in

sadsad

Site με οδηγίες για αυτοκτονία – Τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες τεχνολογίας

Μέτρα και οδηγίες για να μειωθούν οι κίνδυνοι

Οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον ωθούν τις εταιρείες τεχνολογίας να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν την ορατότητα και να μειώσουν τους κινδύνους ενός ιστότοπου που παρέχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την αυτοκτονία.

Απαντώντας σε έρευνα των New York Times για τον ιστότοπο που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα, η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής δημοσίευσε τη Δευτέρα μια δικομματική δήλωση ζητώντας ενημερώσεις από τις μηχανές αναζήτησης, τις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και άλλες εταιρείες τεχνολογίας των οποίων οι υπηρεσίες μπορεί να είχαν ωφεληθεί από την ιστοσελίδα με τις οδηγίες για την αυτοκτονία.

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι εταιρείες να λάβουν σοβαρά υπόψη την απειλή τέτοιων sites και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να μετριάσουν τη ζημιά», ανέφερε η δήλωση από την επιτροπή, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Frank J. Pallone Jr., Δημοκρατικό του Νιου Τζέρσεϊ.

Ένας εκπρόσωπος της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, Bing, είπε στους Times την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία είχε αλλάξει τη μηχανή αναζήτησής της για να μειώσει την κατάταξη του ιστότοπου. Τη Δευτέρα, ο γερουσιαστής Richard Blumenthal, Δημοκρατικός του Κονέκτικατ, έστειλε μια επιστολή στην Google και την Bing ζητώντας από τις εταιρείες να αφαιρέσουν πλήρως τον ιστότοπο με τις πληροφορίες για αυτοκτονία από τα αποτελέσματα αναζήτησής τους – ένα βήμα πιο πέρα ​​από ό,τι ήταν διατεθειμένη να κάνει οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης.

Τα μέλη του ιστότοπου είναι ανώνυμα, αλλά οι Times εντόπισαν 45 άτομα που είχαν περάσει χρόνο στον ιστότοπο και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κάτω των 30 ετών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εφήβων. Οι Times διαπίστωσαν επίσης ότι περισσότερα από 500 μέλη του ιστότοπου έγραψαν τα λεγόμενα αποχαιρετιστήρια μηνύματα τους ανακοινώνοντας πώς και πότε σχεδίαζαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους και στη συνέχεια δεν δημοσίευσαν ποτέ ξανά.

Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στην Ουρουγουάη, όπου ζει ο ένας από τους δύο άνδρες που ξεκίνησαν τον ιστότοπο το 2018, ξεκίνησαν έρευνα στον ιστότοπο.

Οι οικογένειες εκείνων που πέρασαν χρόνο στον ιστότοπο και έμαθαν τρόπους για να πεθάνουν έχουν ζητήσει εδώ και καιρό από τις εταιρείες τεχνολογίας να λογοδοτήσουν για το γεγονός ότι οδηγούν τους ανθρώπους στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών αναζήτησης. Ο ιστότοπος έχει έξι εκατομμύρια προβολές σελίδων το μήνα και σχεδόν το ήμισυ της επισκεψιμότητας οφείλεται σε διαδικτυακές αναζητήσεις, σύμφωνα με δεδομένα από την Similarweb, μια εταιρεία ανάλυσης ιστού.

  • Ένας εκπρόσωπος της Microsoft είπε ότι ως απάντηση στην έρευνα των The Times, η εταιρεία «ανέλαβε δράση» και «εξέτασε την κατάταξη που σχετίζεται με αυτόν τον ιστότοπο στα αποτελέσματά», κάνοντας τον ιστότοπο να κατατάσσεται χαμηλότερα για τις περισσότερες σχετικές αναζητήσεις.

Επικαλούμενος το ρεπορτάζ των Times, ο κ. Blumenthal έγραψε στην επιστολή του, που απευθυνόταν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai, ότι το περιεχόμενο στον ιστότοπο αυτοκτονίας «κάνει τον κόσμο έναν σκοτεινό μέρος για πάρα πολλούς» και ότι η Google είχε την ικανότητα και τη νομική εξουσία να κατευθύνει τους «ανθρώπους μακριά από αυτόν τον επικίνδυνο ιστότοπο».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πολλές πολιτείες έχουν νόμους κατά της υποβοήθησης της αυτοκτονίας, είναι συχνά ασαφείς, δεν αντιμετωπίζουν ρητά τη διαδικτυακή δραστηριότητα και σπάνια επιβάλλονται.

Τα μέλη του ιστότοπου αυτοκτονίας που δημοσιεύουν οδηγίες για το πώς να αυτοκτονήσουν ή παροτρύνουν να το ακολουθήσουν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας Αμερικανός αξιωματούχος επιβολής του νόμου δεν έχει ακολουθήσει τέτοιες υποθέσεις σε σχέση με τον ιστότοπο. Ο ομοσπονδιακός νόμος προστατεύει συνήθως τους χειριστές ιστοτόπων από την ευθύνη για τις αναρτήσεις των χρηστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Apple – Αυτό το μοντέλο iPhone είχε τις περισσότερες αποστολές παγκοσμίως

Αυτά είναι τα 5 κορυφαία περιστατικά εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για το 2021