in

Nvidia: Το αφεντικό λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται σε “σημείο καμπής” καθώς τα έσοδα εκτοξεύονται στα ύψη

Το αφεντικό της πιο πολύτιμης εταιρείας κατασκευής τσιπ στον κόσμο, της Nvidia, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βρίσκεται σε “σημείο καμπής”, καθώς ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 265% στα 22 δισ. δολάρια (17,4 δισ. λίρες) το τρίμηνο έως τις 28 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Για το σύνολο του έτους, ο κύκλος εργασιών υπερδιπλασιάστηκε στα 60,9 δισ. δολάρια.

“Η επιταχυνόμενη υπολογιστική και η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχουν φτάσει στο σημείο καμπής”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang.

“Η ζήτηση αυξάνεται παγκοσμίως σε εταιρείες, κλάδους και έθνη”.

Η Nvidia προέβλεψε επίσης άλμα 233% στα τριμηνιαία έσοδά της για το τρέχον τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

“Υπήρχαν πολλά που εξαρτιόνταν από το τελευταίο τρίμηνο και στην πραγματικότητα τα κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία”, δήλωσε στο BBC ο Bob O’Donnell της Technalysis Research.

“Αρχίζουμε να βλέπουμε την κυρίαρχη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν χρησιμοποιείται πλέον μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες τεχνολογίας.

Εκτός από τα τσιπ AI, οι πωλήσεις στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Η δραστηριότητά της στα κέντρα δεδομένων συνεισέφερε τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της στο πιο πρόσφατο τρίμηνο, αφού αυξήθηκε περισσότερο από πέντε φορές κατά το τελευταίο έτος.

Η Nvidia δήλωσε ότι τα μικτά κέρδη για τους τρεις τελευταίους μήνες του οικονομικού της έτους αυξήθηκαν κατά 338% στα 16,8 δισ. δολάρια. Τα ετήσια ακαθάριστα κέρδη αυξήθηκαν κατά 188% στα 44,3 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις αλυσίδες εφοδιασμού της.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης αυστηροποιήσει τους περιορισμούς τους στο εμπόριο με την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο Ipek Ozkardeskaya, ανώτερος αναλυτής της Swissquote, δήλωσε στο BBC ότι τα αποτελέσματα της Nvidia ήταν “ασυνήθιστα εκπληκτικά”.

Πρόσθεσε όμως ότι η Nvidia θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολίες εκτός από τους περιορισμούς στην Κίνα.

“Η Nvidia… θα δει προκλήσεις στην πορεία προς τα πάνω, διότι πρώτα η αύξηση των εσόδων θα σταθεροποιηθεί πιθανότατα και η ευφορία σχετικά με αυτές τις αυξήσεις και τις αντιλήψεις για την ανάπτυξη θα εξισορροπηθεί”, είπε.

Η εταιρεία είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίσει ζητήματα ανταγωνισμού και κανονισμών, πρόσθεσε η κ. Ozkardeskaya, και θα μπορούσε να “περιοριστεί από τη δική της ικανότητα να ανταποκριθεί σε αυτή την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση”.

Το δημόσιο προφίλ της τεχνητής νοημοσύνης έχει αυξηθεί απότομα μετά την κυκλοφορία, το 2022, του ChatGPT, το οποίο αναπτύχθηκε από το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Το ChatGPT και άλλα παρόμοια συστήματα χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να δημιουργήσουν πειστικές απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών.

Αναμένεται να αλλάξουν δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia έχει εκτοξευθεί κατά 225% τον τελευταίο χρόνο, καθιστώντας την μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στις ΗΠΑ. Η τιμή της μετοχής της σημείωσε άλμα άνω του 9% στις διευρυμένες συναλλαγές της Νέας Υόρκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εργαλείο AI για την ενίσχυση των μεταμοσχεύσεων οργάνων υποψήφιο για βραβείο NHS

Η Google θα διορθώσει το AI picture bot μετά την κριτική “woke”!