in

This is helpfullThis is helpfull

IBM – Δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου

Έως το 2030

Ο αμερικανικός γίγαντας IBM ανακοίνωσε ότι έως το 2030 θα φτάσει σε μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Η εταιρεία θα επιδιώξει την επίτευξη αυτού του στόχου δίνοντας προτεραιότητα σε αποτελεσματικές μειώσεις των εκπομπών της, μια δέσμευση για ενεργειακή απόδοση και αυξάνοντας τη χρήση καθαρής ενέργειας σε περισσότερες από 175 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

 

 

 

 

  • Είμαι περήφανος που η IBM βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δράσης για τη σημαντική μείωση των εκπομπών “, δήλωσε ο Arvind Krishna, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IBM.” Η κλιματική κρίση είναι ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας. Η δέσμευση της IBM είναι ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός που ενισχύει την ηγεσία μας στο θέμα του κλίματος και τοποθετεί την εταιρεία μας χρόνια μπροστά αναφορικά με τους στόχους που καθορίζονται στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. “

 

 

 

 

 

Μέχρι το 2025, η IBM στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 65% σε σύγκριση με το 2010 και να αποκτήσει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται (και να αυξηθεί σε 90% έως το 2030) παγκοσμίως από ανανεώσιμες πηγές. Η εταιρεία στοχεύει επίσης να “εκμεταλλευτεί όλες τις πιθανές τεχνολογίες, όπως αυτές για τη δέσμευση άνθρακα (εντός ή έως το 2030) για την απομάκρυνση των εκπομπών σε ποσότητα ίση ή μεγαλύτερη από το επίπεδο των υπολειπόμενων εκπομπών της”.

Η IBM έχει επίσης θέσει βραχυπρόθεσμους στόχους για να επιτύχει έναν τελικό στόχο που “βασίζεται στην ενέργεια που μπορεί να καταναλώσει, όχι στην αγορά πιστοποιητικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.” Η IBM Research έχει επίσης λανσάρει την πρωτοβουλία «Future Of Climate», με σκοπό να επιταχύνει την ανακάλυψη λύσεων που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, υβριδικού cloud και κβαντικού υπολογισμού, οι ερευνητές της IBM συνεργάζονται με πελάτες και συνεργάτες για να εφαρμόσουν την επιστήμη σε σύνθετα προβλήματα που σχετίζονται με το κλίμα, όπως το αυξανόμενο αποτύπωμα άνθρακα που σχετίζεται με το φόρτο εργασίας στο cloud και στο κέντρο δεδομένων, μέθοδοι για την ακριβή μοντελοποίηση και αξιολόγηση των κλιματικών μοντέλων που αλλάζουν  καθώς και ανάπτυξη νέων πολυμερών, μεμβρανών και υλικών που μπορούν να συλλάβουν και να απορροφήσουν τον άνθρακα από την προέλευση των εκπομπών.

 

Αλλά αυτό είναι μόνο το τελευταίο σε μια σειρά δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η IBM για να περιορίσει τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις και να εμπνεύσει άλλους να την ακολουθήσουν. Η εταιρεία υποστήριξε τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015 και το 2017 επανέλαβε δημόσια την υποστήριξή της στις Ηνωμένες Πολιτείες να παραμείνουν συμβαλλόμενα μέρη. Τέλος, το 2019, η IBM έγινε ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ηγεσίας για το Κλίμα και υποστηρίζει πλήρως το διμερές της σχέδιο για φόρο-άνθρακα με το 100% των καθαρών εσόδων να καταβάλλονται στους πολίτες ως μερίσματα που σχετίζονται με τον άνθρακα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Realme Buds Air 2- Τα νέα ακουστικά TWS είναι επιτέλους εδώ

Ανακαλύφθηκε το πρώτο κακόβουλο λογισμικό για το Apple M1