in

This is helpfullThis is helpfull

Spotify – Βελτιώνεται η desktop εφαρμογή του και θυμίζει περισσότερο τη mobile έκδοση

Ήρθε και στην Ελλάδα η νέα αναβάθμιση

Το Spotify είναι η διασημότερη music streaming υπηρεσία του κόσμου και παρόλο που τελευταία έχει δώσει έμφαση στην mobile εφαρμογή του, τώρα βελτιώνει και την desktop, που αν μη τι άλλο ήταν παραμελημένη και οι διαφορές εμφανείς με το πόσο πίσω είχε μείνει σε σχέση με την αντίστοιχη στα iOS και Android.

Σε τρεις βασικούς τομείς τόσο της εμφάνισης όσο και της λειτουργικότητας εστιάζει αυτό το μερικό redesign του desktop app του Spotify, το οποίο οπτικά πλέον θα μοιάζει με την mobile βερσιόν του, έχοντας καθαρότερη εμφάνιση στις playlist και στο ύφος του player.

Συγκεκριμένα παρακάτω το Spotify συνοψίζει τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται με αυτό το update:

  • Νέα, βελτιωμένη εμφάνιση και αίσθηση, με ευκολότερη πρόσβαση στο περιεχόμενο που αγαπάτε. Η εφαρμογή έχει σχεδιασμό τριών στηλών που ευθυγραμμίζεται με την εφαρμογή για κινητά, καθιστώντας πιο απρόσκοπτη την εξερεύνηση, την επιμέλεια, την ακρόαση και την οργάνωση του Spotify σε υπολογιστή ή πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Η κύρια περιοχή περιεχομένου παραμένει αμετάβλητη, ώστε να μπορείτε να εξακολουθείτε να περιηγείστε, να ανακαλύπτετε και να βρίσκετε προτεινόμενα τραγούδια και podcast. Στην αριστερή πλευρά, όμως, θα βρείτε τη νέα ενότητα “Η βιβλιοθήκη σας”, όπου μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις αποθηκευμένες συλλογές μουσικής και podcast σας. Και στη δεξιά πλευρά, θα βρείτε την προβολή Now Playing, η οποία εμφανίζει το τρέχον τραγούδι ή podcast που ακούτε, μαζί με περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη, ημερομηνίες περιοδείας, εμπορεύματα και ακόμη και μεταγραφές για ορισμένα podcast.
  • Απλούστερη δημιουργία λίστας αναπαραγωγής και περισσότερος έλεγχος. Μπορείτε πλέον να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε εύκολα λίστες αναπαραγωγής στην εφαρμογή της επιφάνειας εργασίας, με λειτουργία drag-and-drop και επιλογές καρφιτσώματος. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση και να φιλτράρετε αποκλειστικά τη βιβλιοθήκη σας, χωρίς να χρειάζεται να περιπλανηθείτε στα αποτελέσματα ολόκληρου του καταλόγου του Spotify. Και αν θέλετε να εξοικονομήσετε data, μπορείτε να κατεβάσετε έως και 10.000 τραγούδια ανά συσκευή για ακρόαση εκτός σύνδεσης.
  • Προσαρμόστε την εμπειρία της επιφάνειας εργασίας σας. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος τόσο της Βιβλιοθήκης σας όσο και των τμημάτων Now Playing για να καταλαμβάνουν περισσότερο ή λιγότερο μέρος της οθόνης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε συμπαγή προβολή ή να συμπτύξετε τη βιβλιοθήκη, αν θέλετε να βλέπετε μόνο τα εικονίδια της λίστας αναπαραγωγής σας. Και αν θέλετε να δείτε τι ακούνε οι φίλοι σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο feed “Δραστηριότητα φίλων” κάνοντας κλικ στο εικονίδιο φίλων δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας, στην επάνω δεξιά γωνία της κύριας περιοχής περιεχομένου.

Η διάθεση όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών στην desktop εφαρμογή του Spotify έχει ήδη ξεκινήσει για όλους και φυσικά ήρθε και στην Ελλάδα.

Πρόσφατα, σε άρθρο του Bloomberg έγινε γνωστό ότι έρχεται σύντομα το Spotify Hi-Fi, που θα προσφέρει Lossless ποιότητα ήχου, μόνο που θα κοστίζει αρκετά ακριβότερα από την Premium συνδρομή.

Το Spotify, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, μετράει πάνω από 515 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων τα 210 εκατομμύρια είναι επί πληρωμή στο Premium πακέτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Maestro” – Ο Παπακαλιάτης αποκαλύπτει ένα… νέο πρόσωπο της δεύτερης σεζόν (φωτο)

Κι όμως – Επιστήμονας έζησε 100 μέρες υποβρύχια και επέστρεψε 10 χρόνια νεότερος! (video)