in

This is helpfullThis is helpfull

Google Maps – Έτσι θα σας ειδοποιεί για την τοποθεσία των φίλων σας

Όταν οι φίλοι φτάνουν ή φεύγουν από μια τοποθεσία με ασφάλεια

Μια νέα δυνατότητα κοινής χρήσης τοποθεσίας στην εφαρμογή Google Maps μπορεί να σας ειδοποιήσει για το πού βρίσκονται οι φίλοι που μοιράζονται ήδη την τοποθεσία τους μαζί σας.

Η νέα λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας των Google Maps κάνει αυτόματη την διαδικασία της ειδοποίησης όταν ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας εμφανιστεί ή φύγει από ένα μέρος, εφόσον μοιράζεται ήδη την τοποθεσία του μαζί σας.

Θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί η νέα δυνατότητα κοινής χρήσης τοποθεσίας, πώς να τη χρησιμοποιήσετε και πότε θα είναι διαθέσιμη.

  • Πώς μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στα Google Maps όταν οι φίλοι φτάνουν ή φεύγουν από μια τοποθεσία;

Μόλις η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Maps στο iPhone ή το Android σας, επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας και πατήστε Location Sharing. Επιλέξτε το άτομο από το οποίο θέλετε να ζητήσετε ειδοποιήσεις τοποθεσίας από τη λίστα — σημειώστε ότι πρέπει ήδη να μοιράζεται την τοποθεσία του μαζί σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε Add για να προσθέσετε μια διεύθυνση για την οποία θα λαμβάνετε ενημερώσεις από τον φίλο σας. Στη συνέχεια, θα επιλέξετε μια καθορισμένη τοποθεσία, καθώς και πότε θα ειδοποιηθείτε (άφιξη ή αναχώρηση) και, στη συνέχεια, πατήστε Save.

Το άτομο από το οποίο ζητήσατε ειδοποιήσεις τοποθεσίας θα λάβει μια ειδοποίηση ότι έχετε προσθέσει την τοποθεσία. Μόλις αυτό το άτομο φύγει ή φτάσει στο καθορισμένο σημείο, θα ειδοποιηθείτε.

Επίσης, το άτομο θα λάβει και πολλές υπενθυμίσεις για να γνωρίζει ότι μοιράζεται τις ειδοποιήσεις τοποθεσίας του, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδοποίησης push στην εφαρμογή Maps και ενός email, μαζί με επαναλαμβανόμενα μηνιαία emails.

  • Μπορώ να απενεργοποιήσω αυτήν τη λειτουργία του Google Maps εάν ένας φίλος μου ζητήσει να δει πότε φτάνω ή φεύγω;

Ναι. Εάν λάβετε μια ειδοποίηση ότι κάποιος θέλει να ειδοποιηθεί όταν φτάσετε ή φύγετε από μια τοποθεσία, μπορείτε να επιλέξετε να την απενεργοποιήσετε. Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στην ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το switch για το Allow recipients to add notifications. Πατήστε Turn off για επιβεβαίωση.

Μόλις το κάνετε αυτό, το άτομο δεν θα μπορεί πλέον να προσθέτει ειδοποιήσεις για να γνωρίζει πότε φτάσετε ή φεύγετε από μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Επίσης, δεν θα ειδοποιηθούν ότι απενεργοποιήσατε αυτήν τη δυνατότητα.

  • Πότε μπορώ να αρχίσω να χρησιμοποιώ τη νέα δυνατότητα κοινής χρήσης τοποθεσίας στα Google Maps;

Από σήμερα, η ενημέρωση της δυνατότητας κοινής χρήσης τοποθεσίας των Google Maps κυκλοφορεί σε χρήστες Android και iOS. Εάν δεν την δείτε αμέσως, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Μπορεί επίσης να χρειαστούν μερικές εβδομάδες μέχρι να δείτε το νέο εργαλείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτό το γνωρίζατε; – Έτσι θα επιβάλετε το dark mode σε κάθε ιστότοπο στον Google Chrome

Πριν από όλους – Η Samsung ενημερώνει τα Galaxy S22, S21, και S20 με το patch Αυγούστου