in ,

sadsad wowwow loveditlovedit modelsmodels lollol omgomg threadsthreads verifiverifi This is helpfullThis is helpfull

Πώς να διορθώσετε κάθετες γραμμές στην οθόνη της τηλεόρασης

Δεν έχει σημασία αν οι γραμμές στην οθόνη της τηλεόρασής σας είναι κάθετες, οριζόντιες

Δεν έχει σημασία αν οι γραμμές στην οθόνη της τηλεόρασής σας είναι κάθετες, οριζόντιες, pixelated, ασπρόμαυρες – είναι ένα πρόβλημα που σχεδόν πάντα οδηγεί σε ένα πρόβλημα με το υλικό. Η διόρθωσή του δεν θα είναι μικρή εργασία, αν και άτομα με τεχνικές γνώσεις δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Ανεξάρτητα από το πώς εμφανίζονται οι γραμμές, το σήμα διακόπτεται κατά κάποιο τρόπο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα και πώς θα το διορθώσετε.

Ο προσδιορισμός του προβλήματος είναι δύσκολος, δεδομένου ότι οποιοσδήποτε από τους ενόχους που αναφέρονται παρακάτω έχει παρόμοιες παρενέργειες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που μπορούν να βοηθήσουν στη διάκριση, ας πούμε, ένα χαλαρό καλώδιο από μια αποτυχία T-CON. Λόγω του μεγάλου αριθμού τηλεοπτικών επωνυμιών και μοντέλων, θα λάβετε μια γενική επισκόπηση.

Η πλακέτα T-CON αποτυγχάνει
Ο συγχρονισμός είναι απολύτως σημαντικός κατά την εμφάνιση πληροφοριών. Εάν ένα τμήμα της οθόνης σας δεν είναι συγχρονισμένο, αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γραμμές. Αυτές οι γραμμές μπορεί να είναι μια παρενέργεια των πληροφοριών που εμφανίζονται σε διαφορετικούς χρόνους. Με άλλα λόγια, ο συγχρονισμός είναι λάθος.

Ο πίνακας T-CON, αλλιώς γνωστός ως πίνακας «Χρονοδιάγραμμα ελέγχου», είναι άμεσα υπεύθυνος για να βεβαιωθεί ότι ο χρονισμός είναι σωστός. Είναι ουσιαστικά ο εγκέφαλος της λειτουργίας, δημιουργώντας έναν σύνδεσμο μεταξύ του επεξεργαστή και της οθόνης της τηλεόρασής σας. Μια αποτυχημένη πλακέτα T-CON θα εμφανίζει οριζόντιες και κατακόρυφες γραμμές και pixelation όλο και περισσότερο έως ότου αποτύχει πλήρως.

Η λύση? Αντικατέστησέ το. Και για να γνωρίζετε, αυτό οδηγεί συχνά στην αντικατάσταση της οθόνης LCD. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση.

Αντιμετωπίζετε αποτυχία TAB
Σας αρέσουν τα χρώματα που βλέπετε στην οθόνη; Είναι ωραία, σωστά; Όχι με αποτυχία TAB, δεν είναι.

Τα TAB, αλλιώς γνωστά ως «Tape-Automated Bondings», είναι άμεσα υπεύθυνα για την εμφάνιση των όμορφων χρωμάτων που βλέπετε ή θα δείτε αν λειτουργούσαν σωστά. Η αποτυχία των TAB συνδέεται με μαύρες γραμμές και pixel που λείπουν. Επειδή τα TABS δεν είναι σωστά συνδεδεμένα, το σήμα δεν φτάνει στην οθόνη σας.

Σε αντίθεση με μια αποτυχία πλακέτας T-CON, τα TAB μπορούν γενικά να επανασυνδεθούν. Εάν έχετε τις τεχνικές γνώσεις, αναζητήστε το μοντέλο σας και διορθώστε τις. Εάν δεν το κάνετε, τότε ένας τεχνικός μπορεί. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να χαλαρώσουν ξανά. Όταν χαλαρώσουν ξανά, θα είναι ώρα να επενδύσετε σε μια νέα τηλεόραση. Το αξίζεις.

