in

wowwow

Instagram – Αναφορά εκ των έσω επιβεβαιώνει τους φόβους για την απώλεια των έφηβων χρηστών!

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του marketing δαπανήθηκε σε μηνύματα προς τους έφηβους

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram πριν από ένα χρόνο περίπου ανησυχούσε έντονα για το ενδεχόμενο της απώλειας ενός μεγάλου αριθμού εφήβων χρηστών, εξ ου και αποφάσισε να αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος από τον προϋπολογισμό του marketing σε αυτούς, όπως αναφέρει έρευνα από τους New York Times.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα των New York Times βασίστηκε σε ανώνυμες πηγές και εσωτερικά έγγραφα. Μάλιστα, ένα υπόμνημα ενός εγγράφου υπογράμμιζε ότι «εάν χάσουμε τον αντίκτυπο των νέων στις ΗΠΑ, χάνουμε τα πάντα».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2018 το Facebook εστίασε σε μεγάλο βαθμό τις διαφημιστικές του δαπάνες στους εφήβους του στο Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Frances Haugen – που εργαζόταν στο Facebook – παρέδωσε μια σειρά εγγράφων με τίτλο Facebook Files στην Wall Street Journal, τα οποία μεταξύ άλλων υποδείκνυαν ότι η εταιρεία γνώριζε πως η πλατφόρμα του Instagram ήταν επιζήμια για την ψυχική υγεία των εφήβων, ιδίως των κοριτσιών που κινδύνευαν με κατάθλιψη, άγχος και προβλήματα με την εικόνα του σώματος τους και δεν προχώρησε σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg υποστήριξε ότι η πλατφόρμα βοηθά τους νέους, όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές και προβλήματα εφηβείας, λέγοντας πως η έρευνα που επικαλείται η Haugen έχει χαρακτηριστεί με λάθος τρόπο. Επιπροσθέτως, είχε τονίσει ότι έχει δημιουργηθεί ολόκληρη ομάδα από την εταιρεία για την παρακολούθηση και καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων, αναρωτώμενος συγχρόνως γιατί να απασχολούνταν τόσα άτομα σε αυτή την ομάδα, εάν δεν ενδιαφέρονταν για αυτό το επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα των New York Times, από το 2018 το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων από τον ετήσιο προϋπολογισμό του marketing του Instagram δαπανήθηκε σε μηνύματα προς τους έφηβους.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε:

Δεν είναι αλήθεια ότι εστιάζουμε ολόκληρο τον προϋπολογισμό του marketing σε εφήβους. Έχουμε παραδεχτεί ότι οι νεαροί έφηβοι αποτελούν μια εκ των σημαντικότερων κοινοτήτων μας επειδή εντοπίζουν και ορίζουν τις τάσεις. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή των New York Times, οι διευθυντές του Facebook εξήγησαν στους εργαζόμενους ότι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να είναι ανέφικτη η δημιουργία λογαριασμών των ανηλίκων στο Instagram, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρόσφορο έδαφος για τη νέα πλατφόρμα που προόριζε η εταιρεία γι’ αυτούς το Instagram Kids.

Η πλατφόρμα Instagram Kids θα απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών, θα απαιτούσε γονική άδεια για να συμμετάσχουν και η εφαρμογή θα περιλαμβάνει μόνο «περιεχόμενο και λειτουργίες κατάλληλες για την ηλικία». Βέβαια, μετά από τα τελευταία γεγονότα, τις παρεμβάσεις και τις κατηγορίες που ήρθε αντιμέτωπη η εταιρεία, αποφάσισαν να αναβάλουν την κυκλοφορία της νέας πλατφόρμας για παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook – Αλλάζει ονομασία; Οι φήμες και το σενάριο που επικρατεί

Ο μεγάλος iMac των 27 ιντσών με οθόνη mini-LED έρχεται στις αρχές του 2022!