in

This is helpfullThis is helpfull

Πώς ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ανεξαρτησία

Μπορεί να είναι αρκετά εύκολο να αρχίσετε να δοκιμάζετε την άνεσή σα

Μπορεί να είναι αρκετά εύκολο να αρχίσετε να δοκιμάζετε την άνεσή σας όταν ζείτε σε ένα έξυπνο σπίτι. Στην πραγματικότητα, ίσως έχετε ήδη τη δυνατότητα να κοιτάξετε γύρω από το σπίτι σας και να αναγνωρίσετε συσκευές με «έξυπνες» δυνατότητες. Μπορεί να έχετε τηλεόραση με δυνατότητα ροής προγραμμάτων από το Διαδίκτυο, φώτα που αλληλεπιδρούν με μια εφαρμογή ή κουδούνι πόρτας με βιντεοκάμερα για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιος είναι έξω από την πόρτα σας.

Όλες αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν τεχνολογίες που ταιριάζουν στο οικοσύστημα ενός έξυπνου σπιτιού. Με λίγο προγραμματισμό και μερικές προσαρμογές, μπορείτε να αυξήσετε τη χρησιμότητα αυτών των συσκευών βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα και τη συμβατότητά τους.

Θα εκπλαγείτε από τις διαθέσιμες επιλογές για να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια ενώ ξοδεύετε χρόνο στο σπίτι σας και ακόμη και όταν είστε μακριά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Λειτουργίες για ηλικιωμένους
Ο όγκος των συσκευών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την «έξυπνη» συμβατότητα μπορεί σίγουρα να προκαλεί σύγχυση. Λόγω αυτού, μπορεί να έχετε μια δύσκολη στιγμή να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε όταν εξετάζετε το καλύτερο σημείο εισόδου για να απολαύσετε τα οφέλη ενός έξυπνου σπιτιού. Εάν ναι, τότε μια μεγάλη ερώτηση που θα μπορούσατε να αναρωτηθείτε θα μπορούσε να είναι “Ποιες συσκευές έχουν άμεσο όφελος για τον τρόπο ζωής μου ως ηλικιωμένος;”

Αντί για συσκευές που προσφέρουν αξία μέσω ψυχαγωγίας ή πολυτέλειας, ίσως σας αξίζει περισσότερο να επενδύσετε σε τεχνολογίες που προσανατολίζονται στην υγεία και την ασφάλειά σας.

Πολλές από αυτές τις συσκευές μπορούν να χρονομετρηθούν, να αυτοματοποιηθούν ή να ελεγχθούν από μια εφαρμογή σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τη χρησιμότητά τους και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη λαβή της ανεξαρτησίας σας.

Κυρίως μεταξύ αυτών των προϊόντων θα ήταν ιατρικές συσκευές προειδοποίησης ή προσωπικό σύστημα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα μπορούσε να ειδοποιήσει κάποιον που εμπιστεύεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο σπίτι σας, όπως μια εξουθενωτική πτώση ή άλλη επείγουσα σωματική ασθένεια. Ορισμένες από αυτές τις συσκευές μπορούν ακόμη και να ειδοποιήσουν έναν γιατρό απευθείας, σε περίπτωση δραστικής αλλαγής στα ζωτικά σημεία ενός ατόμου.

Ασφάλεια φωτισμού

Ωστόσο, μπορεί να παραβλέπετε έναν πολύ «έξυπνο» τρόπο για να αποφύγετε πιθανή πτώση. Με έξυπνους λαμπτήρες και διακόπτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή ή μια φωνητική εντολή για να φωτίσετε τη διαδρομή σας, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο για εσάς να κάνετε ελιγμούς σε όλο το σπίτι σας. Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να συγχρονιστούν, να αυτοματοποιηθούν ή να αντιστοιχιστούν με αισθητήρες κίνησης σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η χρησιμότητά τους, εξοικονομώντας σας το επιπλέον βήμα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης χειροκίνητα.

Εάν παίρνετε φάρμακα, μπορεί να σας ενδιαφέρει η αγορά ενός έξυπνου διανομέα χαπιών, σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα να θυμάστε πότε να πάρετε το φάρμακό σας, ποια φάρμακα θα πάρετε και την κατάλληλη δοσολογία. Ορισμένοι διανεμητές μπορούν να προγραμματιστούν για να στείλουν μια κλήση, ένα κείμενο ή μια ηχητική ειδοποίηση για να σας υπενθυμίσουν πότε είναι ώρα να πάρετε το φάρμακό σας, βοηθώντας σας να διατηρήσετε μια λαβή για την υγεία σας, αφαιρώντας λίγο το άγχος από εσάς και τους άμεσους φροντιστές σας.

Στην κουζίνα, ένα έξυπνο ψυγείο μπορεί να σας βοηθήσει να παραγγείλετε τα είδη παντοπωλείου σας στο Διαδίκτυο και να διατηρήσετε το απόθεμα των τρεχόντων αντικειμένων σας για να δημιουργήσετε εικονικές λίστες παντοπωλείων για το μέλλον. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε αρκετά έξυπνα αντικείμενα για τη σόμπα σας, τα οποία θα απενεργοποιούν αυτόματα τις ζεστές επιφάνειες όταν μένουν χωρίς επίβλεψη, αποτρέποντας τη φωτιά ή τον τραυματισμό.

Ένας ειδικός μπορεί ακόμη και να εγκαταστήσει συστήματα που παρακολουθούν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, που συνδέονται με ένα τοπικό σύστημα φωτογραφικών μηχανών, προειδοποιώντας εσάς ή έναν αγαπημένο σας πρόσωπο για τυχόν ανωμαλίες στο σύστημα ασφαλείας σας. Με αυτά, ένα μέλος της οικογένειας ή ο επιστάτης μπορεί να ειδοποιηθεί ακόμη και όταν φεύγετε από το σπίτι σας, στην περίπτωση καταναλωτών με νόσο Αλτσχάιμερ ή άνοια.

Εάν τυχαίνει να χάνετε τα κλειδιά σας, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε μια έξυπνη κλειδαριά, η οποία μπορεί να ανοίξει πόρτες μέσα και σε ολόκληρο το σπίτι σας με έναν κωδικό, εξαλείφοντας την ανάγκη για κλειδί. Οι επιστάτες και οι έμπιστοι επισκέπτες μπορούν να μοιραστούν τον κωδικό σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνουν check in γρήγορα. Αυτές οι κλειδαριές μπορούν επίσης να προγραμματιστούν ώστε να κλειδώνουν αυτόματα μετά την είσοδο στο σπίτι ή κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας για να αυξήσετε την ασφάλειά σας.

Τέλος, εάν δεν μπορείτε να σηκωθείτε και να περιπλανηθείτε στο σπίτι σας για να ολοκληρώσετε τις δουλειές σας, υπάρχουν έξυπνες εκδόσεις χλοοκοπτικών και κενού που μπορούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για εσάς, ενώ χαλαρώνετε. Απλώς ρυθμίστε τα και παρακολουθήστε τα να πηγαίνουν, σαρώνοντας την περιοχή γύρω σας για να κάνετε τις προσφορές σας. Πιθανότατα δεν θα χάσετε τις επιπλέον δουλειές, ούτως ή άλλως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εννέα τεχνικές που βοηθούν στη δημοτικότητα του Instagram

Μπορείτε να προγραμματίσετε τις συσκευές σας ώστε να λειτουργούνε αυτόματα