Ένα κατεστραμμένο καλώδιο LVDS
Η τηλεόρασή σας βασίζεται στην καλωδίωση χαλκού για τη μεταφορά δεδομένων από τον επεξεργαστή στην οθόνη, γνωστή ως καλώδιο LVDS ή «Διαφορική σηματοδότηση χαμηλής τάσης». Ζημιά αυτών των καλωδίων με οποιονδήποτε τρόπο – ηλεκτρικό ή φυσικό – και αυτό που καταλήγετε είναι τμήματα η οθόνη σας αντικαταστάθηκε με pixelation και κάθετες και οριζόντιες γραμμές.

Για να διορθώσετε τις κάθετες γραμμές, τα καλώδια LVDS πρέπει να εξεταστούν για τυχόν ζημιές. Εάν βρεθούν στοιχεία ηλεκτρικής ή φυσικής βλάβης, πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό.

Αυτό οφείλεται σε κακό σήμα
Ναι, οι κάθετες γραμμές μπορούν να εμφανιστούν λόγω κακού σήματος. Εάν υπάρχει κάτι λάθος με την τηλεόρασή σας, αυτό ελπίζετε γιατί δεν πρόκειται για πρόβλημα υλικού, αλλά για πρόβλημα με το σήμα που λαμβάνετε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε; Απολύτως τίποτα. Όταν η πηγή διορθώσει το σφάλμα, οι γραμμές θα παραμείνουν γύρω, αλλά μέχρι τότε, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ροή σε άλλη συσκευή, εάν η υπηρεσία σας το προσφέρει.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν…
Η επισκευή μιας οθόνης τηλεόρασης με κατακόρυφες γραμμές απαιτεί δεξιότητα και γνώση των ηλεκτρονικών, ακόμη και η γνώση της ίδιας της μάρκας είναι απαραίτητη. Εάν δεν έχετε κάποιο είδος προπόνησης, δεν θα πρέπει πραγματικά να παραβιάσετε την τηλεόραση. Για αρχάριους, μπορεί να μην έχετε τη γνώση. χρειάζεται περισσότερο από το ξεβίδωμα μερικών παξιμαδιών και μπουλονιών. Δεύτερον, θα μπορούσατε να καταστρέψετε την τηλεόρασή σας ακόμη περισσότερο. Πιστεύετε ότι οι κάθετες γραμμές είναι κακές; Δοκιμάστε μια σπασμένη τηλεόραση ή χειρότερα, πληγώνετε τον εαυτό σας.

Με άλλα λόγια, πάρτε το σε έναν τεχνικό που μπορεί να το επισκευάσει. Ωστόσο, προτού το σκεφτείτε αυτό, καθορίστε αν δεν είναι καλύτερο να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση. Εκτός αν η τηλεόραση είναι κάποιο είδος παλαιού τύπου συσκευής, είναι καλύτερο να το σκουπίζετε. Οι τηλεοράσεις αυτές τις μέρες, ακόμη και 4K, μειώνονται όλο και περισσότερο. Και αν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε από επωνυμίες που δεν είναι αρκετά στο mainstream. Η Wal-Mart, για παράδειγμα, έχει πολλές μάρκες που δεν θα βάλουν το πορτοφόλι σας σε κώμα.

Συμπέρασμα
Χωρίς κατάλληλη τεχνική γνώση, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε κάθετες γραμμές στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Υπάρχει ακόμη και μια μικρή πιθανότητα ότι είναι το σήμα που λαμβάνετε που τους παράγει, το οποίο αποκλείει την πιθανότητα να προκαλείται από υλικό. Εάν δεν έχετε τις δεξιότητες, ο καλύτερος τρόπος για να τις διορθώσετε είναι με τη βοήθεια ενός τεχνικού ή την αγορά μιας νέας τηλεόρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Spotify συνεχίζει να αποσυνδέεται

Τι να κάνετε εάν το CD Player δεν λειτουργεί