εσάς, τότε η καλύτερη επιλογή για να κάνετε το αυτοκίνητό σας πιο έξυπνο είναι να εγκαταστήσετε μόνοι σας μια νέα κεντρική μονάδα. Μια εξαιρετική επιλογή είναι το JOYING Head Unit. Διατίθεται από το Android Kitkat, παρέχοντας κατοπτρισμό τηλεφώνου Android καθώς και Airplay iOS. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παίξετε οποιαδήποτε μουσική ρίχνετε σε αυτό, καθώς και να απολαύσετε τις δυνατότητες πλοήγησης. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το YouTube, το Netflix και πολλά άλλα.

Εάν προτιμάτε την ιδέα μιας γνωστής μάρκας με αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε ο δέκτης βίντεο αυτοκινήτου Bluetooth XAV602BT της Sony έχει όλα. Δεν είναι φθηνό, αλλά είναι μια κομψή λύση με αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο, δυνατότητες πλοήγησης και υψηλής ποιότητας ραδιόφωνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Dark Web – Έτσι θα προστατεύσετε τα προσωπικά δεδομένα σας

Πώς να περικόψετε μια εικόνα σε σχήμα κύκλου