in

This is helpfullThis is helpfull

Samsung One UI 6.0 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες δυνατότητες!

Και όχι μόνο…

Το One UI 6.0 είναι το πιο πρόσφατο λογισμικό της Samsung που βασίζεται στο Android 14 και μια έκδοση beta είναι ήδη διαθέσιμη για τα Galaxy S23.

H ενημέρωση φέρνει μια μεγάλη οπτική αναθεώρηση στο σύστημα. Μια νέα γραμματοσειρά συστήματος το κάνει να φαίνεται πιο μοντέρνο, ένα νέο αναπτυσσόμενο μενού έχει πιο νόημα και τα νέα emoji αντικαθιστούν το ξεπερασμένο στυλ και έρχονται σε συμφωνία με όλες τις άλλες πλατφόρμες.

Όσο για την εφαρμογή Κάμερα έχει αναθεωρηθεί και έχει υποστεί μερικές τροποποιήσεις που την κάνουν πιο αποτελεσματική.

One UI 6.0 Nέες Δυνατότητες:

Νέα γραμματοσειρά συστήματος One UI 6.0

Η Samsung χρησιμοποιεί μια ολοκαίνουργια γραμματοσειρά στο One UI 6.0, η οποία είναι ευρύτερη και όχι τόσο συμπυκνωμένη, και είναι πιο ξεκούραστη και εύκολη στο μάτι.

Νέο Emoji

Τα emoji της Samsung σίγουρα δεν ήταν από τα πιο όμορφα και χρησιμοποιούσαν επίσης ένα πολύ διαφορετικό στυλ από τα emoji στις περισσότερες άλλες πλατφόρμες.

Η εταιρεία επιτέλους το διόρθωσε με ένα πολύ καλύτερο στυλ emoji που θα κάνει την αποστολή γραπτών μηνυμάτων πολύ πιο ευχάριστη.

Νέο μενού Γρήγορων ρυθμίσεων

Το νέο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις είναι χωρισμένο σε ενότητες. Οι επιλογές για Wi-Fi και Bluetooth είναι εντελώς ξεχωριστές από τις υπόλοιπες που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Μπορείτε να πατήσετε απευθείας στο εικονίδιο για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ή μπορείτε να πατήσετε το κείμενο δίπλα στο εικονίδιο για να ανοίξετε πρόσθετες επιλογές.

Ακόμα, πλέον έχετε γρήγορη πρόσβαση για εναλλαγή μεταξύ σκοτεινής και φωτεινής λειτουργίας απευθείας από το μενού γρήγορων ρυθμίσεων και υπάρχει μνήμη στη διαμόρφωση της λειτουργίας πτήσης, οπότε αν είχατε ενεργοποιημένο το Bluetooth στη λειτουργία πτήσης, την επόμενη φορά που θα το αλλάξετε θα ενεργοποιηθεί.

Τροποποιήσεις κλειδώματος οθόνης

Προσφέρονται περισσότερες επιλογές για να προσαρμόσετε την οθόνη κλειδώματος. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το ρολόι οπουδήποτε στην οθόνη κλειδώματος και έχετε επίσης περισσότερες γραμματοσειρές και στυλ για να επιλέξετε.

Αλλαγές εφαρμογής κάμερας

Η Samsung βελτιστοποιεί τη διεπαφή της εφαρμογής Κάμερα στο One UI 6.0 με μερικές μικρές αλλαγές. Στη λειτουργία φωτογραφίας, μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί απευθείας στο shooter για εναλλαγή μεταξύ εικόνων 12 MP και 50 MP.

Στη λειτουργία βίντεο, έχετε έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο να επιλέξετε ανάλυση και ρυθμό καρέ.

Ακόμα, όταν πατάτε στο εικονίδιο με το γρανάζι στην εφαρμογή της κάμερας, δεν βλέπετε πλέον το “Scene Optimizer” στην πρώτη σελίδα, καθώς αυτό είναι πλέον κάτω από τις “Advanced Intelligence Options”.

Κάτω από αυτήν την καρτέλα, μπορείτε επίσης να βρείτε τρεις νέες ρυθμίσεις για την ποιότητα εικόνας: “Maximum”, “Medium” και “Minimum”, με το μέγιστο να είναι η πιο αργή και η ελάχιστη η ταχύτερη για τη μικρότερη καθυστέρηση κλείστρου.

Γκαλερί Tweaks

Η Samsung έκανε επίσης μερικές αλλαγές στη συλλογή. Όταν ανοίγετε μια μεμονωμένη φωτογραφία, βλέπετε τώρα ένα κουμπί “i” ακριβώς στη μέση. Αυτό διευκολύνει την πρόσβαση στις λεπτομέρειες της φωτογραφίας. Όταν πατάτε στο εικονίδιο επεξεργασίας εικόνας, τώρα βλέπετε επίσης τις ρυθμίσεις καλύτερα διευθετημένες και για κάθε αλλαγή που κάνετε, έχετε κουμπιά αναίρεσης και επανάληψης, ιδανικά για επεξεργασία εικόνας.

Εφαρμογή Καιρού

Η εφαρμογή Καιρός είναι πλέον πιο πλούσια και μπλε. Οι φάσεις της ανατολής και της σελήνης εκφράζονται καλύτερα και όλα φαίνονται καθαρότερα.

Νέα λειτουργία Auto Blocker

Μπορείτε να βρείτε αυτήν τη δυνατότητα στο μενού Ασφάλεια και Απόρρητο στις ρυθμίσεις και κάνει πολλά πράγματα για να σας προστατεύσει. Δεν θα επιτρέπει εφαρμογές από μη εξουσιοδοτημένες πηγές, καθώς και θα κάνει ελέγχους ασφαλείας σε υπάρχουσες εφαρμογές και θα αποκλείει εντολές μέσω ADB.

Νέα σελίδα μπαταρίας στις Ρυθμίσεις

Η Samsung είχε τη σελίδα Μπαταρία στο μενού Battery and Device Care και έπρεπε να την πατήσετε μερικές φορές για να την αποκτήσετε, αλλά τώρα βρίσκεται ακριβώς στην αρχική σελίδα Ρυθμίσεις και μπορείτε να την δείτε πολύ πιο εύκολα.

Είναι επίσης πιο πλούσιο με καλύτερο σχεδιασμό και μπορείτε εύκολα να δείτε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της μπαταρίας σας. Πρέπει να πούμε ότι άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων Android θα πρέπει πραγματικά να κρατήσουν κάποιες σημειώσεις εδώ και ειδικά τα τηλέφωνα Pixel όπου έχετε πολύ περιορισμένη αναφορά μπαταρίας.

Kαλύτερο Smart Select

Η Samsung σας δείχνει τώρα την αναλογία διαστάσεων και βλέπετε έναν μεγεθυντικό φακό που σας βοηθά να είστε απολύτως ακριβείς.

Animations κυματομορφής για μουσική

Μικρό αλλά εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που φαίνεται υπέροχο όταν ακούτε μουσική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο τύπο αστεριού με μαγνητικό πεδίο…

Πριν πουλήσετε το iPhone που έχετε… δείτε πώς να σβήσετε σωστά όλα σας τα δεδομένα