in

wowwow

TikTok και Instagram VS Google Search και Maps – Ποιες εφαρμογές προτιμούν οι νέοι για τις αναζητήσεις τους;

Τι αποκαλύπτει έρευνα της Google;

Το TikTok και το Instagram, αλλά κυρίως το TikTok αποτελούν μεγάλη απειλή για την επιχείρηση της Google, η οποία φαίνεται πως δεν περιορίζεται μόνο στο YouTube. Οι βασικές υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των Search και Maps, επηρεάζονται επίσης από την αυξανόμενη προτίμηση των νέων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Σύμφωνα με δηλώσεις ενός στελέχους της Google σε ένα event, οι νεότεροι σε ηλικία χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν το TikTok και το Instagram για να κάνουν διάφορες αναζητήσεις που παραδοσιακά γίνονταν στις υπηρεσίες της Google, Search και Maps.

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Prabhakar Raghavan, ο οποίος διευθύνει τον οργανισμό Knowledge & Information της Google, αναφέρθηκε στις δημοφιλείς κοινωνικές εφαρμογές σε μια συζήτηση στο συνέδριο Brainstorm Tech στο Κολοράντο.

Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, ξανά και ξανά, ότι οι νέοι χρήστες του Διαδικτύου δεν έχουν τις προσδοκίες και τη νοοτροπία που έχουμε συνηθίσει“. Ο Raghavan είπε, προσθέτοντας, “τα queries που κάνουν είναι εντελώς διαφορετικά“.

Ο Raghavan παρατήρησε ότι οι νέοι χρήστες δεν τείνουν να πληκτρολογούν λέξεις-κλειδιά, αλλά αναζητούν να ανακαλύψουν περιεχόμενο “με νέους, πιο καθηλωτικούς τρόπους“.

Στις μελέτες μας, σχεδόν το 40% των νέων, όταν ψάχνουν για ένα μέρος για μεσημεριανό γεύμα, δεν πηγαίνουν στο Google Maps ή στο Search“, συνέχισε. “Πηγαίνουν στο TikTok ή στο Instagram“.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από μια εσωτερική έρευνα της Google, στην οποία συμμετείχαν Αμερικανοί χρήστες, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Τα δεδομένα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Αν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρήστες του διαδικτύου πιθανότατα δεν θα στραφούν σε social media εφαρμογές για να βρουν ένα εστιατόριο, αυτή η τάση θα μπορούσε να επηρεάσει τον πυρήνα της αναζήτησης και ανακάλυψης της Google με την πάροδο του χρόνου. Άλλωστε δεν μπορούμε να παραλείψουμε ότι οι νεότεροι χρήστες είναι αυτοί που ασχολούνται περισσότερο με το διαδίκτυο. Και ενώ και οι νεότεροι μπορεί να ανοίξουν κάποια εφαρμογή χαρτών για πλοήγηση, δεν χρησιμοποιούν απαραίτητα το Google Maps.

Αυτό σημαίνει ότι όλη η δουλειά που έκανε η Google όλα αυτά τα χρόνια για να οργανώσει, να επιμεληθεί και να προτείνει διάφορες επιχειρήσεις, όπως τοπικά εστιατόρια, θα μπορούσε τελικά να μην έχει τόση σημασία για τους νεότερους χρήστες του διαδικτύου.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει ξοδέψει δεκαετίες και αμέτρητα χρηματικά ποσά για να βελτιώσει τους αλγόριθμους για την Αναζήτηση. Κερδίζει επίσης πολλά χρήματα από διαφημίσεις που πωλούνται σε σχέση με ερωτήματα αναζήτησης.

Ο Raghavan εξήγησε επίσης πώς οι νεότεροι ενδιαφέρονται γενικά για πιο “οπτικά πλούσιες μορφές” αναζήτησης και ανακάλυψης, και αυτό δεν περιοριζόταν μόνο στο πού να φάνε. Επεσήμανε ότι οι νέοι που έρχονται στο διαδίκτυο σήμερα δεν είχαν δει ποτέ χάρτινο χάρτη, αλλά οι εφαρμογές χαρτών έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με έναν χάρτινο χάρτη στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με το στέλεχος της Google, αυτό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των νεότερων χρηστών και “είναι η λάθος εμπειρία να τους προσφέρουμε“.

Πρέπει να δημιουργήσουμε εντελώς νέες προσδοκίες και αυτό απαιτεί εντελώς νέα … τεχνολογικά θεμέλια“, σημείωσε ο Raghavan.

Σήμερα, η Google επιδιώκει να συνδυάσει εικόνες και κείμενο καθώς φαντάζεται ένα μέλλον όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να κρατούν ψηλά το τηλέφωνό τους – ή ίσως να φορούν γυαλιά AR – για να ξεκινήσουν μια αναζήτηση με βάση αυτό που βλέπουν.

Μέχρι τότε, ωστόσο, η Google πρέπει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από το TikTok και το Instagram και να κάνει πιο ελκυστικά τα Google Maps και Search.

Η στροφή προς το Instagram και το TikTok έκανε τη Google να κλείσει συμφωνίες που θα της επέτρεπαν να εμφανίσει βίντεο Instagram και TikTok στην Αναζήτηση. Μπορείτε να δείτε ήδη μέρος αυτής της προόδου. Αν αναζητήσετε μια λέξη-κλειδί ακολουθούμενη από τη λέξη “TikTok”, η Google θα εμφανίσει σειρές αποτελεσμάτων βίντεο TikTok προτού σας δείξει τυπικές ιστοσελίδες.

Αλλά η Google έχει αρχίσει επίσης να αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύει βίντεο στον Ιστό και να κατευθύνει τους χρήστες σε πλουσιότερα αποτελέσματα αναζήτησης, είπε ο Raghavan.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Google Maps – Η “πιο οικονομική διαδρομή” βελτιώνεται και θα δίνει πληροφορίες για…

Netflix – Ανακοίνωσε πότε θα γίνει το επόμενο TUDUM event